Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 108
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Щом е ходено и на уролог, и на гинелоког, и на хирург следва все някой да е направил ехография?
Урологът следва да е пуснал и стерилна урина.
Другото, за което се сещам дали е правен тазов преглед или тест с уретрален тампон?
За мъж или жена става дума?
Сигурно за мъж, щом е ходил на гинеколог. Wink

# 646
За вирус съм аз...

# 647
Щом е ходено и на уролог, и на гинелоког, и на хирург следва все някой да е направил ехография?
Урологът следва да е пуснал и стерилна урина.
Другото, за което се сещам дали е правен тазов преглед или тест с уретрален тампон?
За мъж или жена става дума?
Сигурно за мъж, щом е ходил на гинеколог. Wink

Ой,Абаджиева ревнах 😃😃 Яко съм прегряла,простете 🤣🤣

# 648
Дъщеря ми има киста на опашката. Веднъж е оперирана, но се появи отново.  Предстои ни нова операция, но докторът каза - есента, че сега е много горещо. От време на време набира и изтича гной. Днес сутринта отново изтече, освободи се напрежението и спря да я боли, но там, където бе надуто кожата се цепна и се показа част от тъканта (някъде колкото нокът е голямо). Веднага отидохме на хирург. Докторът каза да пръскаме със Сан Дитан - с това и след операцията много успешно се справихме със зарастването. Каза, че може да се мокри, но веднага да се подсуши и да се напръска. В петък отново сме на проверка. В събота тръгваме за море. Докторът каза, че по принцип може да пътува без проблем, а за къпане в морето ще каже в петък.
Антибиотик няма са пие, тъй като гнойта е изтекла.
Чудя се дали да не правим и компреси със смрадлика и да включа и Вишневски?

# 649
Чиста стерилна урина, ехограф е правен и от уролога на бъбреци и вътрешните органи като цяло, и от гинеколога, който е видял някакви малки миоми, които не били проблем, хирургът също е гледал с ехограф, никой нищо не вижда. Няма камъни, няма пясък. Иначе има леко подобрение след 2 аб, но не изцяло.

# 650
  • Sofia
Заразно ли е малко дете с ешерихия коли при изследване на 💩?
Правени са необходимите изследвания за прием в ясла и тогава е открита.
Имаше разстройство и лека темп.преди месец за 1-2дни.
Сега е на АБ лечение за 14дни.
Има апетит,игриво е…

Трябва ли и родителите да се изследват?

# 651
Заразно ли е малко дете с ешерихия коли при изследване на 💩?
Правени са необходимите изследвания за прием в ясла и тогава е открита.
Имаше разстройство и лека темп.преди месец за 1-2дни.
Сега е на АБ лечение за 14дни.
Има апетит,игриво е…

Трябва ли и родителите да се изследват?
Да.
Няма да му разрешат да ходи на градина. Даже ще ви се обадят от ХЕИ да питат евентуално как мислите, че се е заразил.
Моят син беше с такава бактерия есента, макар и по-тежко да мина при него заради лекарско нехайство и моткане с изследванията. Трябваше да започне на 15-ти септември и точно тогава се започна. Лекарите бяха категорични, че докато не се изчисти от бактерията - никаква градина. Ще трябва пак да му пуснете изследвания, и ако я няма бактерията, тогава да представите резултатите в градината и да започне пак да посещава.
Вие като родители няма нужда да се изследвате, освен ако нямате оплаквания.

# 652
  • Sofia
Още е неясно и загадка от къде може да се е заразило 🤔
Родителите спазват отлична хигиена в дома.
Всичко се мие старателно…,но и то все още лапа разни играчки,пипа навсякъде…
Кога трябва да се пусне нова проба?
След като приключи с АБ ли?

# 653
Може и от замърсена вода да е, от пясъчник, от какво ли не. Ние също не сме мърлячи, но при нас мисля, че от пясъчника я хвана.
При нас схемата беше следната. Пуснаха изследване с антибиограма. От нея стана ясно какъв е правилния АБ. Пи го 10 дни. После 14 дни пауза. След това ново изследване. И когато то беше отрицателно вече можеше да посещава градина. Но според мен всичко това трябва да се обясни от лекар, за предпочитане инфекционист.

# 654
  • Sofia
Да,пясъчниците са ужасно мръсни.
Възможно е и от там,обича да играе  с пясък 🥺

# 655
Какво има да се заразиш с Ешерихия? Тя си е налична у всеки човек. Просто при спад на имунитета се размножава прекалено и става патогенна.

Чиста стерилна урина, ехограф е правен и от уролога на бъбреци и вътрешните органи като цяло, и от гинеколога, който е видял някакви малки миоми, които не били проблем, хирургът също е гледал с ехограф, никой нищо не вижда. Няма камъни, няма пясък. Иначе има леко подобрение след 2 аб, но не изцяло.

Значи е вирус, със стомашни/уро прояви.

# 656
  • Washington,USA
Колко време би било нужно да заздравее изгорен език? Пих болкоуспокояващо и стана беля. Нямам чувствителност. Все едно съм го изгорила с гореща вода.

# 657
Ще ти мине.

# 658

Значи е вирус, със стомашни/уро прояви.

Вирус с CRP ~140? Странно. Дано е това наистина.

# 659
Що не повторите преглед с ехограф при друг уролог наистина?

Общи условия

Активация на акаунт