Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 63 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Иначе, @AlphaCentauri, все пак и през двете години може да се каже, че НПМГ има една формула и тя на пръв поглед се различава само в теглата:

Документ от 2022-12-15:     B = max{ ( 8M+6P) ; ( 8M+5L) ; (6P+5L) }

Документ от 2025-01-10:     B = max{ ( 5M+3P) ; (5M+3L) ; (4P+4L) }

↑↑↑↑↑ - "преведени" от мен - не са изписани така в самите документи.

М = МЗВ, P = ПМС; L = Областен

Но това различие значително – прави МЗВ optional (поради новото повишеното релативно тегло на L и изравняване на сравняваните суми - което е crazy), а Областния = heavyweight

И количествените промени са довели до... качествени такива.
Благодаря за корекцията. Не съм внимавал в четенето преди явно, или съм забравил да си изпия Гингко-Билобата. Simple Smile Може би защото НПМГ го преглеждах повече информативно, отколкото подробно.

Оневинявам ги - не са измисли дивотията сега, само "джуркат" коефицентите.

За следващите години съветът ми е да вкарат подобаваща нелинейност за корекция, която да дава повече точки, колкото по-надясно в нормалното разпределение е резултатът. Grinning
Добре поне че СМГ засега са удържали на изкушението и са оставили единична формула само.

А ако на децата им писне и просто решат да вдигнат ръце и да си седнат пред видеоигрите - знам ли, дали ще има корелация с възхода на образованието.

@malinkap За Еврика - сякаш съм попадал онлайн на някакви задачи, но не съм преценил за интересни и не съм запазил. По спомен сякаш имаше и печатни издания.

# 571
Здравейте! Медалите от Иван Салабашев освен на място в София, изпращат ли се на наградените от други градове, които не са отишли лично да ги получат в София?

# 572
Здравейте! Медалите от Иван Салабашев освен на място в София, изпращат ли се на наградените от други градове, които не са отишли лично да ги получат в София?

Исторически има награждавания и в други градове, но какъв ще бъде подходът година за година - вероятно могат да отговорят само организаторите.
Все пак, преди да им пишете, погледнете сайтовете на СМБ, РУО, МГ (в която евентуално сте се явили) и т.н. за града, за който Ви интересува.

Цитат
СМБ Варна 2023-02-07: Награждаване на участниците от математическия турнир „Иван Салабашев“ и Коледно математическо състезание ще се състои на 8.02.2023г. – сряда от 12:30ч. в Актова зала на ОУ „Петко Р. Славейков“ гр. Варна; Повече информация ще намерите в сайта на СМБ - Варна.

2023-12-26: На 18.12. в заседателната зала на РУО - Сливен бяха отличени най-добре представилите се ученици в МТ "Иван Салабашев".

# 573
  • Бургас
Неполучените на място медали се изпращат до съответните училища, където са се явили децата, но не веднага. Миналата година ни ги дадоха поне два месеца по-късно.

# 574
а по места награждаването - се касае за локалното класиране по области. Някои деца получават по две отличия: едно от областта, и едно от националното класиране. От националното идват БАВНО, като "по пътя" миналата година се беше позагубила книжката-подарък. Освен медал и сертифдикат, даваха и сборник на всички деца. Е, някои така и не си получиха сборника, поизгуби се при предаването ...
Но ако имате познато дете, корто ще ходи лично - помолете да вземе и донесе  и вашата награда. Дават ги без проблем и ще си я получите веднага от съответното дете.

# 575
Някой знае ли къде мога да проверя резултатите на детето ми от общинския кръг на олимпиадата по математика? Доколкото разбрах всяко училище трябва май да ги обяви, но в нашето няма информация. Виждам обаче, че има 5 класирани деца от училището за областния кръг. Та съм в чуденка…

# 576
Някой знае ли къде мога да проверя резултатите на детето ми от общинския кръг на олимпиадата по математика? Доколкото разбрах всяко училище трябва май да ги обяви, но в нашето няма информация. Виждам обаче, че има 5 класирани деца от училището за областния кръг. Та съм в чуденка…
От учителя на детето или директора на училището. Много от училищата не обявяват публично тази информация.

# 577
Здравейте, някой има ли да сподели тестове за НС Финансова грамотност за 3 и 4 клас за предишни години? Ще съм много благодарна

# 578
Здравейте. Знаете ли с каква продължителност е областната олимпиада по математика, която ще се проведе в събота?

# 579
Здравейте. Знаете ли с каква продължителност е областната олимпиада по математика, която ще се проведе в събота?

4 астрономически часа

# 580

4 астрономически часа

Благодаря

# 581
Здравейте, ако някой случайно се сдобие със задачите от Областният кръг по математика за 4-ти клас,нека ги качи тук,моля

# 582
  • София
Здравейте. Някой знае ли колко време след областния кръг на олимпиадата трябва да бъдат обявени резултатите от него?

# 583
Здравейте. Някой знае ли колко време след областния кръг на олимпиадата трябва да бъдат обявени резултатите от него?
До 10 дни.

# 584
  • София
Много благодаря!

До 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт