За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 457
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
1 брашно-яйце-галета/панко
2 брашно- яйце/белтък + бира или друга течност
3 само с брашно
4 яйце-брашно-яйце/белтък

# 481
  • Бургас
Благодаря ви!
Мисля че, Тайна я беше писала та,и панировка.
Имах я записана някъде,но не я намирам.

# 482
Здравейте,търся рецепта за кюфтета на скара (да сложа скоба,че смятам да меля лично месото)🤔

# 483
Скрит текст:
И аз съм пробвала в столовата картоф с морков, картоф с тиква, картоф със спанак. Хубаво става.
В тези варианти щях да съм в ролята на възпитаните си гости - просто да го изям, без да го харесвам Simple Smile
Малко прилича на подхода, по който се приготвят бебешките пюрета - всичко вътре и вкусът е на преобладаващия зеленчук, не на картофено пюре.

Днес на обяд седнахме в един ливански и всеки поръча различно смесено плато и различни салати салати . Имаше няколко пюрета от различни неща и сосове . По повод на горните пюрета на мен ми харесаха наистина комбинации. Nе мога да кажа, че само пасиран спанак със сметана и картофено пюре със спанак имат един вкус и то на спанак. Картофите си се усещат , спанака по различен начин. Има си разлика.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 17:43 от bella-ciao

# 484
  • Варна
Здравейте,търся рецепта за кюфтета на скара (да сложа скоба,че смятам да меля лично месото)🤔
 Тази   https://boutiquedekristina.com/2018/08/18/%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1% … 0%BF%D1%82%D0%B0/
   Кимионът може да замените с чубрица; магданоз също може.

# 485
Има ли от къде по това време в София да купя вишни? Решила съм да правя сладко.

# 486
karzz, за тиквички по гръцки беше топкането във вода.
Ако не се лъжа беше смес от равни части обикновено и царевично брашно. Овалваш тънко нарязаните тиквички в нея, после топваш в ледено студена вода и веднга пържиш в маслена баня.

# 487
Не знам дали въпросът ми е за тук
Сега като е лято, ще прекарваме целия ден навън с детето и не ми се иска да харча много пари за да ядем навън, но пък и нямам много идеи какво мога да приготвя вкъщи. Идеите ми се ограничават до банан и филийки със масло 😀 може би някакъв кекс, но фурната ми е много малка и не ми се изпичат добре... Ако нарежа ябълка, след няколко часа ще е окислена... каквото и да е готвено, или с млечни продукти, или месо, след няколко часа на 30 градуса ще е малко съмнително за ядене... Ако можете да ми помогнете с някакви идеи

# 488
Вместо класическия кекс - мъфини? Предполагам, че ще се изпичат по-лесно.
Нарязани моркови и краставици.

# 489
  • Sofia
Не знам дали въпросът ми е за тук
Сега като е лято, ще прекарваме целия ден навън с детето и не ми се иска да харча много пари за да ядем навън, но пък и нямам много идеи какво мога да приготвя вкъщи. Идеите ми се ограничават до банан и филийки със масло 😀 може би някакъв кекс, но фурната ми е много малка и не ми се изпичат добре... Ако нарежа ябълка, след няколко часа ще е окислена... каквото и да е готвено, или с млечни продукти, или месо, след няколко часа на 30 градуса ще е малко съмнително за ядене... Ако можете да ми помогнете с някакви идеи
Хладилни чанти има всякакви размери вече, също и термоси - това е начинът.  А идеи - безброй от мен - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D … e%20Lunch%20Ideas

# 490
Ябълката я разрежете на 4-5 и я съберете обратно с ластик. Запазва се по-дълго.
Бутер банички-охлювчета с готово бутер тесто (охладелно например от Лидл) намазано със смес от яйца, сирене и много малко олио. Навива се на руло и се нарязва на парченца. Намазва се с яйце и се пече.
Солени мъфини със сирене и подправки, може също с бекон.
Спагети могат също да се ядат от кутия.
Малки кюфтенца също биха издържали до обяд примерно или в хладилна чанта.

# 491
  • София
Има ли от къде по това време в София да купя вишни? Решила съм да правя сладко.
Оооо, вишните почти минаха, направо ги изпусна. Замразих няколко килограма, сложих и компот, ненавиждам компоти, но друг го обича и затова се прежалих, направих сладко, направих и мармалад. Има по пазарите, може все още да се намерят, но вече рядко. Купувах ги  между 4 и 5 лев/кг

# 492
Ябълката може да се обели и разреже преди самото хапване.

# 493
  • In transit
Ze-ze, Марчева, жалко, че не сте наблизо. Имаме три вишни и никой не ги яде. Тъкмо узряха добре. Но тази година толкова череши и малини имаме, че изобщо не искам да виждам вишни....обаче сега, като ви чета, ще взема другата седмица да набера малко вишни, да замразя. Blush

# 494
И ние не успяхме да изядем нашите вишни .

Общи условия

Активация на акаунт