Рим - 28 тема

• 42 948
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, и ние сме планирали посещение на Рим в началото на април. Изчетох няколко теми и съм доста по-ориентирана, само че осъзнах, че сме предвидили крайно недостатъчно време Grinning - непълни три дни. Единият е запазен за Ватикана - музеи и Св.Петър, а за другия съм в голямо колебание дали Колизеум, или Пантеон. Ту едното мислех, ту другото, и във връзка с последния пост - според вас кое си заслужава повече?
И двете няма да успеем вероятно, защото ще вмъкнем и зоопарка в програмата (за всекиго по нещо Simple Smile ).

Колизеума ние го минахме за час и половина. И двете си заслужават според мен, бих прескочила Форума примерно. Пантеона е на пешеходно разстояния от Ди Треви, който предполагам също сте планирали.

# 706
  • София
Колизеумът и Пантеонът можете да ги направите в един ден. За мен лично Кализеумът е по-интересен. В Рим има много неща за посещение и три дни са недостатъчни, но пък имате повод да се върнете.

# 707
  • София
Здравейте!
Ще бъдем в Рим в края на февруари и започнах да нахвърлям някакви идеи какво да се посети и кое да се пропусне, защото времето ни за там е ограничено. Видях, че се падаме в града точно последната неделя от месеца. Това означава ли, че денят е безплатен за посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела? Да разчитам ли, че ще може да влезем? Ще се постараем да сме там рано към 8-9 часа сутринта.
Планирали сме само Колизеум и Пантеон и Ватикана. .

# 708
До колкото съм чела последното влизане в  музеите е в 12,30 часа или нещо такова. Ще си повисите на опашката и вероятно ще влезете, но дали ще ви стигне времето да разгледате всичко, което си заслужава и какво ще е удоволствието е отделен въпрос. Аз лично не бих си го причинила, макар че би се спестила една не малка сума. Но това си е лично мое мнение.

# 709
  • София
Благодаря за мненията, аз също искам да включа колкото се може повече забележителности в ограниченото време, ще обсъдя със семейството дали ще издържат. Grinning

# 710
Здравейте, и ние сме планирали посещение на Рим в началото на април. Изчетох няколко теми и съм доста по-ориентирана, само че осъзнах, че сме предвидили крайно недостатъчно време Grinning - непълни три дни. Единият е запазен за Ватикана - музеи и Св.Петър, а за другия съм в голямо колебание дали Колизеум, или Пантеон. Ту едното мислех, ту другото, и във връзка с последния пост - според вас кое си заслужава повече?
И двете няма да успеем вероятно, защото ще вмъкнем и зоопарка в програмата (за всекиго по нещо Simple Smile ).
Ще можете и двете да посетите. Аз бих започнала деня с Колизеума, с предварително билет. Билет за Пантеона можете да вземете на място - става бързо, дори при по-дълга опашка.

# 711
  • София
Само че в този ден задължително е включен и зоопаркът... Grinning Ще помислим, благодаря.
Аз имах желание и за Галерия Боргезе, хем е наблизо, но на синковеца май ще му дойдат в повече музеи и изкуства.

# 712
Сърцето ми остана в Пантеона, влизайки се изви буря и имахме голям късмет, че бях купила предварително билети и не останахме вън на опашката.

# 713
  • София
Само че в този ден задължително е включен и зоопаркът... Grinning Ще помислим, благодаря.
Аз имах желание и за Галерия Боргезе, хем е наблизо, но на синковеца май ще му дойдат в повече музеи и изкуства.

Ако не сте купили билети, струва ми се късно да има налични за февруари за Галерия Боргезе.
И това, което сте предвидили, ми се струва много, но може би е постижимо с градски транспорт, но пък с градски транспорт (особено с метро) не можеш да усетиш и видиш Рим, защото там разхождайки се из улиците между различните забележителности виждаш много.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 11:51 от veka

# 714
  • София
Галерия Боргезе я прежалих, пък нека имаме повод пак да отидем. Blush Но за Колизеума и Пантеона ми се вижда постижимо, особено както гледам в сайта за онлайн билети за Пантеона - поне засега има и за същия ден. Тоест може да се добави в програмата на късен етап. Ще се прицеля в Колизеума най-вероятно.

# 715
Купуването на билети Full experience за Колизеума е голямо приключение. Свършват за секунди. Ние ще ходим отново февруари и след много дебнене успях да взема за Атик+Колизеум.

# 716
  • София
За Пантеона евентуално колко време да предвидим за разглеждане?

# 717
Колизеумът все пак е символ на Рим. За мен е най-голямата забележителност там.

# 718
  • София
За втори път ни предстои ходене в Рим, но нито първия път нито сега ми представлява интерес да видя Колизеумът отвътре честно казано. 😃
И ние няма да имаме много време иначе понеже съчетаваме с Неапол.
Събота към обяд трябва да пристигнем. Идеята ми е да се разходим в района на Колизеума, после с дъщеря ми имаме билети за посщение на Ватиканските музеи за последния възможен час за влизане.
За следващия ден сме оставили Ди треви, Испанските стълби и всичко друго в района, за което ни остана време. За вечерта ми се ще да отидем в ресторанта, посветен на Хари Потър, но ще видим.
Понеделник сутринта потегляме рано към летището.

# 719
За втори път ни предстои ходене в Рим, но нито първия път нито сега ми представлява интерес да видя Колизеумът отвътре честно казано. 😃
.
Почти съм сигурна, че ще си промените мнението, ако влезете.

Не знам защо е задължителна точно в Рим зоологическата градина, но не е нищо особено, да не кажа малко смотана. Не бих отделила време за нея за два дни посещение.

Общи условия

Активация на акаунт