Записват ли се телефонните разговори

• 3 892
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Искай документ, черно на бяло с подпис и печат.
Аз преживях толкова заплахи последните 2 години, че вече на нищо не вярвам, освен ако не е на документ.

Дори и да ме е записал другия човек, как така пази разговора толкова дълго време. Аз по принцип телефона си го трия от приложения на 3 месеца.

За какви заплахи става дума. Я разкажи.

# 16
  • София
Че ще ме съдят. За 99 неща.
Били ми хакнали телефона, намерили нещо си..
Абе те са 100 неща. И нито ЕДНА истина и истинско дело.
Добре, че адвокатката ми е готина и ме търпи по телефона.

# 17
Че ще ме съдят. За 99 неща.
Били ми хакнали телефона, намерили нещо си..
Абе те са 100 неща. И нито ЕДНА истина и истинско дело.

Аз отначало се стреснах като разбрах че ми имат разговора. Но ми е чудно как го имат
Дали отстрещната страна ме е записала
или те наистина имат модерни системи и записват всички хора в България за дълъг период от време.

# 18
  • София
Много е вероятно да имат само устен преразказ!!

# 19
Много е вероятно да имат само устен преразказ!!

И това може
Абе трябва да питам някои познат които работи в ГДБОП как става. Те нали наблюдават всичко - от интернет до телефонни разговори.

# 20
  • Пловдив
Е, те не ти ли обясниха откъде знаят?

# 21
Такива теории на конспирациите са ми абсурдни. Освен ако не си престъпник, не переш пари или не финансираш тероризъм - никой не го еня за твоите разговори. Вариант е отсрещната страна да те е записала, или неговите разговори да се следят. Няма друг начин.

Те технологиите са напреднали, но никой няма да влага ресурс в такива безполезни дейности.

Всъщност, как така полицай ти звъни и ти се обяснява? Такива своеволия съм виждала само то кварталния, който се познава с всички. Има си ред за призовки.

# 22
Някой се готви да те изнудва.

# 23
  • София
... ГДБОП ... Те нали наблюдават всичко - от интернет до телефонни разговори.

Няма такова нещо.

# 24
Оня чичка, дето ти е преразказал разговора от преди година и половина те е подхванал по същата линия, по която гледачките на улицата ти казват че “една жена от рода ти с буквата М … нещо Мария лиии Маргарита лииии … ти прави магия, ти мисли нещо …” и ти веднага се сещаш за учинайка си, братовчедката или някоя си близка или далечна с М и си вадиш извода, че врачката познава. Във всеки род има по някой с М …
Въпросът е как ти си спомняш дословно какво си говорил преди година и половина?
Нямат право и не записват. Нямат и ресурс. Могат да те записват ако си разработван за престъпление или ако си обект на престъпление. Тогава по една от двете линии разговорът може да бъде записан, но не и без подозрение, ей тъй за спорта, на цяла България и седи един и ги слуша дали пък няма да хване някоя след 45 минути любовни обяснения да каже на ухажора си “А пък днес жулнах една кола на паркинга, но никой не ме видя и си изчезнах”
Пример: телефонни измамници, фалшиви обяви, фалшиви сайтове … Та колкото и да са напреднали технологиите запис и следене има ако има обосновано предлоложение.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 13:41 от Di Soleil

# 25
  • София

Въпросът е как ти си спомняш дословно какво си говорил преди година и половина?
...

И на мен това ми стана интересно.
За да помни самият той този разговор в подробности, явно разговорът е бил много "особен" и затова го е запомнила и отсрещната страна и го е препредала на някой друг.

Авторе, теб в районното ли те повикаха или в министерството, че не става ясно какво разбираш под "МВР-то"?

# 26
  • София
И аз така мисля. Полицаят е ползвал някакви заучени фрази, за да го сплаши.

# 27
Единственият начин е отсрещната страна да те е записала без твое знание.
Технологиите са напреднали, но нямат право да те записват и да съхраняват записите.

И това допускам, но е малка вероятността. Но мисля че системите на МВР са напреднали много.

Когато питах например в yettel как може да открият да речем кой стои зад скрит номер или нещо друго, те ми отговориха само МВР може и ГДБОП.
Ахахаха МВР питат операторите Simple Smile

Не че има значение но:
1. МВР  или БОБ не записва нищо.  Операторите записват
2. Никой оператор няма да наруши закона и да търпи глоби да записва разговори без официална заповед.
Говоря за Европейското право.
3. Няма физически как да се записват всички разговори за да има история какво сте говорили примерно преди 3 години.
3А. Може да се търсат определени думи и ако ги има в някой разговор да се записва.
3Б. Със сигурност телефона ти може да бъде подслушван през операционната система (не през доставчика) . Ако е смарт. Само погледни приложенията за family link. Може да те гледат къде си, да ти слушат микрофона, да си правят снимки. Да ти четат смс-те. И това може да го прави всеки грамотен ИТ човек. 
4. Не за всяко нарушение може да се издаде заповед са подслушване. Ако си превишил скороста на някой булевар или си крал щипки  от простора на съседката.
За да те подслушват трябва да си сериен убиец или да си опасност за държавната сигурност и др. такива.
5. Даже и да се те записали без заповед. Това пред съда няма да важи. Така че и да имат нещо срещу теб не могат да го ползват. Подмамват те да си кажеш.
6. Спазвай си закона и да записват каквото си искат. А ти си спиш спокойно.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 14:06 от RoninBG

# 28
  • Козлодуй
Има приложение за записване - ако не помниш разни например адреси в разговора да си пуснеш записа Simple Smile

# 29
  • София
Ако някъде имаш червена точка и си подозрителен, може и да ти записват разговорите и да ги пазят. Не се прави нищо без причина, прекалено много ресурс ще е всичко и всеки да бъде следен постоянно 24 часа и да му се пазят всички разговори. Но те си имат начини. Мъжът ми работи на такова място, че трябваше да мине проверка от ДАНС, преди да му дадат пропуск, траеше 45 дни проверката. Нямам представа какво са правили, но се шегувахме, че сме под наблюдение в момента и ни пазят.

Общи условия

Активация на акаунт