Майски бебета 2024г. - Тема 16

• 35 057
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
И аз не вярвах ,че ще го кажа,учили са ни относно режими ,но изобщо не са били прави!!!И аз съм учена по някакви формули и неща ,които изобщо не мога да наглася към този етап .Професорката ми ме е учила точно през три часа по седем пъти,после 6 и тн. в началото ,но не става ,как да обясня на бебе на 18 дни,не може да ти дам гърдата сега,че в учебника пише след три ч😕Говора за кърменето ..С адаптираното мляко ,ако и дам наистина спи повече,но аз искам да постигнем естествено хранене или поне по -голямата част да бъде такова
И не винаги и с него междудругото спи два три ч ,както и кефне е положението
С времето нещата стават по-лесни,само да сме търпеливи.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 16:13 от Mims1900

# 526
В кърмата има повече вода и по-бързо огладняват,нормално е по-често да хапват...така бях с каката на поискване и се е случвало наистина на час час и нещо...ами какво да правим да ги държим гладни за да имат режим.... абсурд...
Майка и тя шаш преди защо няма режим това дете....едно време какво било и т.н....🤯

Няма да мажа с нищо за слънце,ами догодина .
Иначе юриаж с каката много бях доволна

# 527
Така е.Тук много ни дават зор да кърмим,но азхси исках попринцип да го правя.Мисля,че само аз закърмих днес от всички,гледам ги акушерките разнасят шишета с мляко на другите.Похвалиха ме,че кърмя вече детето.На поискване е от сутринта,просто ми се искаше да не е на толкова къси интервали от 20 мин.Много ме изтощава.Забелязах,че като се наяде хубаво за 30 мин. после спи почти 1 час.Дано с времето се нагодят нещата

# 528
Не забравяйте, че кърмата е и тяхната вода. Това, че са цокнали малко и са пуснали, може да означава, че просто били жадни. В нея се съдържат и естествени обезболяващи както успокоителни, от които те имат нужда. Раждането е стресово за тях и адаптацията си иска време. Кърменето е един от механизмите заедно с гушкането.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 17:08 от LucyFord

# 529
И аз отказвам да слушам педиатърката за този прословут режим. Опитах един ден - ами изобщо не е моето. Нито тя се храни като хората, нито на мен ми е комфортно да я будя. Така че си я слагам на гърда когато поиска, дори и да е само за успокоение. Все си мисля, че с времето нещата ще си дойдат на мястото.
Иначе и Марина има някакви странни периоди на будуване. Вчера изкара към 6 часа без сън, а аз бях на ръба на нервна криза, защото се притесних, че не си е почивала достатъчно. Буквално се унасяше за по 10 мин и после не спираше да нервничи. В крайна сметка се принудих да й дам залъгалка, защото нищо друго не помагаше, но не ми се иска да става навик.

Скоро мисля и аз да извадя слинга и да пробвам как ще е с него. И тази седмица ако времето е хубаво, ще започнем с разходките навън. Simple Smile

# 530
Днес не се пристраших да ползвам слинга, но излязохме за малко по-дълго от вчера и сега мъника спи в кошчето на количката, че не ми се искаше да го вадя и разбуждам 😁

Иначе с кърменето на поискване - да, малко е изтощително да си постоянно на разположение, но пък добиваш нови умения. Аз от неволя започнах да правя доста неща с една ръка и да помпам мускули с другата, защото ако го чакам да се пусне от гърдата, може и цял ден нищо да не свърша 🫣
Днес се теглих - от 14 качени кг. в момента съм 7 надолу, тоест остават ми още 7 (и след това още доста 😁) Очаквах да са повече свалените, но аз съм и дооооста подута. Доктора каза, че след секциото ще минат около 3 седмици докато ми спаднат краката. Малко започнаха да намаляват отоците, но още не мога да си обуя обувките без да имам чувството, че ще ги пръсна. А на изписването помолих ММ да ми донесе кроксове, защото тогава изобщо не можех да си обуя обувките 🫣😀

# 531
Ехе супер сте морскии,приятна разходка 💙
Аз още не смея да се кача на кантара,имам някакъв страх, като знам,че разбих рекордите им от оптимални 11-12 ,качени 30😆
Намериха и те родата какво да ми подарят любимите ми бонбони фереро хахаха ,трябва да забраня със закон да ме изкушават така 😆

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 17:43 от Mims1900

# 532
На нас пък много добре ни се отразява режима. Явор се буди най-често на три часа, по-рядко на два и тогава го храня. Хапва различно количество всеки път, но явно успява да се засити достатъчно, така че да няма извънредно събуждане от глад. Голям бонус е това, че ежедневието ни е доста по-структурирано по този начин и лесно мога да си планирам задачите. Та, всичко е строго индивидуално и е важно да открием какво работи най-добре за нас. 😊

Засега сме добре с количеството кърма, даже успях да събера малък запас във фризера, но ме е шубе да не тръгне да намаля, тъй като основно действам с помпата, та затова съм си взела чай ако се наложи да се наливам.

За жалост проблема с коликите се засилва, особено вечер. Досега бяхме на БиоГайа и Био Амика, но днес взех капки Еспумизан да пробваме и се надявам да има някакво подобрение. 🤞

# 533
Давате ли вит д.лл изписа вигантол,нали е същото и другио по колко к.давате.При нас по една к.(Направо изключих....да го купя от сряда...)🫢
Бяхме на втора разходка с майка ми този път,пак спинка навън ❤️
Ама ми се видя зор пак около час и ми е изморено....а за стълби още не смея сама....бордюрите ги взима иначе вдигам 😁

# 534
Mimi9999, Вигантол изписаха и на нас, в момента давам по две капки.

# 535
Давам и аз витамин Д

Зоя, това е супер ,че го е постигнал мъника ,браво , повечето бебета не могат от толкова мънички ,не ,че не искам да има ,защото така определено е трудно да си организирам ежедневието,но при нас например не е възможно на този етап и предполагам и в следващите месеци ,и ми е много трудно това с планирането на задачите ,и върша всичко тогава,когато мога 😄☺️
Днес къде и аз например реших да правя телешки стекове на бавен огън първо варени и домашни картофи ,повика ме ,изключих котлона да я накърмя ,дохраня и хоп сега си довършвам стековете 😄♥️И пак ,като ме повика ,и така😂Определено вече не ми се занимава с трудоемки специалитети ,ще гледам нещо по - набързо да готвя.... Станала съм доста мултифункционална по край бебето😂😂😂Върша сто неща едновременно

Вече вечеряме заедно (аз я държа) и ям едновременно,защото веднага,като седнем и започва да плаче за внимание и иска при нас😄

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 19:04 от Mims1900

# 536
  • София
На мен педиатърката ми каза от 20-тия ден да му давам по 1-2 капки сутрин преди ядене. Директно в устата. След 4 дни почвам.

# 537
Моите зърна са в ужасно състояние все още.При всяко кърмене ми се реве ,защото буквално едното ми зърно е сцепено на две.Риа обожава да суче ,но нямам време кога да ми минат раните ,тъй като кърмя постоянно.Някой има ли някакви идеи как да ги излекувам,че вече ревах от болка.

# 538
И аз бях с отоци 2-3 седмици след секциото. Също ръцете ми бяха изтръпнали последния месец и всичко се оправи. И Беба има периоди на будуване за по 2-3 часа направо се побърквам. То дундуркане, то слагане в кошара, пак ядене… оригването също ни е малко трудно. Вие вигантола как го капете в устата? Много трудно падат тия капки бе… на нас ни изписаха по 2 капки.

# 539
safemylove, аз го капвам докато бебо лежи, с палеца на едната ръка дръпвам брадичката под долната устна, а с останалите пръсти придържам отстрани. Обикновено още е сънен и не мърда много, та успявам по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт