Роднини на нашата адресна регистрация

• 3 356
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Аз като съм с регистрация на адрес Х на роднини от 6 години, но не съм живяла там,  пак ли е измама?

# 16
# 17
Аз като съм с регистрация на адрес Х на роднини от 6 години, но не съм живяла там,  пак ли е измама?

По принцип е редно да имаш регистрация  за настоящия си реален адрес.
А измама е, ако се регистрираш на определен адрес, с цел получаване на предимство при записване на детето в детска градина или училище.

# 18
Ами аз не съм се записвала с цел да се възползвам от нещо покрай местожителството, просто ми се видя редно след като живея в града, а същевремено хазяите не искат да ме регистрират. Затова и не съм съвсем съгласна, че е непременно измама, освен ако не е от днес за утре.

# 19
В конкретния случай, за който авторката пита е измама.

# 20
Може да не е за измама, в групата на детето ми има родители на квартира, понякога хазяи им отказват, те реално живеят тук, адресът им официално е малко далеч, но искат детето им да ходи наблизо. Ако е за "престижна" градина или заради работата, измама е. Заради Бизнес парка в Младост имаше сериозен проблем преди години, с регистрацията и точките за години назад се е пооправи. Срещам тогава една позната - прибира си детето от градината. Живее далеч, идват с кола, вярно, че няма съвсем до тях градина, но има по-близки, с по-малък наплив, но тука било по-удобно....

# 21
Хазяите би трябвало да те регистрират на адреса.
Потърси в Закона за етажната собственост по кой член е.

# 22
Няма смисъл да проверявам закони в случая. Не искат, точка. Има проблеми с отрегистрирането после.
От друга страна, както бях сменила 3 квартири за година и половина, защото хазяите не струват, регистриране и отрегистриране щеше да е интересно упражнение.

# 23
Е, коментиращите казват как стоят нещата с регистрациите от юридическа гл.т. Това че не ни харесва и ни създава неудобства е друг въпрос.
Моралните закони пък съвсем си ги нагласяме според потребностите.
Само с физическите не можем да се справим и мине не мине време и някой дръзнал да опита се оказва забит в крайпътно дърво.

# 24
Нямам дете, но ми е интересен самият казус. Подсещате ме за един човек. По случайност живеем близо и съм наясно с района ни, широк център, пешеходно близо до идеален център, много комуникативно.  Имат 2 деца, гимназист и детска градина. Голямото тази или предната година го приеха в гимназия, пада се баж в центъра. Малко след това се регистрират при познати в центъра, че в близост има елитно начално училище, а предстои и първолаче. Даже голямото дете можело чат-пат да прибира малкото. Планът е изпипан.Smiling Imp Close И го споделя това в офиса без грам неудобство как защо. Та това е измама, и още се среща. Този манталитет ми е адски неприятен, то като цяло човек с такъв гьонсуратлък е такъв...  После пък за платено паркиране на реалния адрес пак трябва постоянен, не знам Satisfied

Въпрос, регистрация по настоящ адрес счита ли се пълноправно за "местоживеене" в района относно ясли и ДГ? Или само постоянният? Или правилата са различни за всяка област / община? В случая за Варна. Наемател съм, над 5г живея на едно място и отначало имам настоящ адрес, постоянният е в друг град. Засега питам от любопитство в перспектива... Благодаря.

# 25
То това е измама, проблемът е, че квартирантите са с вързани ръце в повечето такива случаи, защото наемодателите отказват категорично регистрация, понеже отписването било трудно. Оттам тръгват едни въпроси, предизвикващи кофти реакции и агресия у наемодателите.
Иначе не става дума само за градини и училища, с паркирането също има проблем. Ама това е, нерегулирана сфера.

Последна редакция: ср, 22 май 2024, 19:23 от Нарцùса

# 26
Понякога абсурдната административна система в София принуждава родителите да правят такива номера, за да могат децата им да посещават най-близкото детско заведение. Защото училището / детската градина може да се намира на границата на даден район и истинският адрес на семейството да е буквално отсреща, но понеже се води вече друг район, нямат шанс за прием. Вместо да се ползват с предимство живущите в определен радиус около детското заведение, с предимство са хора от района, нищо, че може адресът да е през 3 квартала...Имаме точно такъв случай с наши приятели, които регистрирахме на нашия адрес - училището на детенцето им е на 5 мин пеша, доста по-близо, отколкото е до нашия адрес, но те се водят в друг район.

Та, измама или не, при тези малоумни разпоредби в София, в комбинация с хроничен недостиг на детски заведения, това е положението - всеки се спасява както може, което понякога налага търсене на помощ от роднини и приятели за подобни услуги.

# 27
Може да не е за измама, в групата на детето ми има родители на квартира, понякога хазяи им отказват, те реално живеят тук, адресът им официално е малко далеч, но искат детето им да ходи наблизо. Ако е за "престижна" градина или заради работата, измама е. Заради Бизнес парка в Младост имаше сериозен проблем преди години, с регистрацията и точките за години назад се е пооправи. Срещам тогава една позната - прибира си детето от градината. Живее далеч, идват с кола, вярно, че няма съвсем до тях градина, но има по-близки, с по-малък наплив, но тука било по-удобно....

Толкова е тъжно това. За това ли моята дъщеря я приеха в друг квартал, а не там, където живея от 30 години и всяка вечер виждам как всички деца в "елитната детска градина" ги взимат с кола, а родителите им са на квартира наоколо от скоро ....Думи нямам. Сега от страх, че ще стане същото, се чудя какво да правя за училище....

Общи условия

Активация на акаунт