🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 Между 2 сезона

• 217 018
  • 3 835
  •   1
Отговори
# 165
Кой  играл, играл/евфемизъм/ ,кака се ожени, дет викат стари хора българи...Само дето гейм овър, а двете кандидат булки увиснаха зловещо на финал.
Много  подла постъпка от Алек, но друго не се и очакваше от пуканата пуканка.
И в случая думите на майка му нямат вина в решението му, защото и без тях, той пак щеше да си тръгне сам от кръстопътя. Той ѝ представи два напълно сходни типажа като визия с минусите им, и тя нямаше реален избор накъде да натежи везната. Вместо да му помогне, мама Ксения го върна в начална точка. Но  е объркала специалността, не кардиолог,а хирург е трябвало да стане. С невероятна точност описа смущенията по ситуацията и с решителен замах ги отряза. И  е напълно права като майка,всеки родител иска най-доброто за детето си и е длъжен да го предупреди какво следва, а не единствено да се включи в еуфорията му, имитирайки либерализъм. Ако Алек притежаваше характер, щеше да отстоява и себе си, и любовта си, но и двете липсват в случая. Падна му на сгода да понатиска две трофейни мацки, които в реала може и да не го отразят изобщо, позадоволи потисканото си его и си би камшика.
Евгени имаше далеч по-големи драми с мама Светла -то кучета, моделство, а и като цяло нейното мнение предварително бе канализирано в отказ, но той си отвоюва правото на личен живот. А и Валерия преспокойно подмина факта на кое ухо ѝ е закичена китката на Светла сутрин и я елиминира като фактор. Защото Евгени застана зад нея и може да има само адмирациите ми, независимо че аз бях в тим Елена тогава.
И багаж наистина бе употребено в преносен смисъл, не изопачавайте до елементарност фактите.
Дано се съвземат от шока двете млади жени, както ги нарича Ксения, имат и времето пред себе си, и качествата си, всяка да  намери половинка по своя калъп.
Дано  целият гърч и подскачането в една група на детската градина с Алек ги отрезвят оттук насетне.

# 166
Би било добре след края на поста за новата тема да не се пише и модераторите веднага да я заключват.

Би било добре да не пуска нова тема, ама "шефката" се притесни да не й отнемат "трона". Пък анкетата е един път, едни и същи въпроси зададени по различен начин.
Да, какво е това “между два сезона” 2 часа след финала. За другите  предавания се пускат много след последния епизод…
Защо модераторите изобщо го позволиха това, докладвах, но явно е по-важно да се трият съществени коментари, отколкото зле направени теми. Ми дай да си пускаме теми всеки ден.

# 167
Още се чувствам гадно заради финала. А и тая майка много грозни неща наговори - да нарече детето “багаж”! Ми, нали и нейният мъж я е взел с два куфара даже?! И двете момичета как се радваха само, че срещите им със семейството на Алек били минали добре.

За думата "багаж" съм съгласна. Но тази жена е минала по този път. И тя, и мъжа й имат деца от предишен брак. Видяла е, че любовта си е любов, но е много трудно. Възможно е някое от децата им да не е приемал новия родител и да са имали драми, и проблеми през годините. Затова се опита да го предпази от това. Човек, който не е минал през това си мисли, че нещата са цветя и рози, детето ще го приеме и всичко ще е прекрасно. Много хубаво му каза - "Ще се справиш, но на каква цена? И защо?". Защото тя самата явно е платила тази цена и знае, че не е никак малка. И, ако може да спести това на сина си - защо не? Тя си го познава най-добре и знае дали може или не може да поеме отговорността за отглеждането на чуждо дете. Това не е за всеки. И за Надежда е по-добре, че се размина с Алек. Не й трябва да роди още едно дете от него и после да остане сама с две деца. Както вече писах - мама направи услуга на всички и им спести много болки и разочарования занапред.
Толкова много теми в този форум съм чела, в които жените твърдо и категорично заявяват, че не желаят мъж с деца,  заради усложненията и заради факта, че ще трябва да делят ресурсите за своето дете с доведените,  но пази боже мъж /или свекърва/ да каже нещо такова, ще го изядат с парцалите - двоен стандарт.
Само дето този път не го каза просто мъж, или свекърва! Каза го жена, която е стоварила двоен “багаж” на съпруга! Значи, за нея може, за другите - не може?! Толкова дълбоко съм отвратена от нея, че целият ми негативизъм към Надежда се изпари в миг!
Погледнете първо визията и - лекар и бизнесдама да се появи в национален ефир с побеляла коса и дрехи като за на пейката пред блока, е признак на пълно неуважение към зрителите на първо място! То, по-добре да беше изпратила сестрите му само, вместо да се излага така. После, с простотиите, които наговори за репродуктивните проблеми на едната и “багажа” на другата, напълно удари дъното тази жена!
Има значителна разлика: при свекървата и двамата са били вече възрасти и с деца, а Алек е млад и зелен. Защо да си го причинява??
Ами, защото се предполага, че е влюбен, например!

# 168
Супер анализ, проксима
Другия сезон ти трябва да пускаш темите

Съвсем, съвсем така стоят нещата, но с това развитие на сезон 3 не мога да си представя с какъв акъл ще се записват моми...

# 169
Майката на Алек е доста разумен човек, но пък и доста строга в избора.

# 170
  • София
Мда, дори вчера ги обичаше, ама след майка си размисли и вече не ги обичал, защото са стари. Алек е едно малко момченце, майка му правилно му каза, само, че е такова и заради нея. Той няма как да порасне, докато не започне да взима сам решения и да се увери дали наистина може да е с по-възрастна жена.

И разбира се, че ще им се обяснява след всичките обещания, които им даде. Въпрос на уважение и малко емпатия, защото той ги е докарал до това положение. Сега стана за смях, навсякъде го обиждат и му се подиграват и жени, и мъже. Следваща жена много трябва да си помисли дали този човек е истински, щом толкова лесно се обяснява в любов, а това не значи нищо.

# 171
Предишните два сезона имам спомен, че Наум беше казвал, че малко или много се е сближил с ергените. С Виктор имаха добри отношения, с Евгени - Наум направо си каза, че са си станали близки и му е давал съвети. Сега за Алек нищо.
Или е твърде добър актьор/пионка и супер удобен за продукцията, или е имало вътрешни търкания.

# 172
  • София
Вие сте изписали всичко, докато намеря новата тема.
Ергенинът дали ще обиколи по някой подкаст сега

# 173
Аз вече почвам да си мислял че да имаш дете излиза да е нещо гадно. Ставаш втора ръка. Интересно мислене. Но явно имам още да уча.

Това е мислене от време онуй. И разведените хора са ги гледали лошо, особено жените.

Нека не продължаваме обаче с този начин на мислене.

# 174
Щеше ми се да има среща между майките на Алек, Маги и Нани. Трите заедно на чаша вино и задушевни разговори.....
Аз пак си пробутвам идеята за реалити "Свекървата" - в една къща 26 майки на участничките, всяка си хвали нейното гардже, състезания по плетене, минута е много с въпроси от социализъма, варене на компоти, а скандалите ще са епични! За водещ - Танко и на всяка церемония сочна сексуална поезия вместо тъпите рецитали на Наум. Отпада тази, която първа припадне от горещата проза на Танко.
На срещите всяка свекърва си носи чадото на ергена, който пък е с неговата майка. Ксюша срещу майката на Маги щеше да е титаничен сблъсък на закоравели соц-лелки които са отгледали лигавета 😆

Мосю ле Тан, Валерия ще се почувства дискриминирана

Иначе гласувам 'за', правим го

# 175
  • София
Виждам, че набързо е пусната нова тема, явно е голям зор да се пусне, макар че доста чакахме да се направи такава за финала (добре, че Мадам Тушьо се включи навреме 🌹), но пък за сметка на това, нямаме възможност да коментираме финала в темата за него. Все тая, явно друг ефект се търси тук. Този път няма да благодаря, но едва ли има значение какво мислят обикновените съфорумци.

Все пак ще пиша тук, тъй като няма къде другаде да коментирам.

Да кажа, че по отношение на финала, съм склонна да вярвам, че Алек от самото начало е "навит" да се включи в това приключение с условието, че ако не си избере никоя, може да си тръгне без да избира. Тамън ще е по-различен финал.

Абослютно виждам пълния подтекст на колажа от Мадам Тушьо -  Алек - виновен, продуцентът - доволен 😁.

# 176
Благодаря, Hazel!

# 177
Никой никога не е казвал, че жена с деца е човек втора ръка.
Просто такава ситуация е специфична и изисква специфичен подход. И най-добре замесените да са достатъчно зрели, за да поемат отговорност за решенията си. Това беше и акцентът относно случая с Алек.

# 178
Скрит текст:
Аз да подчертая, че основният хейт, който залива Алеко не е задето не е избрал нито една - да кажем, наистина не е можел да избере - а задето по толкова мишкарски начин се изниза и нямаше очи да срещне двете жени и да им обясни, да поговори с тях, да има по-човешки завършек. А той - съобщение по телевизора; все едно слушаха речта на президента на НГ. Без право на въпроси, на повече разяснения, на успокоение даже. Предполагам, че всяка е допускала, че може да не е избраната, та това нямаше да е такъв шок, ако им го беше поднесъл като зрял човек.

А между другото, аз предпочитам финал тип Виктор пред тазгодишната излагация. В крайна сметка, няма да ги поведат под дулото на пистолет към гражданското, та толкова да се спичат и Ерген, и мама му. Посочваш там едната за победителка и после ако щете се гаджосвайте, ако щете не. И без това цялото предаване е една изкуствено захаросана "приказка", нека и финалът ѝ е такъв!

Абсолютно! Пълна липса на човещина и емпатия. И бягане от отговорност. Не е нужно да има чувства, а уважение. Каквито и да са били жените там, всяка в крайна сметка е човек.
Но той самият си показа рогата, след като олигави Мария и след това я отпрати като тотална непозната.

А, тук не съм съгласна. Мария го олигави него, той имах чувството, че малко с погнуса я целуваше, а тя направо като змия го поглъщаше. Изключително нахална жена, обаче той като се е хванал на хорото в тъпото шоу, трябваше да изтърпи и това, но не пропусна да й покаже какво мисли за нея накрая, типичен мъж. Кажи му мъж и не го обиждай повече. Sweat Smile

# 179
Аз също снощи още питах модератора какво е правилото за пускане на нови теми тук, защото до сега в понеделник, последно в сряда се пусна..изобщо хаотично и без правила ми изглежда...но отговор така пй не получих какво е правилото тук- кога се пускат нови теми, на брой минати страници ли, всеки ден ли, на пет месеца ли....
Функцията информирай модератор явно не работи. Ако модератор все пак чете, моля преди да изтрие поста ми, да ми отговори на въпроса, ако е удобно...
Каква е драмата с темите? За коментиращите няма значение кой и кога пуска. По - важно е да не се трият коментари.

Драма ли...кой има драма? Интересно ми е просто, любопитна съм....по натура Simple Smile
Не винаги чета темите до край, искам да имам яснота например че в понеделник ще трябва да търся новата тема.
Сега се оказа че в сряда трябва да го търся.
Утре в петАк ли, как...това питам...правилото какво е, че да си знам....

Общи условия

Активация на акаунт