Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 539
  • 808
  •   1
Отговори
# 105
Аз се убедшх, че е вирус след като зъфна дете номер 2. Сърби я, опъпчи се повече.от малката. Наблъсках я с ксизал, уж е по-силен, защото я сърби и мрънка.
Оф да оститскаме до тържеството на малките след 2 седмици и да тегля чертата на вирусите.

# 106
  • Varna
Appelgarden, ние вече за трети път ще правим физиотерапия. Първи път я слагах на една лампа за 10 минуто да я грее и после на еднин УВЧ лъчи. Едно като слушалки, се слага на ушите и седи 10 минути. Втория път и правеха нещо като масаж на гушата със прополисов вазелин и едно като химикал и това със УВЧ лъчите. Според нашата лична лекарка, най добри за физиотерапия за деца да във Терапията. Там единия лекар УНГ и физиотерапевтката са разработвали терапия специално за деца със проблеми с ушите, гърло и тн. На нас ни идва доста сложно, чисто логистично да ходим до Терапията всеки ден. А това продължава 10 дена подред.

# 107
Питам те, защото аз не успях да я заведа нито на прегледа, нито днес на първата процедура, беше с баща си. Днес разбирам, че на амбулаторния лист пише, че тя има "хипертрофия на небни тонзили", което тя няма, даже УНГ каза, че двете и сливици са перфектни, само третата е увеличена. А процедурите са били някаква лампа на гърлото и към фарингса и ултразвук отново на гърлото, т.е. нищо на носа и ушите. И започнах да се чудя тази лекарка нещо се е объркала ли, процедурите ли е объркала или такива трябва да са...утре ще я водя аз и ще питам, но ми се видя много странно.

# 108
  • shumen
Ваня,дано минава скоро.Явно си е вирус при вас.
Светле,по еднои също време пишехме.То и моя порастна,но все още си боледува,но не е чак толкова зле положението както преди.
Тони,не се филмирай.Дано не е пневмония или бронхит.
Ейпъл,на моя за 3 сливица и за честите бронхити му правят физиотерапия в Трявна на УВ лампа на носа и гърба и масаж на гърба.

# 109
  • Varna
Appelgarden., снимай какво и правят и качи снимката тука. С лампата като я светеха, то грееше на цялото лице така или иначе. Със очила седеше. Освен там да правят нещо по-специално. Нашата е за трета сливица и чести ларингити.

# 110
Моите хора минаха при педиатърката. Гърдите са чисти за сега… но задна хрема колкото щеш, от сливицата е всичко разбира се. Казала е и тя, да продължим макситрола 10 дена. Ще го продължим ама… той сутринта си издуха зелени сополи 😅 Уж имаше подобрение… има 7 дена капано.

# 111
Тони, имам подозрение, че на края ще го наблъскат с венозен аб и ще направят опирацията.
Моята голямата е още опъпчена....дупето е като маймунско....

# 112
Няма какво да я снимам, аз с очите си видях, нищо не правят на носа и на третата сливица. Само гърло, ларингс и фарингс. Че и очила не и даваха за тая лампа, ако не си ги поискаш. Питах защо не и правят на носа и ушите, обяснението беше "щото всичко идва от гърлото"😁. Припадам. Следващия път ще ходим в Победа явно, жалко, че не дочаках там часа. Отчитат дейност нашите, хич не им дреме къде е проблема.

# 113
Няма какво да я снимам, аз с очите си видях, нищо не правят на носа и на третата сливица. Само гърло, ларингс и фарингс. Че и очила не и даваха за тая лампа, ако не си ги поискаш. Питах защо не и правят на носа и ушите, обяснението беше "щото всичко идва от гърлото"😁. Припадам. Следващия път ще ходим в Победа явно, жалко, че не дочаках там часа. Отчитат дейност нашите, хич не им дреме къде е проблема.

И при нас терапията за трета сливица при д-р Конукчиева беше като при вас. Първо седнал и една лампа го облъчва. После ляга и му слагат някакви неща от двете страни на гърлото.

# 114
Ами то там на тия места няма трета сливица...😄
Нищо де...може за друго да и помогнат процедурите, ако е рекъл Господ...

# 115
  • Varna

Това е едното. УВЧ нещо си. Лампата и масаж със прополисов ВАЗЕЛИН със ед о като писалка. Това са и правили до сега. И да 2 неща на курса. Всяко по 10 минути. Тази година не е правила бронхити, слава богу. Иначе си кашля. Като тръгне назад сопола. Да кажем, че една идея по леко кара нещата.

# 116
Е, точно това не и правят, а трябва и лампата и е насочена само към гърлото, ларингса и фарингса. Няма лошо, нали, не, че ще и навреди, ама чакай малко, ние сме изпратени за физиотерапия на трета сливица, какво общо имат долните две сливици? И как може да кажеш, че задната хрема идва от гърлото...😆
Това, на което му казваш писалка е ултразвук. Те процедурите са си хубави сами по себе си, просто не са за трета сливица.
А за кашлянето, тя допреди 3 месеца не кашляше като е здрава ниииикога. От 3 месеца кашля, не знам от какво, идея си нямам тая микоплазма ли, какво е изкарала, но не спира. Е, сега не кашля през 5 мин., броени пъти са на ден, но не спира и мен това прооосто ме влудява, имам чувството, че сънувам кашлици вече. Може пък физиотерапията на гърлото да я спре поне тая кашлица, знае ли човек...😁🤞

# 117
  • Varna
Когато е от задна хрема кашлицата се вижда секрета отзад, как се стича по гърлото. Като преди, това я докарваше до бронхити. Аз я водя във Победа, защото ми е близо. Не сме били другаде и нямам база за сравнения. Физиотерапията назначава терапевта според оплакванията. Сега дали действа незнам. Щом и правят това което казваш, предполагам имат нещо  напредвид. Според мъжа ми, който си прави на сухожилията, е пълна загуба на време. На него не му помага.

# 118
Да, но не идва от гърлото, тя се стича там, но не идва от там.
Мъжът ми няколко години си прави физиотерапия, той също е с алергичен ринит и винаги процедурите са основно на носа, а си е правил на различни места из града. Ние отидохме в Терапията, защото Давидов там каза кооолко са невероятни, но стига, на амбулаторния лист пише, че детето има хипертрофия на небни тонзили, че и 2-ра степен. Извинявам се, ама аз платих 140лв. на Давидов за да я гледа с камера, той ми е написал черно на бяло, че "небните и тонзили" са в перфектно състояние, а някаква физиотерапевтка как чак и втора степен на хипертрофия им постави, как ги прецени така на око...

# 119
  • Varna
Да,зная от къде идва хремата. С това се борим от както е 2 годишна. И ние бяхме при Давидов и на нас ни взе 140 лв. Каза, че е за операция. Правим сега пак физиотерапия и ще видим дали се е свила. Незнам  какво да ти кажа. И според нашата лична  в Терапия са най-добри. Питай я защо е писала това. По скоро за да оправдае физиотерапията.

Общи условия

Активация на акаунт