Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 538
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
При мен Варицела започна със същите пъпки. Проверете имате ли в главата (аз например нямах, но там и зад ушите е доста показателно).

# 541
Здравейте. Имам множество капиляри и малки вени по краката. На 34г. съм. Интересувам се от лекар, който може да ми даде правилна насока или медикаменти които да приемам. Ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем, моля да пише информация за лекар или информация за премахване на капиляри?  Всъщност дали премахването им е опасно за организма?
Възможно е да ме насочите и към група подходяща за тази тема.
Благодаря Ви!

# 542
Преглед при съдов хирург. Обикновено се приемат лекарства с диосмин ( от типа на детралекс).
Групата е тази:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1545578.195 - Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4.  Виж и тази за чорапите, ако ти предпишат https://www.bg-mamma.com/?topic=1071538 . Може да надникнеш ( само за информация, първия пост с информацията) и в темата за В12, понякога вените имат връзка и с вит. В12, фолиева, хомоцистеин.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:53 от Diorela

# 543
И аз имам воднисти мехурчета по ръцете, някои като показаните на снимката, други по-ситни. Четох за дисхидроза и предполагам че е това, но докато запиша час за дерматолог и те минават, а по снимка само не винаги може да се прецени. Не е страшно, ако е това.

# 544
От къде се започва, когато от известно време всеки и всичко те дразни до вбесяване?

# 545
От къде се започва, когато от известно време всеки и всичко те дразни до вбесяване?

Хормони на ЩЖ, витамин Б12 и Д3.

# 546

Хормони на ЩЖ, витамин Б12 и Д3.

Магнезий също.

# 547
Абе...аз препоръчвам лечение лежане на плаж с коктейлче в ръка.
Почивка тоест Simple Smile

# 548
То и на плажа може да те дразнят хората. Grinning
За почивката и достатъчен сън си права. Затова добавих магнезий, много важен за нервната система и съня.

# 549
Поморие, teta. 😁😉

Само нощен труд съм. Може И това да.

# 550
О, с това трябваше да започнеш. От нощния труд е.
Този магнезий пия сега, пробвай и ти.

# 551
  • Варна
Дисхидрозата не е никак приятна. Мехурчетата сърбят и колкото повече се чешат, толкова повече стават.

# 552
Здравейте, в урината имам "следи" от еритроцити, всичко останало е отрицателно.  Седимент в това изследване няма, но по принцип винаги имам еритроцити, до 10-12 са стигали. Гледали са ме на ехограф, всичко изглежда нормално. Притеснява ме защо всеки път се откриват...някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 553
Пусни си стерилна урина. Може да имаш бактерии.

# 554
Поморие, teta. 😁😉

Само нощен труд съм. Може И това да.

Това се отразява, но за по-сигурно изследвай хормони на щитовидната - ТСХ, Т3, Т4, ТАТ, МАТ, както и вит.В12 и фолиева. Щитовидната или дефицити на тези витамини, водят до нервно напрежение. Не подценявай.

Общи условия

Активация на акаунт