🍒 Черешката на тортата 🍒

• 71 887
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Точени кори печени на сач.
Такива си купувам от София от магазините на млекаря 75, много са хубави.
Хареса ми представянето на Яна,  макар да имаше помощник. Но пък нямаше политически агитации . И Цицелков ми хареса, Само дето аранчините  верно са малко големи за една хапка

# 211
Вчера за първи път гледах с едно око епизод от новия сезон на Черешката само, защото чух, че въпросната Яна (не съм я виждала и чувала досега, но наистина има "страаашни" очи) ще готви родопско меню от любимия ми Смолян. Пататникът - ок, всичко останало не беше традиционно родопско, а по-скоро от традиционна механа, без дессерта. Какво са Родопите без малките родопски сармички, смилянския боб, клина и марудниците, сладкото от диви ягоди...Ммм. Но явно е било много вкусно и домакинята беше приятна.

ПП: А иначе, като бях малка майка ми правеше "Снежанка" с кисели краставички, цедено кисело мляко, чесън и орехи и я наричахме "сух таратор", даже  сега ми се дояде.

# 212
  • София
Много са ми симпатични. Най-после без чалга и кифли.
Аз знам, че сух таратор/снежанка е с пресни краставици, а тракийска салата с кисели.

# 213
Много са ми симпатични. Най-после без чалга и кифли.
Аз знам, че сух таратор/снежанка е с пресни краставици, а тракийска салата с кисели.
Нали знаеш, че навсякъде е така в България по различните райони - гьозум или джоджен, пиперка или чушка, мерудия или магданоз. Иначе майка ми е шопкиня и не знам дали тук така се прави традиционно  този т.нар. "сух таратор". Не съм яла от дете и ще си направя макар да е малко по-зимна салата. Може пък да си е била нейна измислица, не знам, ще я питам.
Кой ще готви довечера, че не догледах епизода?

# 214
Ще готви третата дама, на която забравих името. Последен е Румен Бахов - утре.

# 215
Голям театър се разиграва тази седмица ,със сюжет и научени реплики...

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 07:48 от FBID100001745220325

# 216
Ах, ние сме "Зеленски" и използваме фамилията за да ни качат шкафчето безплатно до 3-я етаж.
"Черешката на снобарията"

# 217
Аз пък още повече я харесвам. Много хубава жена, прекрасна

# 218
  • софия
Изключително приятна седмица. Петя Желева винаги ми е била симпатична.

# 219
Лятото я видях с мъжа и момиченце, не знам тяхно дете ли е, защото бяха с още една двойка. Усмихната и естествена.
Обаче вече подозирам, че са им задали по сценарий тема, която да обсъждат

# 220
  • София
Ах, ние сме "Зеленски" и използваме фамилията за да ни качат шкафчето безплатно до 3-я етаж.
"Черешката на снобарията"
като чух това и превключих...и онзи Цицелков приглася също?

# 221
Много хубава седмица. До тук всички ми харесаха.

# 222
Много приятни участници тази седмица, без чалгария, силикони и простотии. Млади, интелигентни готини хора!  И с готвенето се справиха, поне така изглеждаше. Браво!

# 223
  • Бургас
Хареса ми как се представи Петя Желева.
От менюто й бих опитала само десерта с крушата,другите неща не ги обичам.
Но ми хареса готвенето й,посрещането на гостите и изненада.

# 224
  • София
Стилна френска вечер! Поширани круши със сладолед… 😋 / ще пробвам 😉/.
Отдавна не съм била в Пловдив - някой знае ли кое заведение беше?
Флейта и арфа - класика! 🥰

Ха да го видим Манчев накрая 😂. На кого ще даде плакета?

Общи условия

Активация на акаунт