За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 511
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Като се отвори дума за качамак, мамалига и полента, да добавя нещо и аз.
В разговор с румънски готвач в Сибиу, той ми каза че съотношението царевичен грис вода е 1:3 части, но може да се добави още 100 мл течност. Кравето масло и солта се слагат при водата. За по бързо може с част от водата да се размие гриса. Аз така направих. За подобряване на вкуса направете равни части вода и мляко или просто добавете още 100 мл мляко към водата.
Често си купувам такъв грис за мамалига от Румъния. И определено има разлика от нашенския.

Това е произведението на румънския готвач, залято със сметана и настъргано прясно сирене.

Качамак

Полента

За секретите на пърженето на риба, може да се види от този клип.

# 316
  • При децата ми
Как правите кашкавал на фурна? Искам кашкавала да е стане дебел, т.е. отрязаното парче да не е тънко.Само от тавата ли зависи?

# 317
  • In transit
Как правите кашкавал на фурна? Искам кашкавала да е стане дебел, т.е. отрязаното парче да не е тънко.Само от тавата ли зависи?
Предполагам предвид кашкавал с яйца на фурна, не цяло парче кашкавал? Ако е първото, го правя, като кашкавален кекс и стават дебели парчета във форма за кекс, т.е зависи от тавата (формата) и количеството на сместа.

# 318
  • При децата ми
Как правите кашкавал на фурна? Искам кашкавала да е стане дебел, т.е. отрязаното парче да не е тънко. Само от тавата ли зависи?
Предполагам предвид кашкавал с яйца на фурна, не цяло парче кашкавал? Ако е първото, го правя, като кашкавален кекс и стават дебели парчета във форма за кекс, т.е зависи от тавата (формата) и количеството на сместа.

Ами, да. Всъщност искам, като отрежа парчето да изглежда, като парче мусака. Разбира се, може и да не е толкова дебело.

# 319
  • In transit
Хриспа, за дозата от горната рецепта ще ти е нужна тава с приблизителни размери 24х24/ 20х28см или кръгла около 26см диаметър, за да ти се получи, като мусака дебелина.

# 320
  • При децата ми
Хриспа, за дозата от горната рецепта ще ти е нужна тава с приблизителни размери 24х24/ 20х28см или кръгла около 26см диаметър, за да ти се получи, като мусака дебелина.

Благодаря ти! Simple Smile

# 321
Здравейте, бърз въпрос, имам жълтъци на два дни в хладилника, годни ли са за употреба все още? На външен вид им няма нищо, в чашка са, която е покрита със стреч фолио.

Благодаря.

# 322
нищо им няма, ползвай ги.

# 323
Метнах едни пържолки от свинско контра филе на оребрения тиган.  За да не станат сухи като подметка, на каква температура трябва да се пекат?

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 20:20 от krasimilo

# 324
  • София
Онзи ден панирах херинга и много бързо ми изгоря едно парче, та се чудя нишестето ли е виновно, готвачката ли Simple Smile
От къде купуваш херинга?

# 325
  • In transit
Онзи ден панирах херинга и много бързо ми изгоря едно парче, та се чудя нишестето ли е виновно, готвачката ли Simple Smile
От къде купуваш херинга?
В момента има размразено филе в Кауфланд на промоция.

# 326
  • София
Мики,искам цяла херинга да мариновам.Но не съм срещала дори замразена да продават.

# 327
Натуся, ако сте в София - ВМВ в Дианабад понякога продават. Имат онлайн магазин. Не знам колко е прясна/размразена, но има.

https://vmv.bg/location

# 328
  • При децата ми
Препоръчайте ми хубави бекон и шунка?

# 329
зависи за какво ти трябва, каква харесваш и дали държиш на състава. аз купувам шунката clean label от лидл, но не всеки я харесва.

Общи условия

Активация на акаунт