УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 411
  • 274
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, какви документи и изследвания трябва да носим при постъпване за раждане в СофияМед?

# 91
  • София, България
Папката, която Ви е дал лекарят - вътре трябва да има: Направление за хоспитализация, официален документ с кръвната Ви група с подпис и печат, изследване за Хепатит Б и Васерман, лична карта.

# 92
Здравейте, При планирано секцио каква е процедурата за прием- ден преди операцията ли е и нощувките след секцио 3 ли са? През летния период позволени ли са посещенията в отделението?
Благодаря!

# 93
  • София, България
Ден преди операцията.
Зависи от състоянието на родилката и бебето, нощувките може да са 3, може и 4. Най-вече от неонатологията преценяват как е бебето и нали може да си ходи вкъщи след 3 нощувки.
По третия въпрос, преди година не бяха позволени посещения, не знам да се е променило.

# 94
Здравейте, не успявам да се свържа с отделението АГ, дали има ден на отворени врати, защото онлайн информацията е доста стара. Някой на скоро раждал, за да каже как  са условията и неонатологията. 😇

# 95
До колкото разбрах нямат ден на отворените врати. Телефоните в Софиямед никога не се вдигат - идея си нямам защо. Единствената информация, която намерих, е от групите на лекаря ми.

Здравейте, не успявам да се свържа с отделението АГ, дали има ден на отворени врати, защото онлайн информацията е доста стара. Някой на скоро раждал, за да каже как  са условията и неонатологията. 😇

# 96
Аз родих миналата седмица в болницата. Нямам кой знае какви впечатления от Неонатологията - общо взето информацията, която получавахме за децата всеки ден, зависеше много от лекаря, който я поднася - имаше страхотни, имаше и не толкова. Не разчитайте на големите приказки за обученията в задължителния пакет Неонатологична грижа - отгоре-отгоре показват и даже си позволяват някои от акушерките (визирам възрастна с къса руса коса) в Неонатологията "не сте ли били на училища за бременни ето там (посочва масата с повивалника) има брошури и книжки прочетете ги" 🙄🙄🙄🙄 таааа относно гръмките приказки колко обучават из постерите им - изобщо не са верни.
Но като цяло аз съм мн доволна от самото раждане и възстановяването ми след това,  така че не обръщам съществено значение на недостатъците. Моето бебе беше здраво и не съм имала кой знае какъв досег с неонатолозите освен стандартните рапорти от тяхна страна, но пък имаше случаи с дечица, които имат проблем с адаптацията или например едното се оказа с непоносимост към млякото и беше започнало да повръща - веднага реагираха, че повръщането не е стандратното от рефлукс, даваха доста информация на майките - отстрани ми изглеждаха доста надеждни и че следят състоянието на децата изкъсо, което е най-важното в случая.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 10:01 от bonibon_

# 97
Аз родих миналата седмица в болницата. Нямам кой знае какви впечатления от Неонатологията - общо взето информацията, която получавахме за децата всеки ден, зависеше много от лекаря, който я поднася - имаше страхотни, имаше и не толкова. Не разчитайте на големите приказки за обученията в задължителния пакет Неонатологична грижа - отгоре отгоре показват и даже си позволяват вякои от акушерките (визшрам възрастна с къса реса коса) в Неонатологията "не сте ли били на училища за бременни ето там (почова масата с повивалника) има брошури и книжки прочетете ги" 🙄🙄🙄🙄 таааа относно гръмките приказки колко обучават из постерите им - изобщо не са верни.
Но като цяло аз съм мн доволна от самото раждане и възстановяването ми след това,  така че не обръщам съществено значение на недостатъците. Моето бебе беше здраво и не съм имала кой знае какъв досег с неонатолозите освен стандартните рапорти от тяхна страна, но пък имаше случаи с дечица, които имат проблем с адаптацията или например едното се оказа с непоносимост към млякото и беше започнало да повръща - веднага реагираха, че повръщането не е стандратното от рефлукс, даваха доста информация на майките - отстрани ми изглеждаха доста надеждни и че следят състоянието на децата изкъсо, което е най-важното в случая.

Тази жена още ли е там? И продължава да процедира по същия начин явно. Раждах там април 2023та и тя ни връчи бебетата на мен и на момичето, с което бяхме в стая, посочи ни папката на масичката и каза от там да четем как се кърми.
Другите бяха доста по-учтиви и помагаха, но с тази трябваше да сме по-настоятелни, помагаше, но с голямо раздразнение го правеше.

# 98
Аз родих миналата седмица в болницата. Нямам кой знае какви впечатления от Неонатологията - общо взето информацията, която получавахме за децата всеки ден, зависеше много от лекаря, който я поднася - имаше страхотни, имаше и не толкова. Не разчитайте на големите приказки за обученията в задължителния пакет Неонатологична грижа - отгоре отгоре показват и даже си позволяват вякои от акушерките (визшрам възрастна с къса реса коса) в Неонатологията "не сте ли били на училища за бременни ето там (почова масата с повивалника) има брошури и книжки прочетете ги" 🙄🙄🙄🙄 таааа относно гръмките приказки колко обучават из постерите им - изобщо не са верни.

Дам, всички от неонатологията са ужасни, мен ме травмираха за години напред. За щастие АГ отделението е страхотно!

# 99
Скрит текст:

Тази жена още ли е там? И продължава да процедира по същия начин явно. Раждах там април 2023та и тя ни връчи бебетата на мен и на момичето, с което бяхме в стая, посочи ни папката на масичката и каза от там да четем как се кърми.
Другите бяха доста по-учтиви и помагаха, но с тази трябваше да сме по-настоятелни, помагаше, но с голямо раздразнение го правеше.

Там е все още - но държа да отбележа, че тя е акушер от Неонатологията, че и в АГ има с подобна прическа. Например първата вечер с бебето явно не бях стегнала памперса хубаво (аз нямам предишен опит с памперси и бебета) и при напишкването измокрихме дрешките, които трябваше да сменя - звъннах в Неонатологията да ми донесат и беше тази акушерка... такива гадости ми наговори, че 1 памперс не мога да сменя и как ще гледам бебе, при нея имало в момента 3 кувьоза, а аз я разкарвам, защото не мога да сложа памперс.... 😒🤷‍♀️ абе доста е зле, но беше само тя груба при мен... и на фона на всичко останало даже не го направих на въпрос, иначе такива неща изобщо не подминавам и при друга ситуация щях да съм вдигнала вой до директора на болницата.

# 100
Иванка Шилова се казва, сега погледнах в сайта.

# 101
Здравейте,
Да попитам относно цените за раждане и престой в СофияМед , нещо допълнително заплаща ли , извън цената която е посочена в сайта - 1750 , 120 и 490 за неантологията?
Освен епидуралната упойка при нормално раждане?

# 102
  • София, България
Не, това е всичко
(освен ако нямате брак с таткото и трябва припознаване на детето, преди имаше такса, на този етап не знам дали има все още.)
И епидурална упойка по желание вече ако искате си я заплащате.

# 103
Здравейте, мами!
Искам да попитам дали някоя от вас е раждала при д-р Нур Алсалех. Ако имате опит с нея, бихте ли споделили мнението си  как протече раждането, какъв беше подходът ѝ, останахте ли доволни?

Ще съм благодарна за всякаква информация!

# 104
Някой знае ли д-р Венелин Иванов дали изражда по метода на Щарк. Моля за мнения за него! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт