За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 445
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря, Мики!
При сипването ще разпределям черешите що годе равномерно.
Непременно ще се отчета Flowers Hibiscus

# 511
Без замразени вишни не оставам  основно за любимия ни сладкиш.
Ммм, твоят е много хубав! Сигурно 10 пъти вече го правя Heart Eyes

А с малини какво правите? Майка ми има в изобилие. Отиват на компот и по-малко като сладко.

# 512
  • In transit

А с малини какво правите? Майка ми има в изобилие. Отиват на компот и по-малко като сладко.
Тези кексчета например. Стават и само с малини.

Кекс с малини(къпини или боровинки)

Мусова торта с малини, бял шоколад и шамфъстък

Торта панакота с малини (тип чийзкейк без печене)

Крем с малини и ванилия

Финансиери, може да не слагаш шамфъстък, само с плодчета ги направи. Супер стават.

# 513
Не знам дали се вижда добре, но ето така се къса от босилека, ако искате да не прави цвят и да не расте само нагоре, а да се разклонява:

От време на време късам и най-долните листа, ако ми трябва повече и са по-големи.

# 514
  • Sofia
Благодаря, Рошличка, радвам се, че ви харесва и му се наслаждавате!

# 515
за малините моите деца страшно обичат тези https://www.backenmitchristina.at/rezepte/himbeer-schnitte/
но не мога да ги правя и купувам от пекарна. Пролетта редовно има в пекарните. .

# 516
  • Русе
Скрит текст:
Без замразени вишни не оставам  основно за любимия ни сладкиш.
Ммм, твоят е много хубав! Сигурно 10 пъти вече го правя Heart Eyes

Парфе с малини

Студен крем с малини и боровинки

Сладкиш с пресни малини и шоколад

Сироп от малини

Сладко от малини

Мъфини с боровинки и малини

Малинов сладолед

# 517
  • под тепетата
Имам следния въпрос - правя сироп от мента. Искам да го съхраня, стерилизирам за зимата. В рецептата няма лимонтузу накрая като при сладката. Да сложа ли за по- сигурно?

# 518
  • София
Някоя от вас сяла ли е рукола? Исках да го направя пролетта, но не можах да я намеря из къщи. Вчера се показа от едно тайно място.
Ако сега я засея, ще тръгне ли, защото на пакетчето пише, че трябва пролет или есен. А аз искам веднага, докато не ми е минал меракът

# 519
Принципно може да стане, но я сложи на възможно най-сенчесто място или даже отвътре на прозорец, ако вътре е по-хладно. И внимаваш да не изсъхва съществено почвата, защото веднага пуска стъбла и цвят.
Не пречи да пробваш, това нещо расте като плевел и не отнема много време. Не засявай много семена наведнъж и недей и на гъсто, по-добре ако искаш повече си я сей на етапи, да не се окажеш с много но пък вече не млада и крехка, че тя няма как да се съхранява освен на песто.
Пишат пролет и есен понеже не е топлолюбиво, а дори напротив. Ще ти се развият растенията до цъфтеж много по-бързо, със сигурност, но ще успееш да хапнеш от труда си де.

# 520
  • Русе
Скрит текст:
Имам следния въпрос - правя сироп от мента. Искам да го съхраня, стерилизирам за зимата. В рецептата няма лимонтузу накрая като при сладката. Да сложа ли за по- сигурно?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_27.html

# 521
  • София
Пишат пролет и есен понеже не е топлолюбиво, а дори напротив. Ще ти се развият растенията до цъфтеж много по-бързо, със сигурност, но ще успееш да хапнеш от труда си де.
Благодаря за съветите относно технологията.
 Горе-долу за колко време израства годна за салата? Като я откъсна, израства ли пак втори път?
Ако трябва, ще паса направо от саксията Simple Smile

# 522
  • под тепетата
Благодаря, peych! Аз веднага хвърлих око как правиш сиропа от малини, който пусна. Малко по- различна е рецептата, но много ми хареса как се получи ментовия. Ще му добавя лимонтузу и ще го стерилизирам , да има за зимата.

# 523
Аз да се отчета с липсата на вчера обсъждания черешов сладкиш Anguished
Прецених, че такъв отчет темата не е имала, та да направя дебют.
ММ изяде половината череши и сладкишът остана за друг ден. Не бях купила много, че почти само той ги яде пресни (извън сладкиши и сладко от череши, които са главно в моята компетентност) и така до сладкиш не стигнаха...
Да му е сладко, де, не се оплаквам, ама знам, че ще чакате отчет и заради питането ми за формите.
Надявам се до края на сезона им да дойде и този отчет.

# 524
Сироп от мента - вчера правих. Сложих лимонтузу 10гр на 1 л вода. После заварих за капачка 5 минути.
Рукола сях пролетта. Бързо поникна. Израства като се късат листата и може да се бере повторно.

Общи условия

Активация на акаунт