НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 050
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
18то, Б1 - лош звук. Две грешки от премисляне си откри - толкова елементарни били верните отговори, че й се сторило, че е уловка.
Мина, така че наздраве на всички приключили със средното образование!

# 526
  • София
Проблемът със звука за B1.1 е всеобщ, явно. Но с епичната каша, която се очертава с провеждането на матурата в 133, малко училища могат да се "похвалят".😎. Решавали са модули от различни нива в поне две от стаите със сигурност. Направо не ми се вярваше. Не виждам как би могла да бъде "санирана" ситуацията.
Toва е направо нечувано, бие всякакви рекорди за грешки и безхаберие в годините. Как ще компенсират децата, които са за матура В1, а са имали модули  на ниво В2, особено ако оценката от матурата им е важна? И обратното - колко честно е  някой, за когото английският е първи език, да пише есе,  предвидено за матура като за втори език, или да прави лесния listening примерно? Ужас на ужасите.. Подаден ли е сигнал?

# 527
  • София
Здравейте,  матурата по английски максимума от точки е 80 или аз не мога да смятам правилно?

# 528
Моята беше на дзи по математика. Откри си някои грешки, на някои задачи не помни какво е писала... Дано резултатите са добри.

# 529
  • София
Всъщност става дума за първи модул Б1.1 и втори и трети  Б1 , вместо Б1.1( рийдинг и райтинга). И да се преглътне разликата в нивата, отговорите не  съответстват на зададения ключ, който съдържа отговори от различните модули и става една...

# 530
  • София
Всъщност става дума за първи модул Б1.1 и втори и трети  Б1 , вместо Б1.1( рийдинг и райтинга). И да се преглътне разликата в нивата, отговорите не  съответстват на зададения ключ, който съдържа отговори от различните модули и става една...
И така да е, пак е недопустимо.

# 531
  • В средата на времето
Димитрина, моите съболезнования за майка ти.Съжалявам и за всичко, което се е наложило да преживеете покрай изчезването на баща ти. Ако е някаква утеха, поне са се събрали двамата. Дано от тук насетне ти предстоят само хубави неща.Flowers Four Leaf Clover

Като ви чета за проблеми със звука, адски фрустриращо е и нечестно спрямо всички деца, които днес са изпитали проблеми на матурата поради това.

# 532
  • София
Сигнализирайте навсякъде, включително Арменския поп. Аз виждам два варианта за оправяне на кашата на първо четене:
1. Признават на засегнатите максимален брой точки на грешните модули.
2. Организират за тези двайсетина деца, колкото предполагам, че са потърпевшите в двете стаи, нова дата, на която да направят модулите за ниво Б1.1. от някой от другите подготвени изпитни варианти. В този случай трябва и да измислят как да организират проверката, която би трябвало да е анонимна.

Уффф... И аз, като Дидева, искам да кажа нещо хубаво за МОН, но не мога.

# 533
И сина ми каза, че текстът за слушане по испански е бил доста гаден.
А на мен, да си призная, от петък ми се въртеше едно предчуствие, че от МОН са решили да направят матурите по езиците по-трудни от преди. Просто колкото пъти чух нещо за матурите по ТВ/радио, все някой експерт обясняваше как не било така много Ок да се избира език като втора матура заради това, че било по-лесно.
Може би си въобразявам, ще накарам сина ми да сравни с минали години.

Честит да е младежа рожденик - жив и здрав, и много щастлив!

Димитрина Heart

Дъщеря ми е направила всички публикувани матури на Испански, твърди, че днешната е била най-трудна - и слушането, и четенето. Затова пък темите за писмо и есе са били много приятни Simple Smile. От класа й няколко деца са с ДЕЛЕ и отиват да следват в Испания и са на същото мнение - доста по-трудна матура в сравнение с миналата година.

# 534
Димитрина, съжалявам.

# 535
Dimitrina73, съболезнования за твоите родители! Пожелавам ти утеха и повече усмивки в дните ти. Винаги се радвам на всеки твой пост. Ти си много мъдра жена  и пишеш с добрина!
Девойката е доволна като цяло от ДЗИ  френски,  но първите и думи бяха, че е бил много дълъг и досаден изпит.

# 536
  • София
Dimitrina73, искрени съболезнования! Аз вече трета година не мога да свикна с липсата на мама, все си мисля колко щеше да се радва на внуците си… Към днешна дата като се сетя колко ми беше мъчно на 15.09, че това е последен учебен ден, чак се чудя сама на себе си. Очаквам поредна безсънна нощ, моят син няма също да спи, защото всичко се  прави в последния момент, а се оказа, че нещата покрай дипломната защита изобщо не са толкова елементарни. В същото време дъщеря ми е в сесия от днес, в депресия от миналата седмица заради момче, та не знам да се оплача ли, да стискам зъби ли… Мечтая за почивка, ол инклузив - аз, морето, сините вълни, книга и бар покрай мен, дори да е есента, пак ще съм съгласна, само да знам, че имам шест дни само за мен.

# 537
Матуристката с ужасно главоболие, залита като стане от леглото, с едни забавени реакции, много нетипично за нея - активна и енергична по природа. Пила още по време на матурата бен@лгин, надвечер пак - почти без резултат. Сетих се да измеря кръвно - 90/60. Докато се усетя да дам течности, това-онова, тя отнесла дълбоко, котката почти гази по нея, не мърда. За пръв път реагира така. Изглежда много й дошло напрежението.
Аман! Дано са добре децата, нищо не е на живот и смърт.

# 538
  • у дома с любимите си хора
Направо се ужасих каква каша са забъркали в 133 училище. Не мога да повярвам, че поредна година не могат да се организират тези ДЗИ без проблем. Аз разбрах, че и с матурата по ИТ в някои училища имало неразбории - срив в системата.

# 539
Димитрина, съболезнования!
Triger, да се възстановява бързо съученичката!
Набора след като се прибра от дългото пътуване към дома Stuck Out Tongue Winking Eye , хапна и проспа целия следобед. Събуди се надвечер и сега разцъква на PS, а утре има електронен изпит към техническия
 Сагата при нас не е приключила Grinning
И аз се чувствам изтощена.

Общи условия

Активация на акаунт