УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 396
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, При планирано секцио кога е приемът- сутрин или вечер на предишния ден? Благодаря!

Приемът е около 10-11ч в деня преди секциото, като може да се попълни молба и да се прибереш у дома след изследванията в този ден (след уговорка с израждащия лекар) и да се върнеш отново в болницата в 7ч сутринта в деня на раждането.
Изследванията в деня на приема се проточват до към 14-15ч.

# 121
Да ви попитам ако недай си боже нещо стане да кажем през нощта в Софиямед има ли спешен кабинет/ доктор гинеколог? АГ от друга болница ми каза, че няма и при спешност изреди други места, но чак ме съмнява та ако има някой запознат ще се радвам да сподели. И също така ако няма само за през нощта ли става дума или като цяло по спешност се ходи на други места.

# 122
Има винаги лекар нощна смяна. При нужда викат (напр спешно раждане) и Вашия лекар.

# 123
Цените в Софиямед са претърпели промени. Около 2500 лв. вече е цената за всичко (спрямо предишната цена от 2300 и няколко лева).

# 124
Здравейте,  имам въпрос свързан с двойната стая. Дали има как бащата да дойде по някое време в стаята или посещението е само в коридора, как седи темата с посещенията всъщност?

# 125
Martialina, посещенията се случват само пред отделението. Аз излизах в часовете, когато няма визитация и бебето не е при мен.
Един татко се намъкна вътре и силно ни изненада една вечер. Все пак е АГ, където и да погледнеш има жена я без горнище, я без долнище, не е уместно според мен. Съответно човекът бе надлежно скастрен от една сестра и помолен да напусне.

# 126
  • София, България
Променили са неонатологичния пакет на 470 лв.

Аз също смятам, че мъжете нямат работа вътре. Предродилна зала, родилна зала са отворени широко постоянно и не се затварят. Реанимацията също стои отворена. При предното ми раждане преди 6 години аз лежа в реанимация и изведнъж налуха 2 жени и един дядо, докато се усетят че са объркали стаята…. Много ми беше хубаво втория път без никакви посещения.

# 127
Видях, че по-назад в темата се споменава за д-р Нур Ал Салех, че изражда в Софиямед. Все още ли е тук и някой има ли мнения и раждал ли е при нея?

# 128
Здравейте, а как ходите при Узунова? Аз започнах при нея, но чак сега виждам, че явно тя не е с каса, а ми предстои да си взема направление, което даже с нея бяхме обсъдили да занеса.

[b[/b]
Аз ходя при Узунова и съм страшно доволна, но тя не преглежда по каса. По здравна каса съм ходила само при Стоев, но нещо не е моят лекар.

# 129
Взех направление за бременност и към него имах два безплатни прегледа и няколко направления за изследвания, другите прегледи, тонове, изследвания са платени.
Здравейте, а как ходите при Узунова? Аз започнах при нея, но чак сега виждам, че явно тя не е с каса, а ми предстои да си взема направление, което даже с нея бяхме обсъдили да занеса.

[b[/b]
Аз ходя при Узунова и съм страшно доволна, но тя не преглежда по каса. По здравна каса съм ходила само при Стоев, но нещо не е моят лекар.

# 130
Дори и даден лекар да работи със здравната каса, при проследяване на бременност има включени само 2 или 3 безплатни ехографски прегледа и няколко пъти пускане на основни кръвни изследвания.

# 131
  • София, България
Д-р Узунова регистрира по здравна каса и си извършва полагащите се прегледи и изследвания по ЗК. Останалите прегледи се заплащат.

# 132
Здравейте, някоя има ли списък с упойки и обезболяващи, които се ползват при секцио?  Бих искала да си направя тест за алергии. Благодаря!

# 133
Здравейте, някоя има ли списък с упойки и обезболяващи, които се ползват при секцио?  Бих искала да си направя тест за алергии. Благодаря!

И аз бих искала да си направя тест за алергии.

В пакета на Софиямед заплащаме преданестезиологична консултация, но какво включва тя?

# 134
Освен стандартния въпросник за анестезия, направиха тест с надраскване на ръката с двата препарата, които се ползват по време на секциото.
В реанимацията слагат банка с обезболяващо, но не запомних името. На следващия ден, когато вече сте на самоход дават свещички профенид.
Но предполагам, че няма да откажат информация ако попитате в отделението.

Общи условия

Активация на акаунт