За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 838
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 295
Трябва ми тесто за закуски (ако може да наподобява купешките закуски 🤔).

# 31
  • Мнения: 17 116
Трябва ми тесто за закуски (ако може да наподобява купешките закуски 🤔).
Кифли или какво точно?

# 32
  • Мнения: 295
По-скоро солени закуски.

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Трябва ми тесто за закуски (ако може да наподобява купешките закуски 🤔).
Заповядай тестото, не знам наподобявали, просто е вкусно - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

# 34
  • Мнения: 3 076
Всякаква истинска животинска сметана разбивам с втърдител за сметана иначе няма как да стане на връхчета. Най-много на си избия масло и да се отдели суроватка 😆
Имитиращи продукти тип Hopla не ползвам.

# 35
  • София
  • Мнения: 12 258
Всякаква истинска животинска сметана разбивам с втърдител за сметана иначе няма как да стане на връхчета. Най-много на си избия масло и да се отдели суроватка 😆
....
Не е така, разбивам я до твърди върхове, като хубав сняг,  без втърдител, имам , но не винаги го ползвам, ползвам го повече за белтъци, когато разбивам, но и там не винаги.

# 36
  • Мнения: 5 196
Благодаря, Марчева, май така е станало.
То сякаш маслото й липсваше, наистина.
Вече ще си ползвам само Олимпус.

Di Soleil, може ли да кажеш коя марка ползваш?

И един смешен въпрос - имам 700 гр сирене. За няколко дни в хладилника пожълтява и се вмирисва. Как да го съхранявам? В камера? Някаква саламура да кажете (кано съотношение и приготвяне) или друго?

# 37
  • Мнения: 8 009
Аз съхранявам сирене винаги в саламура - наливам вода, слагам сол  на око според количеството сирене - не искам да е солено, даже го обезсолявам, солта слагам колкото да го държи - и щипка лимонтозу (така не се разкашва, ама пак си зависи от сиренето). Важно е саламурата да покрива сиренето добре, да няма сухи участъци отгоре. Така го съхранявам в хладилник доста дълго, ако не му дойде ред до дни.

# 38
  • Мнения: 24 893
За такова нещо а не за зреене тепърва, обикновено правят 10-12% разтвор на сол, ако ти е филтрирана водата още по-добре, слагаш го на котлона да заври и бъркаш докато се разтвори солта. Някои слагат и на литър саламура по грам лимонена киселина или пък даже натриев бензоат но се съмнявам точно вкъщи да тръгнат чак с консервант, за няколко дни говорим все пак.
Слагаш го в такъв съд че като налееш саламурата (напълно изстинала) да го покрива, сложи му отгоре и някаква чинийка ако трябва, затворено с капак държиш.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
За сиренето, баш като Кубратова, че си падам по лесното. Simple Smile
Сметана за разбиване ползвам Лидълската 36%, никакви добавки не слагам.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 15:17 от Morena

# 40
  • Мнения: 8 009
За сиренето, баш като Кубратова, че не си падам по лесното. Simple Smile
Сметана за разбиване ползвам Лидълската 36%, никакви добавки не слагам.
Само аз ли не съм ползвала Лидълска сметана?
Хем наблизо имам два магазина, пък пращам ММ на майната си да ми търси сметана Simple Smile

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
За сиренето, баш като Кубратова, че  си падам по лесното. Simple Smile
Сметана за разбиване ползвам Лидълската 36%, никакви добавки не слагам.
Само аз ли не съм ползвала Лидълска сметана?
Хем наблизо имам два магазина, пък пращам ММ на майната си да ми търси сметана Simple Smile
Срамота, с два магазина... пробвай де. Simple Smile

# 42
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
За сиренето, баш като Кубратова, че не си падам по лесното. Simple Smile
Сметана за разбиване ползвам Лидълската 36%, никакви добавки не слагам.
Само аз ли не съм ползвала Лидълска сметана?
Хем наблизо имам два магазина, пък пращам ММ на майната си да ми търси сметана Simple Smile

И аз. Ползвам само тази и съм изключително доволен. Досега нямам фал с нея.

# 43
  • Мнения: 5 196
За сиренето, баш като Кубратова, че не си падам по лесното. Simple Smile
Сметана за разбиване ползвам Лидълската 36%, никакви добавки не слагам.
Само аз ли не съм ползвала Лидълска сметана?
Хем наблизо имам два магазина, пък пращам ММ на майната си да ми търси сметана Simple Smile
Ми аз сега сефте я ползвах и няма да повторя. Ето тази:


За сиренето - слагаш сол във вода, и не я завираш, нали така?

# 44
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
За сиренето - слагаш сол във вода, и не я завираш, нали така?
Отваряш опковката и изсипваш всичко в кутия, в която ще съхранвяш сиренето, заливаш със студена вода и посоляваш, както писа Кубратова, малко, не да овкусяваш, а да държи сиренето  стегнато за  времето докато го изядете.

Общи условия

Активация на акаунт