Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 646
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз не вярвам в капките за колики. Нито симетикона при рефлукс. Гимнастика и това е. С гимнастика нашето човече доста пръцка. 😀
Нито едно шише няма да има такъв ефект.
Това си е част от процеса по съзряване на малкия организъм. Както рефлуксът се дължи на незрял сфинктер.

# 541
Някой има ли килимче за игра от ХРЕ пяна? Доволни ли сте?
Чудя се и относно дебелината, 1 см или 2 см. Хем искам да е с добра изолация, хем да не е твърде меко (като матрак)?

# 542
https://ecoplay.bg/product/detsko-kilimche-dual-cushion-priklyuc … eniyata-na-gasoka
На баткото е такова и съм много доволна, сега и бебето ще израства на него.

# 543
Чудя се и относно дебелината, 1 см или 2 см. Хем искам да е с добра изолация, хем да не е твърде меко (като матрак)?

1 см е напълно достатъчно. 2 см ще е вече като гимнастически дюшек Grinning

# 544
Момичета, взех кошара за игра (по-точно е като ограда) 200 см на 200 см и вече няколко дни не откривам килимче за игра с тези размери, за да го сложа в кошарата. Най-разпространеният максимален размер е 200 на 180. Някоя от вас попадала ли е на по-голямо? Вече не ме интересуват цена и шарка, само да покрие цялата кошара.

# 545
Още не съм търсила килимчета, но 20 см без килимче не ми се струват толкова много. Може да наредиш там играчките за да си избира? Или да застелиш с обиколник тип плитка

# 546
Или да застелиш с обиколник тип плитка
Изобщо не ми хрумна, а идеята е страхотна! Много ти благодаря Hug

# 547
Много хора слагат мек пъзел за под вътре, може да го сложите и само там, където ви свършва килимчето.

# 548
Здравейте, на кой матрак се спряхте?

# 549
Много хора слагат мек пъзел за под вътре, може да го сложите и само там, където ви свършва килимчето.
И тази идея е добра, даже ми допада повече от обиколника май Blush

# 550
Ние взехме двустранно килимче от Aliexpess - 180x150x1 cm.  Мина си бързо по реда и интересът отмина скорострелно.  Сега го постилам, но откакто ходи пък съвсем не може да я задържиш само на него. Най-много обича да гледа картинките от двете му страни и да учим кое какво е, но дотам. Доволна съм, че не инвестирахме маса пари в друго по-скъпо, както и, че не заключихме такива и в кошара за игра. Активната гимнастика и шезлонгът бяха напълно достатъчно докъм 6 м., след това заминаха пак в кашоните.
Към момента имаме палатка за игра, но тя не влиза много в нея, само събираме вътре играчките, бебка ги вади навън и после пак ги прибираме.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 09:46 от bubastet

# 551
  • София
По отношение на шишетата, моето бебе приема само Avent Natural response, хубаво е, че тече само като дърпа.Кърмено бебе на гърда е и ми е важно да не му се "излива" в устата когато се наложи да дам от шише.
Преди във форума имаше доста отрицателни мнения за тях, включително и в болницата имаха такива шишета и моето бебе с 0 не успяваше да се храни.Сега е на три месеца и ползва следващия размер, мисля че за 1 + месечно бебе се води и му е идеално.
С Нук баткото се хранеше перфектно, бебето сега се дави с М,супер силна струя имат.

# 552
Здравейте, някоя пробвала ли е непромокаемите дрехи (яке + панталон) на шушулка? Хубави ли са? Вие какви непромокаеми якета използвате за бебета/малки тодлери?

# 553
  • София
Здравейте,момичета, бихте ли ми дали мнение за шишета Авент анти колики, Д-р.Браун и Нук, в чудене съм между тези три марки,прочетох в доста стари теми за мнения, би ми се искало да получа и по-прясно такова.
Благодаря!

Natural Response със зелените клапи при мен бяха перфектни и сега ( бебето е на 7+м) ползвам бутилките (наскоро поднових две, защото много се използват) - изключително съм доволна дъщеря ми може да се храни с АМ нормално само с Авент, НУК се разлива навсякъде и С и М се давеше от самото начало, дори и досега не може да пие от тях.

# 554
Здравейте, някоя пробвала ли е непромокаемите дрехи (яке + панталон) на шушулка? Хубави ли са? Вие какви непромокаеми якета използвате за бебета/малки тодлери?
Чудесни са, да.
Има група във фейсбук за устойчива мода, в нея често се продават втора употреба сканди дрехи. От там пазарувам за голямото си дете често. Софтшел панталон обикновено поръчвам от мама мишка, тя ги прави така, че ги ползваме една есен, една пролет и понякога и втора есен (зима). Предпочитам нея, защото ми харесва идеята, че си давам парите на човек, който шие сам в България и не е голяма фирма.
Непромукаемо яке също може да направи, но май яке миналата година взех от лидъл, пускат за ски. Също ако е над 3 годишно детето в Декатлон има. За сега от там му взех панталон за дъжд, а софтшели взех един на мама мишка и един от групата във фейсбук.

Аз ви следя но за сега нямаше какво да кажа. Сега съм в размисли какви дрехи да подготвя за изписването дай Боже декември месец. Този път ще се опитам да бебенося и ромпари не искам. Искам да взема боди, пангалонче и някаква блуза, но нещо блузи за малки бебета не намирам да има.

Общи условия

Активация на акаунт