Разчитане на рентген

• 3 392
  • 31
  •   2
Отговори
# 15
Бронхит се лекува. От какво во е страх?
Диагнозата е бронхит - усилен белодробен рисунък има.
Здравейте, благодаря Ви за отговора, но наистина ли? Много съм изплашена.
Страх ме е от това, че не знам какво ми е. Цяла нощ не съм спала от кашлица, не знам какво да правя.
Ако толкова не може да чакате ? Отидете в Пирогов или Исул. Най-много да ако според тях не е спешно да платите такса 40 лв.

# 16
Страх ме е от това, че не знам какво ми е. Цяла нощ не съм спала от кашлица, не знам какво да правя.
Ако толкова не може да чакате ? Отидете в Пирогов или Исул. Най-много да ако според тях не е спешно да платите такса 40 лв.
От малък град съм и съм доста далеч от тези болници. Иначе това щях да направя. Благодаря Ви много за отговорите и за това, че не ме нападнахте както в много други теми!

# 17
Не е критика, само за информация, за друг път.  Като няма рентгенолог, който да я разчете, отиваш със снимката при лекаря, който те е изпратил. Той също може да я разчете и да ти назначи лечение, ако е нужно. Случвало ми се е рентгенологът да не види нищо в бързането, но пулмологът, или ОПЛ да видят и да преценят нужда от лечение. Така нямаше да губиш цели 4 дни в притеснение. Направила си я в четвъртък, снимката е била в теб,  трябвало е да се върнеш при лекаря.
Не се притеснявай толкова много. Ако беше много спешно състояние, щеше да го усетиш и да отидеш в болница. Всяка болница има спешно отделение, или кабинет, дори и в малките градове.  
Ако не е възпалителна причината, вероятно е алергия, сега са много обострени. Утре направо отивай при лекаря, който ти е назначил снимката. Може да изпиеш нещо противоалергично днес, например десибел 1 таблетка. Няма да ти навреди, ако е инфекция. Но ще облекчи кашлицата, ако е алергична. Често лекарите при инфекциите дават и противоалергични лекарства, защото напоследък се комбинират причините.   Аз така бих постъпила.

# 18
Отиди до спешното, носи си снимката, може да позасилиш малко симптомите.

# 19
От малък град съм и съм доста далеч от тези болници. Иначе това щях да направя. Благодаря Ви много за отговорите и за това, че не ме нападнахте както в много други теми!
Не Ви разбрах за нападането.
Бг-Мама е разкошен форум. Не съм видял някой да напада. Повечето хора са добронамерени и положителни хора. Явно лош късмет с някоя тема.

# 20
Аз за първи път чувам някъде да дават на пациента рентгенова снимка без разчитане.

# 21
Не е критика, само за информация, за друг път.  Като няма рентгенолог, който да я разчете, отиваш със снимката при лекаря, който те е изпратил. Той също може да я разчете и да ти назначи лечение, ако е нужно. Случвало ми се е рентгенологът да не види нищо в бързането, но пулмологът, или ОПЛ да видят и да преценят нужда от лечение. Така нямаше да губиш цели 4 дни в притеснение. Направила си я в четвъртък, снимката е била в теб,  трябвало е да се върнеш при лекаря.
Не се притеснявай толкова много. Ако беше много спешно състояние, щеше да го усетиш и да отидеш в болница. Всяка болница има спешно отделение, или кабинет, дори и в малките градове.  
Ако не е възпалителна причината, вероятно е алергия, сега са много обострени. Утре направо отивай при лекаря, който ти е назначил снимката. Може да изпиеш нещо противоалергично днес, например десибел 1 таблетка. Няма да ти навреди, ако е инфекция. Но ще облекчи кашлицата, ако е алергична. Често лекарите при инфекциите дават и противоалергични лекарства, защото напоследък се комбинират причините.   Аз така бих постъпила.

Здравейте, ситуацията беше такава. Отивам при личния си лекар та ме праща при друг вътрешни болести. Там ме преглеждат и ме пращат на снимка. Отивам в болницата на снимка, снимаха ме, казаха ми утре след 10 сутринта ела да вземеш резултатите. До тук добре. Отивам на следващия ден и си искам резултатите и те ми казват ами няма кой да ги разчете докторката е в отпуск и не се знае кога ще се разчетат. Питаха ми да ми дадат ли диска и аз го взех и се връщам при докторката, която ме изпрати. Оказа се, че на диска няма нищо, празен диск и трябваше да се връщам до болницата, за да ми го запишат. Това се случва в петък накъде към 11:30. Отидох, записаха ми то, връщам се при докторката и я няма. Тръгнала си е. Обадих се и тя ми каза в понеделник да отида. И днес отивам. Благодаря на всички!

# 22
Ами явно щом лекарката е казала в понеделник, значи състоянието не е било спешно и не е имало причина за такива притеснения. Иначе щеше да те прати в спешното на болницата, каквато явно има в твоя град.
Надявам се, вече всичко да е наред.

# 23
Ами явно щом лекарката е казала в понеделник, значи състоянието не е било спешно и не е имало причина за такива притеснения. Иначе щеше да те прати в спешното на болницата, каквато явно има в твоя град.
Надявам се, вече всичко да е наред.
Днес бях на преглед, каза ми, че е тежка вирусна инфекция. Би ми една инжекция и ще пия антибиотик Клацар. Поотмина ми, но този въздух никак не ми стига. Успокоих се вече. Благодаря отново на всички!!!

# 24
При тежка вирусна инфекция антибиотик?антибиотик не се ли пие при бактериални инфекции....при вирусни инфекции дори е противопоказно антибиотици

# 25
При тежка вирусна инфекция антибиотик?антибиотик не се ли пие при бактериални инфекции....при вирусни инфекции дори е противопоказно антибиотици
Много неща се изговориха. Все пак лекаря има вероятност да е една идея по запознат, кое как се лекува.
Поне се надявам.
След вирусната инфекция се появява бактерялна инфекция. Която се лекува с антибиотици.

# 26
Аз никак не съм запозната, но ми изписаха антибиотик. Иначе с какво се лекува?

# 27
Аз никак не съм запозната, но ми изписаха антибиотик. Иначе с какво се лекува?
Иначе ако не е антибиотик !!! Влизаш в бг-мама форума и ти изписват лечение.

# 28
Хайде хайде никой нищо не е изписвал...аз просто споделям това,което знам...има си противовирусни препарати..но щом лекаря е изписал антибиотик значи трябва авторката да  пие антибиотик...просто ми стана чудно как по снимката се е разбрало,че има остра вирусна инфекция(и каква точно е ?)...как е решено,че трябва антибиотик...и как е решено кой да бъде...има ли антибиограма....въобще има ли бактерия...
Просто в днешно време се изписват антибиотици само  като кихнеш ...

# 29
Хайде хайде никой нищо не е изписвал...аз просто споделям това,което знам...има си противовирусни препарати..но щом лекаря е изписал антибиотик значи трябва авторката да  пие антибиотик...просто ми стана чудно как по снимката се е разбрало,че има остра вирусна инфекция(и каква точно е ?)...как е решено,че трябва антибиотик...и как е решено кой да бъде...има ли антибиограма....въобще има ли бактерия...
Просто в днешно време се изписват антибиотици само  като кихнеш ...
Авторката не съм прочел да киха, но не може да диша и ще си изкашля дробовете.
Не знам не съм доктор. Не разбирам. Но се си мисля че с чай и мед няма да мине.
Не ми се вижда как ще издържи жената ако трябва да чака антибиограма.

Общи условия

Активация на акаунт