НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 111
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моят младеж е на матура по испански.
Ще бъде в 10 СУ в Младост 1.

# 346
Не знам защо искам да си кажа - ей тъй, да изОкам само! Мира нямам от притеснения за утрешната матура - АЕ-Б2. Единственият предмет в гимназията, по който имаше срочни двойки във випуска. Не знам дали има деца с годишни двойки, т.е. - незавършили. Учителката някак ни убеди, че децата са много зле. Те са с първи език АЕ и по езика успехът е висок. Не знам! Ще треперим до 7-ми юни.
Честно, да не сме от един клас или поне от едно училище.
И синът ми е на матура АЕ утре.
И на мен ми е свито, но на матуриста явно не. Спи още. Все щял да върже за тройка Scream а щеше да прави тестове оооох

В един клас сме - 12а.
Хаха, да 12а.
 Ами станал е господинчото и чете нещо , преговаря....
Дано имат късмет децата утре, че то на  това  разчитам аз вече.

# 347
И моят син е на испански утре. Избрана като "най-лесна". Вчера не пипна нищо, днес каза, че ще реши миналогодишната.
Много се дразня на такива въпроси в четенето с разбиране като казуса с "почти 2 века". За мен това са едни капанчета. Имам чувството, че ги слагат с цел психо атака - да забавят децата и да ги накарат да се чудят и да се съмняват в себе си. Тези задачи изобщо не ми се струват толкова показателни за нивото на езика.
И съм абсолютно съгласна с детето на Горгонзола.

# 348
Здравейте, ето малко статистика за ДЗИ по години и училища:

https://ivandavidov.github.io/nvo/12/?i12=1,51#sofia

# 349
Кълбо от нерви е, до сега търсих какъв вариант е изтеглен за задължителния изпит за придобиване на професионална квалификация на август 2022 г. и 2023 г. за май са 7 и 18 тема, но за август информация няма. Чете два дни не се е показал навън...ако имаше вариант за дипломна работа колко по-лесно щеше да е

# 350
  • В средата на времето
BoeL, напълно съм съгласна с теб относно матурата ПП по АЕ. Моят син се издъни точно на есето на ПМ. Обаче изобщо не се трогна да се подготви сега. 🙄

# 351
Моят син е с дипломна работа. Утре е айляк...
На 3та матура по Английски е писал да ходи, ама не го знам докъде ще стигне...

# 352
  • София
Нора,  от 2022 година ДЗИ не участват в балообразуването на дипломата. По тази причина голяма част от учениците не се готвят специално за тези матури, а само тези, на които ще им трябват. Тази статистика вече е безсмислена.

# 353
Сега много ще се изложа и ще си проличи колко незаинтересована майка съм, но тази матура по АЕ утре какво се води - ПП или ООП? АЕ й е вторият език във ФЕГ.
Бяха правили пробна матура в училище, каза, че била елементарна. Иначе има С1, което взе мисля преди година, много съм зле, и това не помня в точност.

# 354
Кълбо от нерви е, до сега търсих какъв вариант е изтеглен за задължителния изпит за придобиване на професионална квалификация на август 2022 г. и 2023 г. за май са 7 и 18 тема, но за август информация няма. Чете два дни не се е показал навън...ако имаше вариант за дипломна работа колко по-лесно щеше да е

Нещо ми се върти в главата 5 тема, но не съм сигурна. И при нас нямаше вариант за дипломна работа.
И моята утре е на такъв изпит и е много притеснена. Доста учи , но материята е сложна.  Моли се да НЕ  се паднат 3 или 4 протокол Дано има късмет, защото съм свидетел какви усилия положи.
Успех на всички деца

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 18:30 от toni1

# 355
  • София
Сега много ще се изложа и ще си проличи колко незаинтересована майка съм, но тази матура по АЕ утре какво се води - ПП или ООП? АЕ й е вторият език във ФЕГ.
Бяха правили пробна матура в училище, каза, че била елементарна. Иначе има С1, което взе мисля преди година, много съм зле, и това не помня в точност.
След като е втори чужд език, значи е втори профилиращ предмет,  което означава  В1.1.

# 356
  • София
ПП е. Втората задължителна матура е по профилиращ предмет. Но нивата са различни, в зависимост дали е първи или втори език.

# 357
Благодаря ви за отговорите. Явно затова е била лесна.

# 358
Случайно, докато си говорех с една приятелка на кафе, тя ме подсети за още 1 много прилично място. Предлагам ви и него Hasienda
Днес бях там на бал. Много хубаво и с добро обслужване. Имат отделна зала точно като за нас, но е вътре. За навън не знам как ще е. Намират се места за паркиране, има и метро наблизо

Синът ми утре е на Мат ПП, учителката и до момента изпраща задачи и разяснения. Късмет на всички!

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 19:04 от adellady

# 359
  • Варна, България
Моят също е на Английски - той му втори ЧЕ. Изобщо нищо не погледна. Каза, че в училище решавали някакви тестове.
Той е с С2 на Кеймбридж и вероятно затова подценява В1 на матурата.

Общи условия

Активация на акаунт