Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 530
  • 808
  •   1
Отговори
# 90
Дани, ако се загледам има леко на лицето, има по горната част на ръцете.... снощи личеше на краката и корема, сега не го виждам. Тя каза, че това е същото като на незнам кои си деца....явно циркулира в класа, но сега първоизточника бях или аз или малката. Интересно, че през 2 дни бяха моята температура, малката и голямата. Като чета петата болест е с по-голяма инкубация, но подозирам, че вируси с обрив има и повече от 1. Сега я загледах....има и корема и по дупето. Аман от вируси...

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 07:15 от Ваня А.

# 91
Хора от уикенда се мъчим с някакъв вирус със жестока кашлица ..кашлянето е постоянно до задушаване ..в неделя щях да викам линейка за мъжа ми чак повърна 2 пъти от напъване прозорците чак кънтяха жестока кашлица  ..снощи пък детето върна се от градина нищо му нямаше и преди лягане като се почна едно безспирно кашляне така цяла нощ..какви са тези вируси какво е това чудо ...

# 92
Коклюш? Повръщането е доста характерно...

# 93
И аз за коклюш си помислих... Тест и лекар. Или лекар и тест. Лечението не беше ли някакво специфично? Май се изписваше АБ?

# 94
Да, аб клацид или сумамед.

# 95
  • shumen
Коклюш или ларингит.По скоро клоня към коклюш.

# 96
  • София
likeawind
PCR за коклюш е 60лв в Рамус . Аз нали правих и за два дни е готов.
Има и кръвен тест, но той е готов за 5дни и се губи време иначе е 30лв.
Дано не е коклюш.

Бързо оздравяване желая на всички.
Пп.  Детето спря градина и е здраво за сега.  С мъжа ми решихме да спра за малко работа и лятото да я гледам.

# 97
Аз мисля че е късно за тест защото мъжът ми се оправи вече по скоро повръщането беше от напъване да кашля ..буквално кашляше през 1 секунда ..на мен кашлицата му ми звучеше алергично нямаше нито сопол ,нито храчки но отдавна не бях срещала такъв интензитет ...

# 98
Не е късно за тест според мен!
Леля ми, в Белгия, коятохбеше тук преди седмица и половина, също се изприщи днес...

# 99
  • София
likeawind, като бях УНГ лекарката ми изписа Йалоклийн спрей за гърло на основата на хиалуронова киселина да се пръскам . Страшно облекчава гърлото да не кашляш. Поне на мен ми помогна.

# 100
  • София
При мен по краката около глезвните е най-видим обривът, сърби жестоко на моменти. На детето поизчезна сякаш. Аз си пуснах изследване за парвовирус, но резултатът е до 5 работни дни в Рамус, което напълно го обезмисля Simple Smile
P.S. не съм влизала тук от години, детето отдавна порасна и боледува колкото всеки нормален човек, но този обрив нещо ме притесни и влязох да се информирам за актуалните вируси Simple Smile

# 101
Минахме през личната, нямаше хора...каза че не е ясно дали е петата, шестата или болест на шамара, ама си е вирус и нЕма страшно 🤣 особено като нищо друго им няма. На голямата ще сминя Ериуса с Ксизал, че много се чеши...то тя се и изприщи бая повече от малката.

# 102
Ваня и аз мисля, че е вирус.
Моето дете сега като стана от сън, много гадно се изкашля - дълбоко и влажно. Нищо чудно да е направил бронхит или недай Боже пневмония. То бива ли да си 2 месеца със сополи, които не минават. Оф оф оф

# 103
При мен по краката около глезвните е най-видим обривът, сърби жестоко на моменти. На детето поизчезна сякаш. Аз си пуснах изследване за парвовирус, но резултатът е до 5 работни дни в Рамус, което напълно го обезмисля Simple Smile
P.S. не съм влизала тук от години, детето отдавна порасна и боледува колкото всеки нормален човек, но този обрив нещо ме притесни и влязох да се информирам за актуалните вируси Simple Smile
Мисля пишехме по едно и също време...вируси дай, няма оттърване.
Аз с пневмонията така кашлях на моменти, че повърнах веднъж и ззатова и се съмнявах да не е коклюш, но така и не разбрах, казаха пневмония, тест не съм правила.

# 104
Симона, ще ми кажеш ли какви точно са процедурите на физиотерапията, които правят на дъщеря ти, на носа нещо правят ли?

Общи условия

Активация на акаунт