УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 411
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, има ли списък с изследванията, които се правят на бебенцата, дали има изследване/ваксина или др., за което трябва да се търси допълнително лекар след изписването.
Благодаря !

# 106
В клиниката по акушерство и геникология са некомпетентни.

# 107
Здравейте,
защо сте с такова впечатление, може ли да споделите какво е станало?

# 108
  • Milky way
Здравейте, в кой часови диапазон можеше да се взимат епикризите?

# 109
Здравейте! Вече раждалите в болницата може ли да споделят малко повече информация за стаите в отделението? Имам желание да съм в самостоятелна стая. Видях, че едната опция е в самото отделение, другата е във вип стая. Какъв е капацитетът на легловата база? По колко повече в став? Доколкото разбирам, при голяма заетост пак може да настанят някого, дори и да си заявил самостоятелна. Някой лежал ли е във вип стая? Как се случва комуникацията с неонатология и със следящите лекари? Каква е опцията бащата да идва?

# 110
Здравейте, в кой часови диапазон можеше да се взимат епикризите?

12-14ч

Здравейте! Вече раждалите в болницата може ли да споделят малко повече информация за стаите в отделението? Имам желание да съм в самостоятелна стая. Видях, че едната опция е в самото отделение, другата е във вип стая. Какъв е капацитетът на легловата база? По колко повече в став? Доколкото разбирам, при голяма заетост пак може да настанят някого, дори и да си заявил самостоятелна. Някой лежал ли е във вип стая? Как се случва комуникацията с неонатология и със следящите лекари? Каква е опцията бащата да идва?

Вип стаите са на друг етаж и когато аз звънях за информация, жената ме посъветва да не ползвам, понеже така бебето се разнася из етажите и не е толкова ок.
Стаите в АГ отделението за родилки са с по 2 легла, при възможност и желание може да сте настанена самостоятелно в такава срещу заплащане. Стаите са с нормални условия - не са луксозни, но са приемливи за няколкото дни престой.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 13:19 от bonibon_

# 111
  • София, България
Mel_, стаите за родилки са с по две легла, както ти е казала bonibon.
и мен ме посъветва АГ-то ми да не ползвам ВИП стая. На друг етаж, гледа те друг персонал, не от АГ отделението. Разнасят детето по асансьорите. Ако ти трябва нещо от неонатологията, ще ти донесат, разбира се.   
По принцип комуникацията с Неонатологията се случва изцяло по телефона. Звъниш от твоя телефон на техния.

# 112
А това звънене по телефона е само ако си във вип стая или попринцип така се комуникира с тях ? Знаете ли посещенията от татковците, кога са и дали са ок с тях. При раждането дават ли бебето на бащата?

# 113
  • София, България
И в нормално настаняване комуникацията с неонатологията е по този начин.

Таткото не може да влиза в АГ отделението. Може след раждането (но не веднага, разбира се, а примерно ако е сутрин раждането, по-скоро към следобед когато са минали ражданията и прегледи на бебетата) да се качи до неонатологията през входа и асансьора от към спешното, да му го покажат.

# 114
А нямаше ли опция бащата да остане заедно с майката или това е само за ВИП стаите? Кога може да идва на свиждане?

# 115
  • София, България
Само за ВИП стаите важи и даже не знам дори дали важи все още. В АГ отделението не са позволени външни лица. Само родилките и персонал.
Иначе може да идва, но Вие излизате навън да се видите. Бебето в повечето случаи е при Вас и трябва да ги оставите на неонатологията или да им кажете да не го водят в определени часове при Вас, понеже искате да излезнете да видите роднини Wink

# 116
Здравейте, мами!
Предстои ми раждане и обмислям да родя в Софиямед. В сайта им е обявена цена от 1750 лв. Бих искала да попитам дали в тази сума е включен изборът на екип, или това се заплаща допълнително? Ще съм благодарна на всякаква информация от личен опит!

# 117
  • София, България
Включен е изборът на екип.
То си е Вашият екип, при който се следите. Ако не се следите при никой, моят съвет е все пак да си изберете някой и да отидете няколко седмици преди това да заявите намерението си да Ви изражда този лекар. Някой лекар може да не се съгласи да изражда човек, когото не е следил, разбира се ако не се падне в смяната му и не дойдете по спешност. Моята лекарка е толкова заета, постоянно има пациенти, раждания. Напълно възможно е да откаже да поеме още едно потенциално раждане извън смяната ѝ.

Отделно има и 350 ле неонатологичен пакет.

# 118
Да ще опиша случая,но в момента се опитвам да спася живота на майка си.

# 119
Здравейте, При планирано секцио кога е приемът- сутрин или вечер на предишния ден? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт