Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 642
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, някоя пробвала ли е непромокаемите дрехи (яке + панталон) на шушулка? Хубави ли са? Вие какви непромокаеми якета използвате за бебета/малки тодлери?

Синът ми изкара почти 2г с гащеризон на шушулка. Не му личеше въобще, че е ползван. 
Иначе доста софтшел неща има и в About you. Сега съм му взела на Icepeak яке и качеството е топ. Може да видиш и в сайта на wildbugs какви варианти има.

# 556
  • София
Здравейте, някоя пробвала ли е непромокаемите дрехи (яке + панталон) на шушулка? Хубави ли са? Вие какви непромокаеми якета използвате за бебета/малки тодлери?
Моите деца са имали, огромна част от децата на мои приятелки са израснали с гащеризоните и/или яке и панталон. прекрасни са.
Аз повече съм поръчвала от Мама Мишка да ми шие, защото ми е любима. Шила ми е всевъзможни неща за децата, за мен или за вкъщи.

# 557
  • София
Моите деца са имали, огромна част от децата на мои приятелки са израснали с гащеризоните и/или яке и панталон. прекрасни са.
Аз повече съм поръчвала от Мама Мишка да ми шие, защото ми е любима. Шила ми е всевъзможни неща за децата, за мен или за вкъщи.
Аз сега си поръчвам гащеризон от меринсова вълна от вълнаУващо, за бебеносене ще си го ползвам, гледам че шият и софтшел якета/гащеризони и имат много сладурски десени
https://www.facebook.com/profile.php?id=61554879566465

# 558
Момичета, можете ли да ми препоръчате помпа за кърма? Дали наистина е много необходима или може и без нея? 🤔
Гледам ги от няколко дена и съм набелязала 1-2, чудя се между електрическа и ръчна.

# 559
Кърмила съм 2 деца на поискване. И двамата до 8-ми месец и помпа не съм ползвала. Колкото повече изцеждаш ще произвеждаш повече кърма, повече от това, което му е необходимо и може да се получи свръхлактация и запушване. Освен , ако не оставяш бебето постоянно на някой и да ти се налага да оставяш шише с кърма. На мен обаче не ми харесва идеята за замразена и затоплена кърма. В малкото случаи, в които съм го оставяла на някой, като новородено давах АМ. Като се захрани бебето пък минава и на друга храна през деня, затова на мен ми струва излишна помпата и няма да купувам отново. Като е гладно бебето слагам на гърда и готово. Без изцеждане, помпи, шишета, миене и т.н.

# 560
Вижте групата във фейсбук “Бебепродавалник”. Там може да вземете втора ръка, поне да не Ви е яд, ако нямате нужда от нея. Моето бебе не искаше да суче и трябваше да изцеждам. Не получих свръх лактацията, защото то едва събирах. Накрая съвсем спря. Някои жени използват помпата да се облекчат. Някои, за да могат да изцедят и да замразят, други защото не иска да суче. Според мен си е хубаво да имате нещо под ръка. И опцията да вземете втора употреба не е зле, защото после все ще я продадете на тази цена. Ако трябва да вземете после спешно помпа, ще вземете нова и каквато има налична в магазина. После и да сте я ползвали 1-2 пъти, няма как да я продадете на същата цена. Иначе 100 процента електрическа. Даже за второ бих си взела хендсфрий.

# 561
Според мен няма смисъл да се купува предварително. Виж как ще тръгне кърменето първо, ако бебето суче без проблем, няма да ти трябва. Моят син беше на изцедена кърма, защото не засука. Като разбрах, че няма да се получат нещата, пратих таткото да купи помпа и ми я донесе в болницата.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 23:04 от Tessaria

# 562
Понякога и от самата болница могат да предоставят помпа. Съветвам да проверите дали това е опция при вас, blackangel. За помпите втора ръка само да предупредя че е хубаво да вземете нови консумативи за частите от където минава кърмата. Няма гаранция предния ползвател колко добре е поддържал хигиената. Аз си взех така изгодно помпа втора употреба, а се оказа че дамата преди мен не знаела докъде се разглабят нещата и дефакто ми я даде със засъхнало мляко по някои елементи 😖

# 563
Аз си купих чисто нова ръчна помпа на Медела на промоция за 55лв. Толкова, колкото вървят втора ръка. Аз не бих си купила помпа 2ра ръка от хигиенна гледна точка. Следете за промоции и може да си намирате нещата нови съвсем изгодно.

# 564
Чудесна цена, Madness! От къде я хвана? На мен новите консумативи (фуния, тръбичка и клапи) за Medela swing ми стъпиха на толкова

# 565
Ами за моята помпа купувах резервни части от британският сайт на марката (Спектра). С доставка от ggbg.bg ми излизаше наполовина по-евтино от българските магазини. Самата помпа във ВисВиталис я продават за 355-490 лв, а в британския сайт можеш да я купиш за 280-320 лв, зависи кой модел искаш (по-скъпият работи и на батерия).

# 566
В Майчин дом София знам, че дават помпи. В частните болници със сигурност. Иначе не виждам проблем, когато помпата се измие хубаво и частите й се стерилизират. Моята беше от сестра ми. От друг човек да купя бих я огледала добре и преценила според случая.

# 567
А помпите на Lorelli или Canpol как ви се струват?

# 568
От Айко, но преди 2 месеца. Просто като я видях на оферта веднага я взех. И да не я използвам поне няма да ме е яд, че съм дала много пари.
Чудесна цена, Madness! От къде я хвана? На мен новите консумативи (фуния, тръбичка и клапи) за Medela swing ми стъпиха на толкова

# 569
А помпите на Lorelli или Canpol как ви се струват?

Canpol не.

Общи условия

Активация на акаунт