Брак без любов

• 15 412
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
Точно! Ние скучаем и си приказваме, дали авторката ще се включи, или вече е забравила за темата, няма значение Grinning То е като в музиката, в момента когато създадеш тема, тя започва да води собствен живот.
И на мен не ми стана ясно от какво точно се оплаква авторката, затова и аз си мисля, че се е появил друг мъж на хоризонта. Дали реален, дали някакви проекции върху нищо неподозиращ човек, няма значение.
Нямам мераци към други мъже. Както казва една приятелка- Боже, ти още си влюбена е него! Та! Наясно съм, че има много битовизми, но просто не виждам любовта му към мен. Не ми минавайте с номерата- ама тоо… нали вече е някаква дийп връзка, няма как. Ми има! Не го обвинявам, наясно съм, че имам някаква вина. Защо да го държа него нещастен? Аз не бих се нарекла нещастна, но той не е щастлив. Гледа децата, не бяга от отговорност. Когато трябва ме отменя в домакинството, но усещам, че не е щастлив с мен. Не питайте как- усеща се!

# 196
Едно голо и необяснимо усещане обикновено не е причина да се прекрати брак с малки деца, но ти си знаеш.

Все пак  е добре преди такива кардинални решения да има и нещо, което да може да се формулира, което явно в случая те затруднява.

Последна редакция: ср, 22 май 2024, 11:04 от Iris04

# 197
Нали от вас двамата зависи как ще си прекарвате времето заедно? Дали ще скучаете, дали ще се отегчавате, дали ще си мълчите си е ваш избор. Правите ли нещо заедно, което е приятно на двамата? Имате ли общи интереси? Май някой вече пита същото, не прочетох отговор.

# 198
Ма как, бе, жена? По какво го "усещаш"? И какво искаш да "усещаш"?

# 199
  • София
Здравей, изчетох коментарите ти... там не видях някъде, че сте правили опити примерно да излезете някъде двамата, без деца. Не видях опити да опитате нещо различно като изживяване, за да възвърнете страстта в отношенията си и да можеш да вземеш категорично решение.

Не видях опити за сериозен разговор, освен "натоварваш ме" от негова страна, но това не е отговор при сериозен разговор, а при постоянно мрънкане примерно и повтаряне на едно и също, а не на свалени карти на масата и какво правим в бъдеще.

Има мъже, които просто не са романтични, които не показват толкова силни емоции или и такива, които преди са били, сега спират и има причина за това.

С информацията, която си дала до момента, аз на твое място щях преди да взема категорично решение за това дали да се разведа с половинката, щях да опитам да намеря нас двамата. Да видя има ли още "ние", няма ли.. как се движим, какво се случва с нас.

Бих помислила за възможност да оставим децата на някого, да бъдем на екскурзия или на спа, или някъде другаде, само двамата, дори може на места на които сме били, преди да се появят децата в живота. Ще наблюдавам реакции, ще наблюдавам отношение. Имате ли достатъчно такива моменти, само двамата извън битовизма и ежедневните задължения?

Разбира се след това ще предстои един разговор как сме стигнали дотук, какво ни липсва, как се чувстваме, какво искаме от живота, какво искаме за в бъдеще, къде се виждаме след 5 години, имаме ли още допирни точки.

И тогава вече ще помисля за последваща крачка.

В едни отношения има как да се зароди искра на ново, стига и двете страни да го желаят и да не са се предали и да не са го превърнали само в битовизъм.

Мото мото в живота е HOE - Happines over everything, но може и да е временно и сега така да размишлявам. За мен щастието и това да се чувствам добре с един човек, с обкръжение, с работа е важно.

# 200
  • София

Нямам мераци към други мъже. Както казва една приятелка- Боже, ти още си влюбена е него! Та! Наясно съм, че има много битовизми, но просто не виждам любовта му към мен. Не ми минавайте с номерата- ама тоо… нали вече е някаква дийп връзка, няма как. Ми има! Не го обвинявам, наясно съм, че имам някаква вина. Защо да го държа него нещастен? Аз не бих се нарекла нещастна, но той не е щастлив. Гледа децата, не бяга от отговорност. Когато трябва ме отменя в домакинството, но усещам, че не е щастлив с мен. Не питайте как- усеща се!
Трябва да те питаме как. Иначе можеш да си усещаш всякакви неща, които може да са твои, не негови, може и да не са по темата. Може да е нещастен като цяло, да си има други проблеми и да не му е до никого. Трябва да разберем какво е било и сега не е същото, умна жена си, ще ни го формулираш, а и за себе си е по-добре да стъпиш на факти, а не на усеща се.
Пък ако приемем, че си права пак ти се къса логическата верига. Той не те обича, а ти го държиш. Как? Като не те обича си е негов проблем да реши да си тръгне. Зорлем ще гониш мъж ти, когато подозираш, че той иска да си тръгне. Голям мъж е, като не му се стои да си тръгне той. Щом твърдиш, че си влюбена в него си стой, пък той ако има проблем ти не си му майка.

# 201
Ма как, бе, жена? По какво го "усещаш"? И какво искаш да "усещаш"?

И аз това се чудя. Не искам да съм груба, но се чудя дали не си търси извинение за изневяра? Усещала била... докато не си е събрал багажа и не се е изнесъл всичко са филми в главата й.
И тук повтарям и потретвам, в общия хор - тя си иска тръпката като в началото. Е след толкова дълъг брак няма как да стане.

# 202
  • София
Всичко това малко ми напомня за вица, в който двама лежат след секс и гледат тавана. Жената си мисли, той сигурно не ме обича, ето, мълчи, сигурно си пада по друга и ще ме напусне, сигурно се чуди как да ми го каже и тн. Мъжът си мисли, я, муха, как успява да стои на тавана наобратно.
Човека кой знае каква муха му жужи в главата, а нашата вече се чуди как да му спести мъката той да я напусне.

# 203
  • София
А, сигурна ли си, че не е щастлив другаде?

# 204
  • София
И какво показва това.. очевидно, че има липса на дълбок диалог и на това да се изкажат чувствата, размислите, съмненията и всичко. Трябва да се говори, трябва да се изяснят нещата, само с догадки няма как да стане.

Двама души са заедно, за да се подкрепят, уважават, да вървят напред, да гледат заедно в една посока, да се мотивират, да са като едно цяло, да има както "аз" и "ти", така и ние.

Или поне това е моето виждане...

Дано авторката на темата да намери правилния изход от ситуацията, искрено се надявам, че ще е само в нейната глава .. и че ще им се получат нещата, че ще бъдат щастливи заедно.

# 205
То щастието е в личното усещане за живота  като цяло.
Ако винаги търсиш драма,както визирам при авторката ( нямат особени проблеми, но търси под вола теле) може и мъжът й да се усеща не особено доволен с нея. Пак ще кажа, ако се разбирате и нямате сериозни проблеми, не си ги търси сама.

# 206
Ясно.
Сменихме сюжета.
Той нещастен.
Може би е щастлив с друга.
Казваш няма друга.
Но ако мъж е апатичен към теб, или е в депресия, или намира радост с друга.

# 207
  • София
То и щастието е миг, не е ежедневие. Ако някой е щастлив ежедневно е по-вероятно да има маниен епизод, отколкото да е в норма. В ежедневието човек може да е спокоен, доволен, радостен понякога, но всеки си има и други мисли, предизвикателства, не му е топ фокус вече успешния му брак. Докато авторката не сподели факти извън усещанията си съм с впечатлението, че поради липса на други интереси търси под вола теле.

# 208
Я дайте дефиниция: По какво се разбира, че един мъж е нещастен с вас?
Че мойте винаги са били щастливи 😛

# 209
Ако винаги търсиш драма,както визирам при авторката ( нямат особени проблеми, но търси под вола теле) може и мъжът й да се усеща не особено доволен с нея. Пак ще кажа, ако се разбирате и нямате сериозни проблеми, не си ги търси сама.

На криза на средната възраст ми бие. Пише, че са женени от 15+ години. Нищо чудно преди него да не е имала много връзки и сега да е полудяла, че живота и възможностите й привършват.
И накрая ще натири съпруга, който явно е в абсолютно неведение само защото съпругата му вместо да говори с него се усланя на някакви си съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт