Записват ли се телефонните разговори

• 4 831
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Възможно е да си говорил с някой ,чиито разговори се следят и записват и така да си влезнал за някакъв период в списъка на следените и записвани. Ти си знаеш контактите и разговорите които водиш. Чувала съм, че софтуера реагира на определени фрази.
Не ми се вярва всичко да се записва, то с какви сървъри трябва да разполагат? А и при нас ако има нещо такова, ще има доста любопитни които ще намират начин да получават записи за да ги използват в своя полза.
За мен е съмнително полицай да ти се обади по телефона и да ти каже всичко това. Най-вероятно те подготвят за изнудване. Факта, че  помниш  въпросния разговор и то в подробности, означава, че не е продиктуван списък с покупки за  Коледа.

# 31
# 32
Ако искат, могат да "слушат". Дали е законно или не е друг въпрос, но да, могат. По-често пускат празно за пълно както се казва. 😉

# 33
А по какво позна, че обаждащия се е от МВР, а не от кварталната кръчма?

# 34
По-интересно е колко пари му поискаха, за да потулят случая. Simple Smile

# 35
Ти откри топлата вода.
Естествено че всичко се записва.

# 36
Говорих с един пич дето беше началник на полицията. Той беше работил там преди 10 години и каза че няма такива неща.
Но нищо чудно за тези години да са се променили много неща - вижте например колко много влезе изкуствения интелект и разни други инструменти. Неща, които преди бяха по скоро фантастика сега е нещо обичайно.

# 37
  • Козлодуй
По-скоро има машини които се "ослушват" в разговорите за специфични думи които се изричат при уговаряне на терористични актове и тогава ако има повторения на такива думи се прави запис да се прегледа от човек Simple Smile

# 38
ще разуча

# 39
  • SF
Я кажи, ти чипира ли се с ваксините на Файзер и модерна?

# 40
Я кажи, ти чипира ли се с ваксините на Файзер и модерна?

не, но доколкото разбрах Илон Мъск вече ще сложи чип на втори човек. Така че рано или късно ще дойде и нашият ред.

# 41
  • SF
Да!!! Дано да имам възможност да подслушвам разговорите ти! Сигурно е много интересно.

# 42
Естествено, че полицията има право и записва, но това е когато има наличие на съмнение за престъпление т.е. причина за това и това не е незаконно, проследяване за дълъг период и т.н. Има цяла процедура за това, полковник Марков не веднъж е говорил за това.  Преди години беше гръмнал скандал със злоупотреби на службите за подслушване за лични цели, любовници и т.н. Иначе естествено незаконно се подслушват политици, журналисти.... предполагам гледали сте за Цанов и хакера, който обяснаваше как реално скрито нищо няма, но да  ти се обади накой и да ти обяснява тези неща по телефона обаче е ала бала, а ти щом имаш страхове, значи има причина за това, явно разговорите ти не са били за времето и какво ще пазарувате утре.

Самата аз години ползвах някакви приложения за записване на разговорите и много ми помагала при важна информация часове, адреси, но после това се промени, не се чуваше запис на лицето с което говорех, а само моя глас, така и не намерих друго подобно приложение за съжаление, особено в началото в чужбина ми беше много полезно, да прослушам отново разговора дали всичко съм разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт