НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 332
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Като коментирате кой какво ще пише, моят е единствен в класа, който ще пише есе, защото "това другото не го знам какво е".
Моят също пише само есета. Не е написал нито едно от "тва другото" ...

# 91
Не стига че закъснях , досега само стискам палци, а с единия пръст ровя в телефона.
Много пълноценна съм днес на работното място.

# 92
Кога се очаква да пуснат теста и отговорите му?
Моя сутринта беше като войник от специалните части. Аз докато си отворя очите вече беше строен. Че и среща да ходят заедно си беше оговорил. Добре, че беше точен с часа приятеля му.

# 93
  • София
Спомням си на изпитите преди 5 години, пихме кафе с други майки.Днес ще пия кафе на бюрото и работа за 5 стотинки няма да мога да свърша.А не е да нямам такава.
И аз ще свърша толкова работа днес.
Отиде си сутринта с трамвая както си беше решил и в 7:39 ми писа, че е пристигнал.
Лиснах му вода, обаче не съм се плезила. Сега късно ли е? Тъкмо съм си сама в офиса и няма никой да ме гледа странно.

# 94
  • София
Напоследък четенето с разбиране и запомняне ми куца.Плезенето ми е убягнало явно.Моля някоя добра душа да сподели за какво иде реч!Все пак има още една матура.

# 95
Али, това е от ритуалите за късмет. Виж в последните страници на предната тема ги пуснах, сумаризирани от НВО в 7 клас.

Аз се опитах аргументирано да обясня защо е по-добре да пише ЛИС. Каза, че ще реши сама според темата, ако й харесва повече темата за есе, това ще пише. Който има Телец вкъщи, знае.

# 96
  • Варна, България
Аз се опитах аргументирано да обясня защо е по-добре да пише ЛИС. Каза, че ще реши сама според темата, ако й харесва повече темата за есе, това ще пише. Който има Телец вкъщи, знае.

Една от водещите школи във Варна препоръчва и подготвя основно да се пише ЕСЕ.
Синът ми не е ходил там на уроци, но още отначало каза, че ще пише есе. По принцип пише добре и вероятно затова не му се занимава с ЛИС. Предпочита да изразява собствено мнение.

# 97
Kasii, покажи се да ми кажеш канени ли сме поне в двора тази вечер или сме "до бариерата"! Така де, да знам аз да се глася ли в това мрачно време?
Хай! Ето ме Simple Smile Тцъ, не сме поканени! До бариерата и се надявам на гаджето за снимки. Иначе нямам шанс да надзърна.
Амиии, МС още не се обадил, значи или е пристигнал благополучно, или още спи ...
Казах ви, че се изнесе на квартира и оттам си е тръгнал (или не е) към ПГЕА, на 25 мин. от квартирата му.
Вчера проведох кратък инструкаж по телефона, прекъсвана постоянно от "добре, мамо! Знам, мамо! Спокойно, мамо!" И зададох въпрос: купи ли си черен химикал? Отговор: еди кой си ще ми донесе ... А? А той в твоето училище ли е разпределен, питам аз - мълчание! Повтарям въпроса - мълчание! Нов въпрос: ти в кое училище си разпределен? Отговор: Амииии! Мълчание!
Бегом за химикал, казвам и ми прати бележката! Добре - и до тук. Нямам бележка още. Сами ми каза кое е училището и обсъдихме маршрута. Имало и таксита, вика, да съм спокойна....
И така, мили дами! Надявам се да се е справил с химикала, с пътуването, да не е забравил нещо .... щом не се е обадил още, ... казах ви: или спи още, или е успял да стигне навреме и вече пише!
Успех на децата, за които този изпит е важен, за нас не е! На нас ни предстоят Математиката и Физиката като важни!
П.С. баща му: я погледни бележката и датите, да не са разменени като при кака ти Simple Smile Не са! Хронологично подредени били; 17, 20 и 22.05!

# 98
Както на седмокласните изпити пропускам по 20-30 страници и не мога да ви наваксам.
Разбра ли се какво е изтеглено?

# 99
  • София
Уф Каси, моята никога не е ходила на такива обувки (макар и с нисък ток са по-официални) и предполагам от бариерата до Колежа ще се пребие някъде. В най-добрия случай ще пристигне оплескана с кал до коленете. Всъщност надявах се, да се порадвам на красиви млади хора, но това мога да го направя и от пред бариерата ако и другите се "изтъркулват" там. А твоето момче вече има самочувствие на самостоятелен човек, което показва че знае какво прави. Спешно трябва и моята да я еманципирам нанякъде.

# 100
  • София
Както на седмокласните изпити пропускам по 20-30 страници и не мога да ви наваксам.
Разбра ли се какво е изтеглено?

Знае се само, че е Вариант 15, но никакви други подробности.
Моето дете ще пише есе и е с такава нагласа от миналата година. Есета писа във всички домашни работи, които по БЕЛ им изискваха, и на пробната матура също писа есе.

# 101
  • София
Мислех, че всички сте наясно какво означава "вариант 15", и само аз (срам, не срам) съм извън групата на просветените.  С  тези 3 ма мои матуристи така и  не разбрах, как успяват да съобщят на медиите в  ранните часове на деня варианта на тест, а иначе се води конфиденциална информацията. KissingKissing

# 102
Една от водещите школи във Варна препоръчва и подготвя основно да се пише ЕСЕ.

не знам за тази школа, но тук доста се коментираше защо е по-добре да се пише ЛИС. Стори ми се логично. Все пак, добре е, че има избор и възможност да пишат това, в което се чувстват по-уверени.

# 103
  • София
Днес работа за 2 стотинки не мога да свърша. Много ми е свито и нервно. Хора ми говорят нещо, аз гледам през тях. Бях забравила какво е. И няма да оцелея още 3 такива дни в рамките на месец.

Много е субективна проверката на есето. При ЛИСа сякаш има по-точни критерии и по-малко субективизъм. Нашата учителка по БЕЛ иска от тях да се придържат към съчинението.

# 104
  • София, в момента в любимото ми село Железница
В зависимост от това, котето се падне, ще решава какво да пише. Предпочита да е ЛИС, но ако е нещо Ботево (не съм сигурна за какво говореше) или любовно ще се хвърли да пише есе.

Общи условия

Активация на акаунт