Отношения между интроверт и екстроверт

• 5 491
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
Къде си живяла преди него? Не си близка с родителите си, но общуваш с тях, не би ли могла да ги помолиш за помощ? Да излезеш на квартира. Докато не са станали по-обвързващи нещата с едно дете, вземи и промени ситуацията. На колко години си?

# 46

Реално си давам сметка, че вероятно той не ме обича. От началото на взаимоотношенията ни, като го питам "Защо си с мен", отговора е " Защото съм добър човек и Ще те превъзпитам и науча кое е правилно".
Търся изход от ситуацията, но понякога почти ме убеждава, че аз съм луда или с нереални изисквания.

Лудият е той. За какво да те превъзпита??
С какво право? И ти стоиш при такъв?... Остава само да ти сложи нашийник на врата и да мърдаш само в посоката, в която той тегли синджира.

Защо казваш "понякога почти ме убеждава, че аз съм луда" - манипулируема ли си?

Ако нямаш къде да живееш, върни се при родителите си, започни да работиш, да учиш, пестиш.. Все нещо ще направиш в живота, отколкото при такъв.. агресивен нарцис.

# 47
Какво значи, че няма къде да живееш? Ами мисли и работи по въпроса. Няма кой да ти даде готов покрив, но така е с много хора.

# 48
Ти нали работиш нещо? И в мизерна стая под наем ще си по-добре от сега, а като си освободиш мислите постепенно ще си подредиш и живота. Наистина имаш късмет че няма дете, нищо не те задържа там. Следващия път внимавай, ако някой се опитва да те обижда и мачка, нямаш никаква работа с него.

# 49
Да, факта че нямам къде да живея е важен фактор, поради който ми е трудно да изляза от тези отношения. Имам и чувства, разбира се.
Би трябвало отдавна да си започнала да работиш по въпроса.

# 50
  • София
Квартирният въпрос няма нищо общо с интровертността и екстровертността. Говорим за проста финансова зависимост и търпенето на всякакви приумици в името на това да не плащаш наем. Утре ще поиска да кукуригаш рано заран и ти ще го правиш в името на това да живееш безплатно у тях.

# 51
  • София
Благодаря на всички за включването и трезвия поглед отстрани.
Да, факта че нямам къде да живея е важен фактор, поради който ми е трудно да изляза от тези отношения. Имам и чувства, разбира се. Но напоследък обидата и гневът към него надделяват. Идва ми да крещя и чупя, но се владея.
Реално си давам сметка, че вероятно той не ме обича. От началото на взаимоотношенията ни, като го питам "Защо си с мен", отговора е " Защото съм добър човек и Ще те превъзпитам и науча кое е правилно".
Търся изход от ситуацията, но понякога почти ме убеждава, че аз съм луда или с нереални изисквания.
Докато го търпиш си събери пари за квартира и бягай от този селски бек.

# 52
  • София
Че той директно ти е казал - той е добрия и идеалния, а ти си счупената, която има нужда от оправяне и възпитаване. И ти си се съгласила и си заела тази роля. Ся, ако вече не ти харесва, разкарвай се оттам. Ако обаче хем искаш в неговия апартамент, хем за без нищо, на едната обич и уважение от него да разчиташ - няма да стане. Той не е способен да обича. Направил си е план за теб и си го следва. Или ползваш апартамента и парите му, ама си мълчиш и не роптаеш. Или се махаш от тази връзка и ставаш самостоятелна личност.

# 53
Все трябва да има квартири в този град, така че това нямане къде да се живее е просто нежелание да се плащат едни пари.
Не е лошо или осъдително по принцип човек да не иска да дава пари за наем, но съм забелязала, че точно тези хора винаги са дълбоко неудовлетворени от отношенията с приютилия ги благодетел.

# 54
Благодаря на всички за включването и трезвия поглед отстрани.
Да, факта че нямам къде да живея е важен фактор, поради който ми е трудно да изляза от тези отношения. Имам и чувства, разбира се. Но напоследък обидата и гневът към него надделяват. Идва ми да крещя и чупя, но се владея.

Това са думи на манипулатор, емоционален насилник, нарцисист. И аз съм ги чувала, да вметна.
Защо нямало къде да живееш? Преди къде живееше? Не работиш ли? На колко години си?
Ако трябва и при вашите се върни, докато се събереш. Ама в никакъв случай не оставай с този и не забременявай.

# 55
Авторката явно са я прибрали от улицата. Затова не може да го напусне, защото е бездомна.

# 56
Съжалявам, не сте един за друг!

# 57
Да, факта че нямам къде да живея е важен фактор, поради който ми е трудно да изляза от тези отношения.

То не е трудно, просто ще трябва да плащаш с пари, не със секс и нерви. Иначе и на мен ми е любопитно преди него къде си живяла?

# 58
Аз съм на мнение, че това не е екстроверт, а човек, който не е влюбен.

Иначе какъвто и да си винаги намираш време да бъдеш с любимия. И то с желание.

Да не иска да се запознае с вашите е червен флаг...

В случая трябва да му кажеш какво очакваш от връзката и ако не го устройва да се разделите

# 59
На 30 години съм. Не съм в добри отношения с родителите ми, които са разведени и няма как да отида да живея при някой от тях. Преди въпросния, от 17 годишна съм живяла по квартири, с бивши партньори.. В общи линии винаги ми е било доста трудно финансово. Нямам висше образование или някаква квалификация.
Но да, съгласна съм че търся оправдания, страх ме е доста да предприема крачката да сменя града.
Доста време си мислех и че нещата с въпросния ще потръгнат, че ще се напаснем, но за съжаление вървят само надолу. И не харесвам човека, който ставам когато съм с него.

Общи условия

Активация на акаунт