Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 067
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Никак не са го измислили тоя Вигантол. Аз още през бременността го пиех и му се нервех. На мен педиатърката ми каза с малко мляко да го давам, та в една лъжичка капя капки, слагам малко мляко и давам.

# 541
Аз мисля да го давам чисто в лъжичка както био Гая.
1к е изписано,днес го купих късно и сега ще дам с това ядене,от утре започвам сутрин.

# 542
Аз започвам да си мисля, че съм лоша майка.. Започва да ми тежи това с кърменето, а хем е на сменено хранене. Вечер като се събуди, вместо ММ да го вземе и нахрани, а аз да дремна няколко минути - хоп и давам гърда. После АМ, после на ръце заради коликите.. Чувствам се изтощена, а са минали само 10тина дена. Мъжа ми настоява да кърмя.. дали хормони играят, дали съм аз,.. не знам.
Вие по колко време кърмите?

И колко капки Био Гайа давате. Педиатърката ми каза 5 капки само сутрин.

# 543
Моите зърна са в ужасно състояние все още.При всяко кърмене ми се реве ,защото буквално едното ми зърно е сцепено на две.Риа обожава да суче ,но нямам време кога да ми минат раните ,тъй като кърмя постоянно.Някой има ли някакви идеи как да ги излекувам,че вече ревах от болка.

Мажеш крема на лансинох нон стоп - преди кърмене, след кърмене, когато попие след кърмене пак. Избери си дрехи, които ако попият от крема няма да ти липсват - остават мазни петна, които все още не знам как да изпера, но ми е последният проблем. Оставяш гърдите открити на въздух колкото е възможно, за да се възстановят по-бързо. Ще минат!

Крема -  https://visvitalis.bg/product/lansinoh-krem-za-zashtita-na-zarna-s-lanolin-40-ml

# 544
  • София
БиоГая давам по 5 капки дневно в 16.00 часа преди хранене. С лъжичка давам, за един месец ми казаха.

# 545
Благодаря ти,Мишел ❤ имам го крема ,но не видях ефект,явно трябва да го ползвам както каза нон-стоп.

# 546
Благодаря ти,Мишел ❤ имам го крема ,но не видях ефект,явно трябва да го ползвам както каза нон-стоп.
И ако можеш кърми с протектор за зърна, докато се оправи положението. 😔
Не искам да си спомням каква болка е това и колко сълзи съм проляла...

# 547
Аз започвам да си мисля, че съм лоша майка.. Започва да ми тежи това с кърменето, а хем е на сменено хранене. Вечер като се събуди, вместо ММ да го вземе и нахрани, а аз да дремна няколко минути - хоп и давам гърда. После АМ, после на ръце заради коликите.. Чувствам се изтощена, а са минали само 10тина дена. Мъжа ми настоява да кърмя.. дали хормони играят, дали съм аз,.. не знам.
Вие по колко време кърмите?

И колко капки Био Гайа давате. Педиатърката ми каза 5 капки само сутрин.
Не си лоша майка! Нощем, когато душата ми спи, аз също не съм супер най-щастливата и ентусиазирана, особено като гледам как мм спи докато аз кърмя. После си казвам, че не е честно да се нервя - нито той може да накърми бебето, нито пък ще се откажа от кърменето, за да може той да го храни, а аз да поспя... Трудно е, много е трудно рязко да промениш всичко, с което си свикнала, особено за 10 дни. Трябва време, а мисля че и хормоните още бушуват.
Иначе колко време кърмя - всеки път различно, понякога се наяжда за 10 минути, друг път за 1 час, понякога яде само от едната гърда и остава мляко, друг път успява да я "пресуши" и трябва да дам и другата. Няма ден с ден еднакви, както и хранене с хранене.
Аз се опитвам максимално много да се придържам към моя начин на живот доколкото е възможно и да го напасна с всички промени по балансиран начин. След няколко нервни кризи нещо в мен се пречупи и приемам нещата малко по-Дзен.
Дай си време, не се чувствай виновна, че не си в еуфория, нормално е

# 548
Аз в болницата също получих ужасни рагади
Миене на гърдите редовно преди и след кърмене с вода и подсушаване с памучна кърпа
Също преди и след изцеждане
Мазане редовно  с крема с Ланолин преди и след кърмене и преди и след изцеждане

Ем не си лоша майка ,правиш всичко по силите си за детенцето си ,това се нарича добра майка,супер мама ,а не лоша,и аз  вече съм толкова изтощена ,че едвам седя с отворени очи и те разбирам напълно.Ако те успокоява нощно време(00-6ч) се цеди и давай от шише,щом сте на смесено ,а през деня давай гърдата на поискване от детето и дохранвай ,да може да поспиваш нощем и ти си важна
Не се отчайвай ,трудно е знам ,аз също давам гърдата на поискване ,а нямам и достатъчно мляко и за това сме на смесено хранене
Около мен всеки повтаряше ,че на всяка цена трябва да кърмя
всеки път различно я кърмя около 20 - 30 мин  гледам да е вече
Един път така ,друг път иначе,но винаги след кърмене ми търси  още мляко ,ако ще и след час да е седяла на гърдите
Много си мечтая да имам мляко и ми беше мъчно,като теб с това кърмене ,че не става,както го искам, да изцедя например 50 от двете би било идеално за мен сега дори ,а цедя по 10 някъде - 15

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 22:15 от Mims1900

# 549
Така е всеки ден е различен ..особено с две деца...и като им се разминат режимите .....както днес и каката не е спала на обяд ....

# 550
Благодаря за подкрепата, момичета! Явно и хормони ме тресат, а и кърмата като не ми е много за нормално наяждане.. и всякакви мисли ми минават.
За тези колики.. освен Био Гайа се чудя дали и още нещо да не му давам. На педиатър сме след 10дни.. и се чудя как ще издържи малкия дотогава.

# 551
Био Амика давам също

# 552
С протекторите нещо не ми се получава ,многог се изнеря малката и ги махам.Ох,търпение и всичко ще мине 😢

# 553
Момичета има ли някоя при която главата да е била на високо и да е родила нормално? Два дни съм преди термин, но утре ме приемат, имам 2 см разкритие и главата е на високо!

# 554
Стискам ти палци всичко да е наред и да успееш. Понеже първия път при мен беше така и не успях четох доста мнения и много жени успяват. След достигане на пълно разкритие малко по малко се спуска главата. При някои след повече търпение, други след повечко напъни, но става. Аз не можех да напъвам мисля че и за това не стана. Пак ти пожеланам успех и безпроблемно раждане! ❤️
Момичета има ли някоя при която главата да е била на високо и да е родила нормално? Два дни съм преди термин, но утре ме приемат, имам 2 см разкритие и главата е на високо!

Общи условия

Активация на акаунт