За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 462
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Как може едно съвсем обикновено картофено пюре да стане по-  така? Към съвсем простички вратни пържоли го планувам, та ми се искаше поне в него малко фантазия да се вложи...
Ако ще му добавяш подправки/билки, няма какво да търсиш - просто сложи каквито са ви по вкус. 
Понеже не стана ясно защо искаш да разнообразиш... Просто пържолите и просто картофено пюре може да е всичко и достатъчно.... простите неща приготвени прекрасно. Simple Smile

# 466
  • под тепетата
Аз бих сложила мащерка, докато варя картофите. После по традиционния начин - масло, мляко или сметана.

# 467
  • София
Как може едно съвсем обикновено картофено пюре да стане по-  така? Към съвсем простички вратни пържоли го планувам, та ми се искаше поне в него малко фантазия да се вложи...
Картофеното пюре е хубаво да има масло, масло и масло, малко прясно мляко , индийско орехче, сол. Имам една рецепта на 1 кг картофи се прибавя 200 г масло, разбива се с миксер, но ползвам  планетарен миксер на KitchenAid и се разбива с телената бъркалка. Става уникално добро,  леко и много пухкаво, знай, че не съм го измислила аз, видях рецептата и го повторих. Много често френските кулинари приготвят картофеното пюре само с масло и така го поднасят, но аз го предпочитам с малко мляко.
Ще ти пусна рецепти за картофено пюре, избери , ако искаш
КАРТОФЕНО ПЮРЕ СЪС СИРЕНЕ ЧЕДЪР
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_69.html
Скрит текст:
КАРТОФЕНО ПЮРЕ НА ДЮШЕС
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_15.html
Скрит текст:

# 468
mariat с толкова много масло и малко да изстине и ще ти се наложи да го режеш с ножа.
Че картофеното пюре се яде топло. Кой го яде студено? Опитах го в скъп ресторант и беше много, мнго хубаво.

# 469
mariat с толкова много масло и малко да изстине и ще ти се наложи да го режеш с ножа.
Че картофеното пюре се яде топло. Кой го яде студено? Опитах го в скъп ресторант и беше много, мнго хубаво.
а маслото колко бързо се втвърдява сигурно ти е ясно. истинското масло имам в предвид. ако го правиш със заместители от сорта на рама може и да изтрае по-дълго.
Пък и все пак тук сме за да си кажем опита. Нали? Моето картофено пюре , както и написах моето,  правя с Deutsche Markenbutter и в момента в който заизстива започва да реагира съответно.
За рсторантските пюрета имам подозрения как се правя . Не виждам иначе как ще стои пухкаво  и топло цял ден за го сипват на необходимите порции ако някой поръча. Аз лично гласувам за пюре от пакетче разбъркано в гореща вода от каната .

# 470
Правя картофеното пюре класически с картофи, масло, прясно мляко и сол. Веднъж сложих доста масло, мислех си, че ще стане по-вкусно. Вкъщи всички казаха, че прекалено “бие” на масло и не и вкусно. Заместители не ползвам. Не си представяме 50:50 какъв вкус ще има.

# 471
Аз слагам масло на око (на лъжица), но и на мен ми се струва, че 50:50 съотношение с картофи е много. Действително и бързо стяга, дори на стайна температура. Трябва да се приготвя буквално секунди преди сервиране. Това как става в ресторант, не знам, напълно възможно е да сервират полуфабрикат или да имат заготовка от пюрирани картофи, които после да затоплят и слагат добавките.

# 472
Как може едно съвсем обикновено картофено пюре да стане по-  така? Към съвсем простички вратни пържоли го планувам, та ми се искаше поне в него малко фантазия да се вложи...
Сложи вътре каперси. -> леко кисело
Или копър.-> дава свежест

# 473
За едно гости приготвих картофено пюре смесено със спаначено пюре с добавка от пармезан.

# 474
И аз съм пробвала в столовата картоф с морков, картоф с тиква, картоф със спанак. Хубаво става.

# 475
И аз съм пробвала в столовата картоф с морков, картоф с тиква, картоф със спанак. Хубаво става.
В тези варианти щях да съм в ролята на възпитаните си гости - просто да го изям, без да го харесвам Simple Smile
Малко прилича на подхода, по който се приготвят бебешките пюрета - всичко вътре и вкусът е на преобладаващия зеленчук, не на картофено пюре.

# 476
Ако не се знае вкусът на гостите си е рисковано. За мен пюре от добър и вкусен сорт картофи, подходящи за пюре, с хубаво мляко и масло е напълно достатъчно, за да е уникално вкусно. Ако и пържолите са така - ехееее, не ти трябват никакви изгъзици.

# 477
  • Бургас
Въпрос за панировка на месо 🤔
Как беше последователността на панировката с вода, брашно и галета 🤔 Май това бяха продуктите. Яйце имаше ли 🤔
Спомням си,че завършваше с вода!

# 478
Аз може да съм много сънена днес (не спах през нощта и сега съм ужас), ама сякаш нямам спомен в панировките ми да има вода, особено накрая, моите са с яйца (цели) или само белтък - зависи какво панирам.

# 479
  • Варна
1. Брашно, яйце, галета.
Може пак яйце, но става по-тежко/мазно.
 2.Брашно, ледена вода.
 3.Паста пат-а-фри.
 4.Брашно/нишесте, белтък.
 5. Смес от брашно, вода и яйце ( като за палачинки )

Общи условия

Активация на акаунт