Отношения между семейството ми и приятелката ми

• 13 068
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
И тук ли ще обсъждаме работата по време на студентството?

# 166
  • София
Не знам колко е тесен сегментът, но това съм виждала и в семейството ми, и при живота ми в Дания, и в опита ми тук (и в държавната администрация, и в частната практика), и покрай наблюденията ми над децата ми и техния кръг в Италия, които се развиват в много различна от нашата област.
Да, нямам наблюдение над различни области, нито съм си правила труда да проучвам, но родителите ми са инженери и преподаватели, ние сме юристи, децата ни писах с какво се занимават.
За себе си явно съм права, защото е работило при родителите ми, при мен и при пълнолетните ми деца. Това не означава, че може с по-малките ми деца да се развият различно нещата или да изберат образование, което няма да им позволи голяма мобилност.
В нашата среда има хора с различни професии, чиито деца учат различни специалности и общо взето всички сме със сходен подход.
Всеки има право да има свои разбирания и не бих казала, че някой е прав или не, докато не видя крайния резултат след н на брой години. Засега виждам, че това е работещо, но тепърва имам още 2 малки деца и една абитуриентка през следващата година, та тепърва ще трупам още опит.

# 167
Сега последния ни скандал сериозен е.. слушайте за какво говорим.. Имаме простор на терасата и съм се качил на стол да сваля 2 неща , вместо да сваля въжета на които са проснати , ии от там се почна не можеш една въжета ли да свалиш защо се качваш на стол от 10 етаж , викам и така съм преценил не съм първи клас че да се пазя да падна. Вика , как така си преценил с тва се оневиняваш ли в чужда къща няма да правиш така , почна да ме обижда пак че
за нищо не ставам ни за приятел ни за човек че
нищо не съм правил , боклук съм бил блъска постоянно вратите .. Тва няма ден в който да не ме захапе искала да имам като нейния ум бръснач да мисля като нея .. не знам аз не мазохист ами нз какъв съм …… На моменти ми е писвало обаче не ми се е искало да оставам сам защото 6 год не съм имал сериозна връзка , и нз дали няма да остана пак сам , всеки път ми натяква че защото съм еди къв си еди що си за това съм сам толкова години и ако е някоя
друга няма да ме търпи и седмица ,

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 16:44 от losh

# 168
Жената ти е казала какво мисли за теб. Вече ти защо стоиш в тая ситуация, ние не можем да ти отговорим.

Поработи върху правописа си (най-добронамерено). Правиш грешки недопустими за второкласник.

# 169
А ти що търпиш такова отношение?
Докато се държиш, като мекотело,  тя няма да види мъжът в теб.
Напротив, още повече ще ти се дразни.

# 170
Това е тормоз. Приятелката ти е истерична и агресивна. Нямам представа дали по принцип е насилник или е неудовлетворена от живота си, от себе си, от връзката ви, но никой не заслужава да си изливат агресията и фрустрацията върху него.

Човек, който блъска врати и вдига скандали за простор не е с ум като бръснач, ако ще да е... *попълни някоя сложна и високоинтелектуална работа тук*.

# 171
Мазохист си зер - щом искаш да живееш с някого, който те нарича "боклук".
Аз и моята жена, макар и да сме имали спорове като всички брачни двойки, такива епитети един към друг не сме употребявали вече толкова години.

# 172
Определено е нервна от неговото присъствие.
Но аз също не мога да си представя защо някой ще се качи на стол, след като може да свали простора. То даже е и по-сложно със стола.
По описаното съдя, че и авторът не остава по-назад в скандала. На въпрос "защо се качва на стол, вместо да свали въжетата", отговаря "щот' така съм преценил". Можеше да и каже, че не е знал, че се сваля простора, както и подозирам, че е станало, ама той зор да се "направи".

# 173
… знам как се сваля и ти с тоя въпрос , просто ми беше по лесно в случая …  за кво правене говориш не знам .. Сумати пъти съм го правил просто в тоя момент така прецених. За два Тя живота за нея е безмислен недоволна е от всичко и се чуди що го живее тоя живот все нещо не и като хората , нервна е постоянно за какво ли не , и накрая ми казва ти ако ми даваше всичко което се изисква от един мъж нямаше да е така. При най - малкото почва с нервите блъскания и все засяга родителите ми че били малоумни че са отгледали такъв син дето за нищо не става , почва да ми писва . Работя като барман ще имам възможност да стана управител , да работя за повече пари пари където като общ работник или в офис няма да се. правят търся и развитие в моя бранш , ами и за това ми прави проблеми , да сменя работата да работя едва ли
не за по малко пари и да правя нещо на сила, при положение че като едно семейство след време ако се стигне до там , трябват финанси за сигурност

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 17:07 от losh

# 174
Ясно е, че не сте един за друг  не се разбирате, камо ли уважавате.
Пак ще попитам, докога ще търпиш това отношение?

# 175
В ресторантьорския бранш няма финансова сигурност. След ковид-а пък стана още по-тегаво.

# 176
Ясно е, че не сте един за друг  не се разбирате, камо ли уважавате.
Пак ще попитам, докога ще търпиш това отношение?
и аз нз кво трябва да стане и уважение няма в мен никакво .. нз на психилог ли да отидем какво да направим. Макар че тя отказа на няколко пъти , не иска. Щяла да чуе от него защо не ме е зарязала по рано. А за бранша не съм съгласен парите са доста добри дори след ковид , беше тегаво да , но хората които останах в бранша в момента са оценени и доволни

# 177
Ти не уважаваш себе си, искаш другите да те уважават. Няма да стане. Искал да я води на психолог..😆, а тя ти казва в очите, че си нищожество.
Съвсем сериозно се замисли да я оставиш и си начертай план, как да продължиш, САМ.

# 178
Определено е нервна от неговото присъствие.
Но аз също не мога да си представя защо някой ще се качи на стол, след като може да свали простора. То даже е и по-сложно със стола.
По описаното съдя, че и авторът не остава по-назад в скандала. На въпрос "защо се качва на стол, вместо да свали въжетата", отговаря "щот' така съм преценил". Можеше да и каже, че не е знал, че се сваля простора, както и подозирам, че е станало, ама той зор да се "направи".

+1
Проблемът не е точно стола, а вероятно многобройни ситуации като тази със стола. Затова е изнервена.
Можехте наистина да научите нещо ново - за въжетата, и дори да се трогнете, че някой мисли за вас, притеснява се, че на 10-я етаж качен  върху стол, не е върхът на мисълта.

Авторе, ако смятате, че момичето е истеричка и от всичко прави скандал, тогава какво правите при нея?

И друг въпрос (макар че едва ли ще отговорите) - случвало ли ви се е да споделяте жилище с някой друг дори за броени дни, да останете на гости при роднини за повече време, при приятели??  Защото предполагам, че не се е случвало да споделяте едно жилищно  пространство с някой друг, който и да е той.
Защо не  излезете от "черупката" на "така съм преценил", "така си знам", да пробвате да научите нещо ново близо до някое друго човешко същество - жена, мъж съквартирант, роднина..

# 179
За България е непрестижно да работиш в бранша, защото кадрите са лесно заменяеми и взимат и без опит. На повечето места заплащането не е постоянно, а зависи и от оборот. Осигуровките също не са ти на реалното заплащане. Работното време също е нерегламентирано и неподходящо за хора със семейства.
Приятелката ти е напълно права да си намериш друга работа. Това, че е истерична не го коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт