НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 050
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Аз днес отново съм със стиснати палци. 6 часа практика на професията/приложно програмиране/.
Утре последно математика.

# 556
  • София
Сега остава всички да получат максимални точки и на задачите от лисънинга от вчера по езиците и накрая ще ги оценяват само по есета и ЛИС явно

# 557
  • София
Имам питане - как се записват резултатите от матурите в дипломата?
Като оценки в 6-балната система , целочислено ли или може да енапример 5,85
Резултатите от матурите се изписват с точки и не участват в изчисляване на дипломата.Къде са записани,не знам.На трета матура /по желание/ ,ако не се явиш няма последствия. Така знам аз.
Но нека някой по-компетентен се изкаже,ако е запознат.
Сега остава всички да получат максимални точки и на задачите от лисънинга от вчера по езиците и накрая ще ги оценяват само по есета и ЛИС явно
Не ми се вярва това да се случи.

# 558
  • София

Имам питане - как се записват резултатите от матурите в дипломата?
Като оценки в 6-балната система , целочислено ли или може да енапример 5,85 ?
Оценките от матурите част от дипломата ли са или стоят някъде отзад, защото се е записал и на матура по химия, която не му е нужна, но понеже се скъса да решава задачи по химия 2 години, ей така да идел, но не се е готвил. Притесява се, че няма да е 6, защото не е само задачи и ще му пише в дипломата 4.
Както ще стане, ако си заявил матура, а не се явиш ? Какво фигурира в дипломата?
Матурите се записват в дипломата в точки и в оценка по шестобалната система с точност до втория знак след запетаята /примерно Отличен 5,58/. Вписани са най-отгоре на втора страница, преди оценките от курса на обучение. Не участват при изчисляване на общия успех от дипломата.
Ако не си се явил на трета матура по желание, в дипломата се вписват само задължителните матури.

# 559
[Матурите се записват в дипломата в точки и в оценка по шестобалната система с точност до втория знак след запетаята /примерно Отличен 5,58/. Вписани са най-отгоре на втора страница, преди оценките от курса на обучение. Не участват при изчисляване на общия успех от дипломата.
Ако не си се явил на трета матура по желание, в дипломата се вписват само задължителните матури.
Простете за наивния въпрос, но в случаите, в които се ползва ДЗИ за прием в университет с точките или с оценката се състезават децата?

# 560
  • София
С оценка. Университетите обикновено формират бал с оценки по шестобалната система.

# 561
  • Plovdiv
Димитрина, съжалявам за загубата. Heart Много е трудно и тъжно, колкото и да сме големи вече. Винаги ще ни липсват. Загубих моята майчица миналото лято, много бързо стана всичко и все още не мога да приема, че я няма. Хиляди пъти ми се иска да и се обадя и да и разкажа нещо, както правех преди. Но....

Нашият матурист отказа да проверява отговори този път. Каза, че не иска да знае и ще чака 7-ми. Каквото имало да  става, било станало вече. Sunglasses За разлика от майка му, която винаги иска да знае какви са поне минималните опции, за да е подготвена психически. Joy
Време е малко да разпуснем и да се настроим на празнична вълна.Hug Не остана време до баловете.

# 562
  • Варна
Светва преди малко в червено в Школо за наборката,  чудя се какво искат, а то - писмо за здравните осигуровки. Да не забравим и този момент като наближи.

# 563
  • Plovdiv
Алекс, благодаря за напомнянето. Мисля, че за юли трябва вече да подадем, срокът би трябвало да е до 25 август. Самото подаване на декларация 7 е изключително лесно вече, през портала на НАП, с ПИК на задълженото лице. Автоматично им начисляват и може да се плаща през самия портал.
При започване на работа или обучение в българските университети, автоматично се прекъсва. Студентите в чужбина при приключване на обучението или периодично, представят документи от унитата в НАП и се премахват натрупаните задължения.

# 564
  • София, в момента в любимото ми село Железница
А аз се чудя как седи въпроса с осигуровките. Наборката роботи на  трудов договор (2 часа на ден)?

# 565
И аз се записвам при вас след години прекъсване, желая успех на всички набори и здрави нерви на нас, техните родители! Flowers Hibiscus
Дъщеря ми беше с втора матура по АЕ - Б2, която се проведе в ЧЕСУ "Дорис Тенеди" - София, там също звукът е бил ужасен, тя разказа, че се чувало като от системата за ранно предупреждение, която тестват няколко пъти годишно, а увеличаването и намаляването на звука не помогнало изобщо да се чува по-добре.
Много са ѝ допаднали и есето, и писмото, но матурата като цяло не била чак толкова лесна, колкото по БЕЛ. Иначе завършва 32 СУИЧЕ.

# 566
Да ви питам пак за матурата пи БЕЛ и написания план в края на съчинението. Дали е проблем, че девойката е писала и план?
Благодаря ви!

# 567
  • София
По принцип, ако ще се анулира матура, тя се анулира на място. След като е приета и запечатана в плика, вероятно няма да има проблем /без да мога да съм сигурна, разбира се/. Но не могаг да си представя каква мисъл се е въртяла в главата на девойката, която да я накара да напише план на беловата и то след съчинението. Thinking

# 568
То под стрес какво ли не правиш.
А дали биха отнели точки?
И как така се анулира само на място при положение, че при проверка може да се установят поставени знаци, с което се нарушава анонимността и пак да се анулира работата. Или, ако счетат, че написан план също е знак? Ей такива притеснения има момичето.

# 569
  • София
Ами няма как някой да знае със сигурност какво ще се случи. Това си е казуистика, аз за друг подобен случай не съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт