НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 021
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
  • В средата на времето
Който не пие алкохол и 100 лв. ще му стигнат според мен.

Относно ваучера - сещам се за рафтинг😊, след като височините отпадат.

# 691
  • Пловдив
Здравейте! Включвам се в темата, макар че съм майка на десетокласничка Simple Smile
Имам въпрос относно профил Математика и се надявам да ми помогнете с информация.
Дъщеря ми учи в езикова гимназия с немски и руски език и й предстои да избира профил. На нея й върви най-много математиката, обича я и учи с кеф. Майка ми е учител по математика и двете с нея се забавляват със задачи от години.
Поради тази причина, естествено, тя се е насочила към профил математика. Иска да кандидаства евентуално някаква Информатика в Пловдивския университет.
Започнах да се притеснявам обаче за нивото на профила. Говоря с познати, които са били с този профил и казват, че е изключително трудно, а матурата е отврат. Даже в Математическата гимназия в Пловдив имало 20 двойки. Майка ми като специалист също каза, че матурата е много трудна. А тя не иска никакъв друг предмет да учи (при нас има История, География, Биология и Химия)
Въпросът ми е постижимо ли е нивото и успяват ли децата да се справят в училище? И ако не успеят да вземат матурата през май какво се случва с кандидастването в университет след като те няма да получат диплома, предполагам?
Вариант е да кара и кандидатстудентски изпит, но ако няма диплома, пак не става с кандидатстването.

И още един въпрос имам - къде гледате минимални и максимални балове за университетите?

# 692
  • София
Тя не е задължена да се явява на матура по математика. Може да се яви по някой от другите профили - единият от езиците например.

# 693
Ще си проличи, че моята девойка не ходи по дискотеки, защото се изумих от предполагаемо нужните джобни за дискотека. А пък 1000 лв за едната дискотека ми се вижда крайно неразумно, та за тези пари един млад човек може да иде за 4-5 дни на екскурзия в чужбина.
Нашите имат предплатен куверт, стотина лева май беше, не помня . Все си мисля, че има и алкохол включен в него.

# 694
  • Пловдив
Ето ме, прясна, прясна с профил МАТ от същата гимназия Smirk и веднага след държана матура по профила. Сега първо ще ти кажа, че имам и седмокласник, откровен математик, и само заради преподаването и нивото на профила МАТ в Руската, стискам всички палци да изкара по БЕЛ, толкова, че да му е достатъчно да влезе и той тук!!!! Моето мнение, че така ще научи и МАТ и език, до като в МГ езика не е на ниво, а пък за математиката съм с противоречиви чувства. Има деца с много високо ниво, има и гола-вода. Разбира се всякакви обобщения не са правилни, но съм на мнение, че всички групи в гимназията по профила са на високо ниво. Те са 3, но и трите учителки са топ! Нашата специално-Гарова, даде ВСИЧКО от себе си на децат а. Всеки понеделник имаше допълнително клуб по математика, каквото е знаела им го е преподала. Имаме страшно мнго деца, които избраха тази матура. Мнението на сина ми, е че е била по-лесна от миналогодишната. Той ще я ползва за вход в УАСГ.

# 695
  • Разпиляна във въображението
Благодаря, момичета!

Днес сутринта валя яко. Добре, че сега започнаха да се разсейват облаците, за да може за днешните баладжии да е добре.

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 12:53 от Miriel

# 696
  • София
Алкохол е включен, но беалкохолни едва ли им се полагат по 10 бр. Това мисля, че ще е основен харч, а и примерно шотове ако си поръчват. Това по далееечни спомени го казвам 😂
Да напомните да пият вода.

# 697
  • Пловдив
Тя не е задължена да се явява на матура по математика. Може да се яви по някой от другите профили - единият от езиците например.
Пропуснах да напиша, че тя е много зле по немски, дори има опция да я оставят сега на изпит. Не й отдава езика и й е много трудно.

За Руския има шанс, тя го харесва, но в 11 и 12 клас часовете стават доста и ще видим, дали няма да закъса и с него. Гледах матурата - не е никак лесна. Много текстове, много слушане с разбиране.

По математика е много добра, интересува я само този предмет и реве дори да има 5-ца. Затова се е насочила към този профил, но нещо ми е притеснено относно нивото и трудността.

viara_iv, нашата по математика е Стоицева и повечето ученици от нашия клас много настояват тя да им преподава, защото е уникална - строга, но ги научи на много неща. Даже някои от децата ще се запишат на профил само заради нея. Разбрахме, че и другите преподаватели по математика са добри, така че каквото се падне.

# 698
  • София
В пустото Мегами май една водка е 50 кинта, мойто беше втрещено една вечер като някой беше купил.
Не сме обсъждали парите, едва ли ще иска много, а и ако толкова се наложи ще револютна.

ЕлиТ, ние утре сме на изпращане на момичето на приятелско семейство, учи в училището на Гого, пак забравих къде беше балът..
Miriel, изпуснах снимката, но снощи ги мислих децата. Супер, че са успели преди дъжда.

# 699
  • София
Синът ми не иска да носи много кеш. Може би ще вземе стотина лева за всеки случай и най-вече за таксита, ако реши. Ще плаща с карта в дискотеката. Инак, кавалер е, все ще реши някого да почерпи, трябва да има....
В Револют са му парите, спестени от джобни или подарени, тоест, с него са си - в телефона. Той си знае колко са му, негови са си, ако реши да ги харчи за едната вечер на бала, негова си работа, но мноооого се съмнявам, в сравнение с мен е абсолютен Скрудж. Управлява си личните бюджети с джобни и подарени парички от баби и дядовци от детската градина, преди да се появи револют, му бях изкарала карта (пластика) по моя сметка, за да плаща и да тегли при нужда, за да не разнася стотинки по джобовете - беше 7-8 годишен, мисля. И от тогава не понася да си "хаби" парите - това му е думата за плащане. Преди това, като плащаха мама и тати за глупотевини и играчки, не виждаше стойността им.
Аз съм по-склонна да му натоваря някакъв кеш за утре, за "да си има", нали е мъж, ама той - тц! И без това по тия вталени сака и панталони - ни за портфейли място, ни за ключове. Само карта и телефон да събере Simple Smile

# 700
  • В средата на времето
😳😳Как 50 лв. за водка?! Ще кара на вода значи. 😂 Те са в Маринела на дискотека, но там май само вход платихме. И аз не знам вече за какво плащахме.🙄

# 701
  • Разпиляна във въображението
Вики си бяха платили допълнително време в ресторанта и не ходиха на дискотека. Отделно на вратата към ресторанта имало двама полицая, които обирали алкохола от децата. Аз видях поне три момчета, които носеха бутилки съвсем видно в ръце, докато чакаха своя ред да минат под арката и да се снимат.

# 702
Освен за водата, и да хапнат нещо, че да няма припаднали измежду неопитните. Моята не яде месо и каза, че въобще не я интересува, че нямало вегетарианско меню, щяла да яде гарнитурата. Питам я, а как бе, майко, ще пиеш? Викам, щом не се интересуваш от храната, ще ти сложа една филия с майонеза в клъча, да не ти стане лошо, мама, ако пиеш на гладно.

# 703
  • София
Izida, може и нещо и тя да не е разбрала, или аз. А може и водката да е извънземна.

мартеа, мойта вчера каза, че си е заявила вегетарианско меню.

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 15:13 от Сънчо

# 704
Мириел, прекрасно е твоето момиче, много хубава рокля! Снощи успях да я видя. Flowers Rose
Респект за момчето на Вилиан, невероятен младеж! От седми клас чета за него с интерес и възхита. Успех във всичките му начинания!
Чета ви и слагам по някое палче, но всичко ми е малко в мъгла. Наборката е на гости в ателието на дизайнерката и май ще спи там! Joy
След цялото чакане днес  започна с работата по роклята и ми каза да не се притеснявам.
Чувствам се с нещо като постоянен махмурлук без да съм пила нищичко.
Мислех да дадем стотина лева, но сега си дадох сметка, че въобще не знам какво включва кувертът. Съмнявам се, че и тя знае, ама би трябвало да стигнат за чаша вино и вода.
Стискам палци времето да е благосклонно за празнуващите и да си изкарат страхотно!

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 14:59 от silver pearl

Общи условия

Активация на акаунт