УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 420
  • 274
  •   1
Отговори
# 135
Аз си направих предварително тестовете за алергии и си занесох документа при постъпване за раждане. Никой нищо не ме е питал и не ме е тествал. Но си платих таксата за анестезиолога. Но това е от 2023та.

# 136
BochkoP, в Софиямед ли направихте тестовете или някъде другаде

# 137
BochkoP, в Софиямед ли направихте тестовете или някъде другаде

В частната клиника на моята израждаща лекарка, при алерголог.

# 138
Здравейте,
Пиша с този пост с идеята, ако има дами, които са се насочили да раждат в София Мед, да знаят горе долу какво да очакват. Имах планирано секцио, всичко мина добре, първата вечер в реанимация, на следващият ден в стая с още една дама ( тя е раждала преди няколко години пак там, а аз за 1 ви). Първият ден, ако всичко е наред с вас и бебчето ви го носят и се грижите вие за него. Взимат ги сутрин около 9-10 ч и вечер от 19 -21ч. Тогава има и свиждане, а визитацията около 20;30 21:30ч.
Първо ще започна с лекарите, сутрешните визитации бяха малко по -дълги, ако имаш оплаквания, въпроси . Аз след секцио получих само два прегледа на корема като единият беше, защото аз помолих да погледнат превръзката.... Вечерните визита беше .... Ах... По принуда 2та вечер бях до тоалетната, те влязоха, попитаха съседката по легло как е, добрее е, а аз ако съм имала въпроси да съм отишла да ги потърся. Тъй като исках обезболяващо за през нощта отидох да ги търся обясних, какво искам, записаха ме в една огромна тетрадка и това беше. Акушерките минават след 21;30 , ако трябва да приемате лекарства като мен. Дойде една дама сложи ми нещо през абоката и си тръгна. Бебето през нощта остана при мен, при първото събуждане, аз осъзнавам, че умирам от болка и започвам да се замислям сложиха ли ми болкоуспокояващо.... Уви не. Започвам да търся някой посред нощ нямаше никой.. позвъних на един бутон в стаята, дойде една дама, обясних й че само едно лекарство ми е влято ... След малко дойде и ми сложи болкоуспокояващо.... След още един ден осъзнахме с другата дама, че трябва да отиваш и постоянно днаси искаш нещо от тях, защото иначе те забравят и никой не идва след визитата, ако си помолил за нещо. За да премахнат лепенката след секцио отне 12 часа, за да сложат водоустойчива....
Храната беше бобови и зелеви всеки ден и за обяд и вечеря...
Неонатологията беше ок, някои дами са по дръпнати, просто трябва да ги изтърпите.
Забелязах, че когато има раждане всички отиват там и всичко спира за останалите, храната за бебетата закъсня с 1 час, вечерята закъснява, визитацията закъснява. Може би има малко персонал не знам ....
От към документация за изписването пак доста бавно стават нещата. Епикризата на майката излиза 10 дни след деня на изписването, а на бебето на следващия ден след изписването. Има няколко безплатни прегледи след 1 месец.
Почистването на стаята пак зависи, коя дама е на смяна, два дни никой не смени коша в тоалетната, като само той е в болничната стая. Минава се с един парцал навсякъде баните стаите....няма удобно място за хранене или седиш прав или сядаш и си държиш храната в краката.
Със сигурност финансовата част е от огромно значение, но удобствата са на 0 ниво ( тоалетната хартия си я осигурява пациента).
Пожелавам здраве и спокойствие 🌞

# 139
  • София
Здравейте,
Пиша с този пост с идеята, ако има дами, които са се насочили да раждат в София Мед, да знаят горе долу какво да очакват. Имах планирано секцио, всичко мина добре, първата вечер в реанимация, на следващият ден в стая с още една дама ( тя е раждала преди няколко години пак там, а аз за 1 ви). Първият ден, ако всичко е наред с вас и бебчето ви го носят и се грижите вие за него. Взимат ги сутрин около 9-10 ч и вечер от 19 -21ч. Тогава има и свиждане, а визитацията около 20;30 21:30ч.
Първо ще започна с лекарите, сутрешните визитации бяха малко по -дълги, ако имаш оплаквания, въпроси . Аз след секцио получих само два прегледа на корема като единият беше, защото аз помолих да погледнат превръзката.... Вечерните визита беше .... Ах... По принуда 2та вечер бях до тоалетната, те влязоха, попитаха съседката по легло как е, добрее е, а аз ако съм имала въпроси да съм отишла да ги потърся. Тъй като исках обезболяващо за през нощта отидох да ги търся обясних, какво искам, записаха ме в една огромна тетрадка и това беше. Акушерките минават след 21;30 , ако трябва да приемате лекарства като мен. Дойде една дама сложи ми нещо през абоката и си тръгна. Бебето през нощта остана при мен, при първото събуждане, аз осъзнавам, че умирам от болка и започвам да се замислям сложиха ли ми болкоуспокояващо.... Уви не. Започвам да търся някой посред нощ нямаше никой.. позвъних на един бутон в стаята, дойде една дама, обясних й че само едно лекарство ми е влято ... След малко дойде и ми сложи болкоуспокояващо.... След още един ден осъзнахме с другата дама, че трябва да отиваш и постоянно днаси искаш нещо от тях, защото иначе те забравят и никой не идва след визитата, ако си помолил за нещо. За да премахнат лепенката след секцио отне 12 часа, за да сложат водоустойчива....
Храната беше бобови и зелеви всеки ден и за обяд и вечеря...
Неонатологията беше ок, някои дами са по дръпнати, просто трябва да ги изтърпите.
Забелязах, че когато има раждане всички отиват там и всичко спира за останалите, храната за бебетата закъсня с 1 час, вечерята закъснява, визитацията закъснява. Може би има малко персонал не знам ....
От към документация за изписването пак доста бавно стават нещата. Епикризата на майката излиза 10 дни след деня на изписването, а на бебето на следващия ден след изписването. Има няколко безплатни прегледи след 1 месец.
Почистването на стаята пак зависи, коя дама е на смяна, два дни никой не смени коша в тоалетната, като само той е в болничната стая. Минава се с един парцал навсякъде баните стаите....няма удобно място за хранене или седиш прав или сядаш и си държиш храната в краката.
Със сигурност финансовата част е от огромно значение, но удобствата са на 0 ниво ( тоалетната хартия си я осигурява пациента).
Пожелавам здраве и спокойствие 🌞
Чета ви и просто да ви кажа...все едно сме раждали в различни болници!!! Аз също раждах планово секцио, в реанимация ми беше много спокойно, идваха през час да ме проверяват как съм и да ми сменят превръзката и торбичката от катетъра. На следващият ден ме раздвижиха и през целият ден идваха акушерки да ми помагат при въпроси за бебето и кърменето. Аз бях получила някакво възпаление на нерв и много ме болеше, не можех да се грижа за бебчо целият ден, обясних им и нито коментар са направили, нито нищо- взеха го с разбиране и ме питаха като ставаше време, мога ли, по-добре ли съм и вече от следващият ден бебчо си беше с мен по цял ден и вечер. С момичето в моята стая супер много си допаднахме, помагахме си една на друга...беше весело доколкото може да е един болничен престой. Визитациите и сутрин и вечер бяха по 10мин някъде, проверяваха ни коремите, превръзките, раните.....по два пъти на ден ни биеха инжекции в рамото и обезболяващо през абокатите, имахме тоалетна хартия в изобилие 😄😄😄😄 както и памперси за бебетата и превръзки за нас!!!! Чистиха с РАЗЛИЧНИ парцали банята и стаята!!!!!!!! Сменяха чаршафите РЕДОВНО!!!!!! Храната след секцио е САМО кисело мляко и бисквити!!! Чак на 3 ден ни донесоха различно меню, по спомен беше пиле с ориз, хляб, супа.....вечер винаги когато сме викали чрез бутон сестра е идвала, никога не се е налагало да ходим да търсим и т.н......за протокола раждах там септември 2024г. Не много отдавна. Не знам вие къде сте била 😄😄😄😄😱

# 140
Ами този месец беше. Може би сте имали късмет🙂

# 141
Моите впечатления от миналия месец са много подобни на това, което е описала Ellstta. В реанимацията ни проверяваха постоянно, по-късно в АГ ни проверяваха сутрин и вечер, превръзка и корем. Питаха ни винаги за оплаквания и дали имаме нужда от обезболяващи. В часовете, в които носеха храна за бебетата винаги може да попиташ нещо или да им се обадиш по телефона. А сведения за състоянието на децата, по регламент се даваха два пъти на ден. Беше заредено с консумативи, а храната си е болнична... Grinning
Бяхме доста добре обгрижвани, но допускам, че може да е така, защото нямаше много родилки през тази седмица.

# 142
Има ли някаква актуализация на цените, понеже чух, че се очаква увеличение, но в сайта им не са променени?
Някой запознат ли е с условията за наемане на ВИП стая и какви са цените? При секцио знам, че може само с резервация, при нормално очевидно няма как, та предполагам само ако имат свободни.

# 143
Може ли някой, който е раждал естествено скоро да каже как е било? Изчакват ли, помагат ли акушерките, кога ви приеха и след колко дни ви изписаха?

# 144
Здравейте, мами!

Предстои ми раждане в Софиямед и имам няколко въпроса, надявам се да можете да ми помогнете с информация.

Интересува ме когато бебето вече е при мен, необходимо ли е да си нося памперси, пелени, шишета, помпа за кърма и други консумативи, или болницата ги осигурява? Също така, при нужда от смяна на пелена, това правя ли го сама или се вика акушерка, и има ли подходящи условия в стаята за това?
Освен това искам да попитам някоя от вас възползвала ли се е от здравната каса и допълнително здравно осигуряване? Приспада ли се нещо от стойността на раждането, и ако да колко приблизително?

Благодаря предварително на всички за помощта и споделения опит! 🌸

# 145
  • София, България
1. Не е нужно да носите нищо за бебето. Ако нещо е свършило в стаята, казвате на неонатологията и те ви носят.
Хубаво е да си носите собствена помпа за кърма. И от там ще ви дадат при нужда, но са ръчни и може да не ви е удобно да ги ползвате.
2. Има условия за смяна на памперс - повивалник, мокри кърпи, памперси. Вие си го сменяте. Ако не знаете как, ще помолите първия път да ви покажат. Simple Smile 

3. Трябва да си видите условията на допълнителното здравно. При всички е различно Simple Smile някои възвръщат цялата сума, някои частично, някои изобщо не покриват раждане.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:42 от Purple_Peanut

# 146
Видях, че по-назад в темата се споменава за д-р Нур Ал Салех, че изражда в Софиямед. Все още ли е тук и някой има ли мнения и раждал ли е при нея?

Да, аз и то два пъти. Последния преди два месеца🤗. Много съм доволна , води си раждането, обяснява, доволна съм и от екипа изобщо. Акушери, анестезиолог, неонатолози, всички подхождаха професионално и доста мотивираха особено на крайните напъни.

# 147
Здравейте. Знаете ли д-р Нецов дали все още работи в Софиямед и дали се занимава с раждания?
И ако може някой да ми сподели групата за д-р Ковачев, ще съм благодарна. Негова пациентка съм.

# 148
Здравейте! Събирам мнения за д-р Нур Алсалех - за проследяване на бременност и израждане. Благодаря

# 149
Здравейте! Събирам мнения за д-р Нур Алсалех - за проследяване на бременност и израждане. Благодаря

Здравей, аз се следя при нея и ще раждам при нея засега това е плана. Тя ми беше и гинеколожка и преди да забременея и още тогава знаех, че ще съм при нея. Изключително мила е, внимателна, обяснява всичко много подробно, много е съвестна с всички изследвания и т.н. които трябва да се направят.
Аз се чувствам много комфортно и знае как да те предразположи. Освен това прегледите й са също през здравна каса, което си беше голям плюс за мен.

Общи условия

Активация на акаунт