Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 068
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Мамита аз давам за колики абоколикен, но ще почвам да давам и еспумизан. Та въпросът ми е в едно мляко мога ли да ги сменя заедно? Или се дават по отделно?

# 556
Моя приятелка с бебе, която е и фармацевт ми каза, че Лефакс и Еспумизан запичат заради някаква си съставка. Препоръча ми едно друго, но му забравих името. Каза, че е на билкова основа и е с копър. Иначе, ако кърмим е хубаво да приемаме пробиотик. Отразява се добре и на детето. Тя е пила в последните месеци и детето е било добре с коликите. Аз съм от юнската тема и мисля май да взема пробиотик. Омнибиотик Панда е хубав, но е скъп и гаден на вкус.

# 557
Tanq.yaneva, при мен главичката не беше слязла напълно и трябваше няколко пъти да напъвам, за да й помогнем. Преди самото напъване пък проблем се оказа пълния ми пикочен мехур. Освен, че пречеше на главичката да се намести по-ниско, бях забила на 7см разкритие известно време, но след като се изпишках за отрицателно време стигнах пълно разкритие. Стискам палци да мине нормално и при теб!

# 558
Момичета, кога мислите да започвате игри с бебето? Активна гимнастика, карти за визуална стимулация, обръщане по коремче и т.н.?

# 559
pauly, стоене по коремче започнахме още първата седмица. Слагам го да лежи или върху мен, или му облягам гърдите върху възглавницата за кърмене, за да не е изцяло в хоризонтално положение и му придържам дупето с ръце, за да не се изхлузва.
Скрит текст:
В началото започнахме с по 1-2 минути няколко пъти на ден, сега успява по-дълго да издържи и вече го слагам на изцяло равна повърхност. Карти също му слагам от началото, но той чак миналата седмица започна да се заглежда повече по тях. Активната гимнастика съм чувала, че се ползва от втория месец, засега само килимчето й ползвам като го слагам на пода да лежи. Имаме и едни дрънкащи играчки, които по принцип са за след третия месец, но с тях му дрънкам, за да го стимулирам да си завърта главичката наляво и надясно по посоката на звука.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 11:36 от zoya.

# 560
  • София
Момичета, преди време бях писала, че ме боли зъб, но отмина много скоро след като писах. Записах си час за зъболекар за почистване на плака и пломба за утре, но се чудя дали да не го отменя. Утре влизам в 37гс и се чудя дали болката няма нещо да ми предизвика и да тръгне раждане, де да знам. Аз съм търпелива откъм болка, не ме е страх от почистването, просто знам, че все пак си има такава и се чудя дали е разумно точно сега да го правя. Може ли съвет? Heart благодаря!

# 561
Моя приятелка с бебе, която е и фармацевт ми каза, че Лефакс и Еспумизан запичат заради някаква си съставка. Препоръча ми едно друго, но му забравих името. Каза, че е на билкова основа и е с копър. Иначе, ако кърмим е хубаво да приемаме пробиотик. Отразява се добре и на детето. Тя е пила в последните месеци и детето е било добре с коликите. Аз съм от юнската тема и мисля май да взема пробиотик. Омнибиотик Панда е хубав, но е скъп и гаден на вкус.

Заради Симетикона. Иначе аз пиех ОмниБиотик втори и трети триместър, не видях особен ефект. Почнах и на бебето да давам в началото, също не видях да му се отразява добре. Моя приятелка фармацевт ми каза, че при някои бебета даже предизвиква повече газове. Смених на Био Гая и сега е по-добре. Иначе давам Лефакс и Био Гая, като Лефакс е до 5 пъти дневно, аз гледам да са по-малко точно заради запичането. В момента нямаме истерични пристъпи и гърчене, дано това работи.

Мамита аз давам за колики абоколикен, но ще почвам да давам и еспумизан. Та въпросът ми е в едно мляко мога ли да ги сменя заедно? Или се дават по отделно?

Според мен не ги давай заедно.

Ние също започнахме с tummy time малко след като се прибрахме от болницата. Тя и върху мен като лежи непрекъснато си вдига главата и се бута. От преди седмица показвам и Точната книжка, заглежда се. И аз постоянно си мисля как нещо трябва да правим, докато е будна и все си мисля, че не е достатъчно 😁

# 562
Според мен отиди, защото като се роди бебето изобщо няма да ти е до това. А пък шега не бива със зъбите, по-добре да си спокойна че са здрави.
Момичета, преди време бях писала, че ме боли зъб, но отмина много скоро след като писах. Записах си час за зъболекар за почистване на плака и пломба за утре, но се чудя дали да не го отменя. Утре влизам в 37гс и се чудя дали болката няма нещо да ми предизвика и да тръгне раждане, де да знам. Аз съм търпелива откъм болка, не ме е страх от почистването, просто знам, че все пак си има такава и се чудя дали е разумно точно сега да го правя. Може ли съвет? Heart благодаря!

# 563
И аз постоянно си мисля как нещо трябва да правим, докато е будна и все си мисля, че не е достатъчно 😁
Според мен, ако бебето е спокойно и не плаче, е хубаво да се оставя малко само в кошарата или другаде под надзор. То си разглежда, открива си ръчичките, крачетата, размахва ги. Въобще не е нужно бебетата да се стимулират толкова много колкото продавачите на играчки и книжки искат да си мислим.
И аз показвам точната книжка, сега са им интересни неща с голям контраст или по-шарени. Разхождам я по стаите, говоря й, тя ми говори, правя муцуни, гушкам я, галя я, често ме гледа как ям нещо. Grinning

# 564
То не е до продавачите, просто аз се чудя дали правя достатъчно за нея 😅 Иначе си зяпа в креватчето, на дивана до мен си лежи, пускам ѝ от Спотифай един плейлист с класическа музика за бебета (и саундтрака на Бриджъртън 😁).

# 565

Щом имаш пломба за правене, отиди сега, защото после по-трудно ще намериш време, а и зъб не минава от самосебе си. Единствено може да ти е некомфортно стоенето на стола, но ще се нагласите със зъболекаря да е удобно и за двете страни.

# 566
И аз не съм започнала с някакви упражнения и стимулации или по корем,може би ще изчакам да стане един месец 😁иначе й говорим да и каката и тя

Днес излязохме преди обяд 💜с майка сме много по-лесно е така 💜нз като тръгне как ще излизам сама с двете....но ще трябва все някой път ....
За първи юни на каката кукла фея принцеса Елза 😁на малка едно зайче свирещо за количката.
Изпи едно ам в 11 полуспяща ...и пак заспа 🫢🐣
И поръчах един термос,времето е топло не ми се прибира за едно мляко вкъщи.

# 567
Момичета дайте съвет как да я предизвикам да тръгне да се ражда, утре ми е термина и ми дават зор до четвъртък или ще ме приемат в болница да ме предизвикат?

# 568
Пробвай с по  - бурен секс  и изкачване по стълби ..

# 569
То не е до продавачите, просто аз се чудя дали правя достатъчно за нея 😅 Иначе си зяпа в креватчето, на дивана до мен си лежи, пускам ѝ от Спотифай един плейлист с класическа музика за бебета (и саундтрака на Бриджъртън 😁).
Оо, класическата музика много ни унася и успокоява и нас. 😊 Аз на Явчето редовно му пускам на Aerosmith - I Don't Want To Miss a Thing и му повтарям, че това ще е нашата песен. Още вътреутробно започнах да му промивам мозъчето с нея и му я пях. 😀

Общи условия

Активация на акаунт