Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 36

• 42 371
  • 873
  •   1
Отговори
# 645
И ние сме имали сам мъж (млад мъж) наемател. ИТ. Направо толкова желана комбинация, може би за други цели. Наистина си плащаше редовно, без забавяния и тъпи измислици защо се бави, нямаше купони, но имаше щети - спукана тоалетна чиния и доста за чистене. Най-много ни беше яд заради тоалетната чиния - че не е казал, да я сменим. Сигурно щяхме да се ядосваме как така я е пукнал, но в случая се ядосвахме, че спукана чиния си е гадост.

Но пък в сегашните времена човек не знае на коя група да заложи и коя група да изключи. Пиша това с чувство за хумор, да не ме обвините в някаква ....фобия. Laughing

# 646
И защо искате да разкарате тези, които искат да предплатят? Моят мъж искаше да предложи това на хазяите не заради нежеланието му да идват и да слухтят, а за да сме сигурни, че няма да размислят на втория месец. Понеже сме с багаж, ученици и сме много хора и едно местене по никое време ще ни е силно стресиращо. Отказа се, но понеже аз го отказах.
Но, пак да ви питам, защо не искате Тея наематели? Мерси

# 647
То го има и моментът, наемателят хубаво предплаща, но ако реши след третия месец да се махне, а наемодателят вече е  инвестирал парите...Или самият наемодател му се наложи да продаде по-рано, трябва да ги има парите...знам ли, понеже вече говорим за 15 000 лв. средно за година.

# 648
И защо искате да разкарате тези, които искат да предплатят? Моят мъж искаше да предложи това на хазяите не заради нежеланието му да идват и да слухтят, а за да сме сигурни, че няма да размислят на втория месец. Понеже сме с багаж, ученици и сме много хора и едно местене по никое време ще ни е силно стресиращо. Отказа се, но понеже аз го отказах.
Но, пак да ви питам, защо не искате Тея наематели? Мерси

Обикновено са мутренски тип. Рядко семеен интелигентен човек предлага предплата. В такъв случай може да помисля.

# 649
Амииии, в нашия случай - с хазяйката се уговорихме да идва около 25-то число за наема. Ама ние ще сме морски този месец по това време. Та, да не си помисли нещо. Другият месец в самия край също има почивни дни и имаме планирано ходене някъде. Simple Smile и то какво излиза, че сме някакви нахалници дето все ги няма, като дойде време да плащат Simple Smile

# 650
Като е имало празници/почивки все съм се обаждала и съм плащала по-рано, пък после ако иска нека идва, когато реши.

# 651
  • София
А защо трябва тактично да им отказвам?
Като не ми харесат - директно ги пъдя.
Веднъж дойдоха 2 гейки, казаха си какви са - ок, не ми пречи.
Стана дума, че до дни ще пуснат метро по бул. Черни връх, спирката е на 50 м. от имота ми. То тогава цяла София знаеше, че ББ ще реже лентичка. Да, но мъжкараната заяви, че щяла да провери моето твърдение дали е вярно. Отворих вратата и директно ги избутах.
Втори случай - на оглед идват гаджета. Момчето гледа, слуша внимателно условията. Момата със слушалки в ушите, през цялото време не ги свали, тресе глава като склеротичка. Отделно постоянно прегръща гаджето, целува го, смуче му ухото. Той плахо се опитва да я отдалечи, но тя напира. Прекратих и ги изпъдих.
Румка, може да се разберете с жената когато ви няма да и изпращате парите по Изи пей или подобни. Знам, че повечето избягват пари по банка.

# 652
Интересно защо “повечето избягват пари по банка” Simple Smile

Също така, не виждам нищо нередно, че някой щял да провери дали дадено твърдение е вярно. Още повече, когато става за напълно непознат човек, който най-вероятно виждаш за първи път. И да, представете си, че има хора, които нито следят новините, нито се интересуват от политика. Така че е съвсем в реда на нещата да им е убягнало, кога някой щял да реже лентичка.

По-притеснителното в случая за мен е, че се споменава за избутване и изпъждане на хора по време на оглед. Това също говори доста човека.

Относно плащането на наем - имали сме случаи, когато с хазяина ми не сме успявали да се засечем по близо три месеца и никога това не е ставало на въпрос, кога точно ще се плати наема. Нито ме е карал да изпращам пари по Изи пей или нещо подобно.

# 653
Аз на първия неплатен наем прекратявам договора.

# 654
Живея в този век и всичко се превежда електронно, нека си ходи на почивка кой когато иска.
"На предвид" не бих страдала,че не ми е наемател. 
Много добре разбрах Aisha, едва ли не все едно лъже, че ще има метро скоро до имота. Разумен човек би си замълчал на огледа и проверил информацията по-късно, ако се интересува все още да наеме.
Отдавайки на силно подпазарен наем на топ локация, има "гора" от кандидати, така че е в позиция да избира.

# 655
  • София

По-притеснителното в случая за мен е, че се споменава за избутване и изпъждане на хора по време на оглед. Това също говори доста човека.

Имота е мой и аз решавам дали и на кого да го отдам. Нямам притеснение за пари, ако искам мога да го заключа за известно време. След като на  гейките се предлага  реален двустаен на подпазарен наем на хубаво място и с ниски режийни някак си не ми харесва мъжкараната да ми се репчи. Тя щяла да провери дали е така и точно на коя дата ще пуснат метрото. То не се знаело - "хазяите говорели глупости, лъжели безогледно, само и само да го наеме някой"...ОК, няма да говорим глупости и да си губим времето, да излизат.
След тях дойде сам младеж, скоро завършил и се разбрахме за минути, стиснахме си ръцете. Не съм имала проблеми с него - нито за поддръжка, нито за шум в имота. Ожени се, купиха си  и ми предложи негов роднина - пак сам мъж. И с него в момента нямам проблеми.

# 656
Аз на първия неплатен наем прекратявам договора.

Тета, какво повече може да се направи, когато си предложил два пъти да се видите за плащане на наем, но ти е отказвано, а след това и по банков път със същия резултат?

Разбира се, че след това сме се виждали, когато и на двамата ни е удобно.

# 657
  • София
В договора ни са включени няколко варианта за плащане, но предпочитам всичко да става по банков път, нямам време всеки месец да се срещам с наемателите. Така мисля и двете страни са доволни.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 23:54 от nad_tab

# 658
Е, ако не ме е потърсил да се разберем..имам предвид.
Обаждали са ми се да помолят с 3 дена по-късно да платят, ок, няма проблем.
Ама да дойде датата и да нямам плащане, нито вест от наемателя, е ясно ....

# 659
  • София
Тета, хубаво прекратяваш договора.
Но как става на практика ако измекяра се е заключил, крие се от тебе и не ще да освобождава имота?
Институциите няма да се трогнат, предполагам. Призовкар не може да го намери за да му връчи нотариално заверена покана за напускане.

Общи условия

Активация на акаунт