Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 522
  • 808
  •   1
Отговори
# 75
Относно изопринозина, давам на децата само при разболяване, от деня в който има температура,до 5-6 дни и това е. Доста добре се повлияват и бързо оздравяват. Но просто така за профилактика, при условие че не са болни,и за дълго време никога не съм давала.

# 76
Барбалена, вярно е това за тестването, аз като я водих миналия месец, УНГ ми каза, че по принцип не ги тестват, но моята ще я тестват задължително, ако я оперират, защото си има предистория с алергии и т.н.

Аз хем се изненадах неприятно, че си ме е страх да не стане някаква беля, хем ми олекна, че ще спестят поне този стрес на детето... Казаха, че щом няма данни за алергии досега, няма нужда 🤷

Как е девойката? Продължавате ли с антибиотика?

Аз май ще почвам с пулмикорта и с инхалациите с Кависепт. Суууупер сополиви са сополиви и накашлят, макар че най-вече като легнат и като се събудят.

# 77
Барбалена, вярно е това за тестването, аз като я водих миналия месец, УНГ ми каза, че по принцип не ги тестват, но моята ще я тестват задължително, ако я оперират, защото си има предистория с алергии и т.н.

Аз хем се изненадах неприятно, че си ме е страх да не стане някаква беля, хем ми олекна, че ще спестят поне този стрес на детето... Казаха, че щом няма данни за алергии досега, няма нужда 🤷

Как е девойката? Продължавате ли с антибиотика?

Аз май ще почвам с пулмикорта и с инхалациите с Кависепт. Суууупер сополиви са сополиви и накашлят, макар че най-вече като легнат и като се събудят.

Барбалена, и тук не правят тестове за упойки. Има консултация с алерголог деня преди операцията. Почвай инхалациите  най-добре.

Благодаря на всички за съветите. Ще слагам значи капките 10 дена. Четвъртък контролно да го чуе педиатърката, че пази Боже да не е слязло…. Каза, като се чуем за операцията може да давам Ериус няколко дена преди това.

# 78
Аз вече съмсем се сбърках с обрива... Мшна на малкото, а днеска ръцете на голямата същите, и на лицето малко. То лицето още снощи го загледах. Чудна работа дали не  е някой вирус, макар че си е по частите, които мазах със стария крем, но пък това беше на 24ти, защо при голямата ще е сега....

Баш си е някой нов вирус според мен. Имаме същия обрив (ако може изобщо да се нарече така, не е релефно, само са зачервявания), и аз и дъщеря ми. 3 дни имах висока Т без никакви други симптоми, освен че се чувствах като премазана от валяк и ме боляха всички мускули, обривът изби някъде 2 дни след като я свалих. Детето беше с Т, но преди 2 седмици, може междувременно да е лепнала и нещо ново, но не е била зле като мен. По лицето нямаме обрив и двете, по ръцете и краката е по-забележим.
Аз вдигнах температура 2 дни преди първото дете да се опъпчи. При мен левкоцитите бяха ниски и ме назобиха с растежен фактор, та сега са 30 🤣 не съм имала обрив, а всичко ме болеше от растежния фактор. Надявам се каквото и да беше да е минало при всички и да се приключва.

# 79
  • Varna
Appelgarden, къде ще я водиш на физиотерапия? Понеделник започва и на малката. Във Мц Победа я водя.

# 80
Момичета, при инхалации, инхалаторът перфектно сух ли е или може и приплакнат с вода, както си е с капките да се сложат лекарствата или физ.разтвор? Аз го подсушавам до последната капка, ама ако мога да си го спестя...

Шопинг терапия в аптеката... Unamused

# 81
Аз не подсушавам...

# 82
Охх, благодаря ти... Hug

Много съм възмутена. Как може този комплект за инхалатор да струва 49 лв, при цена на самия инхалатор около 120-130 лв?!
https://healthmed.bg/product/komplekt-aksesoari-za-omron-nami-cat

# 83
Да, до неделя сутрин и е антибиотика. Малко гадно, че се застъпва с първите 3 дни от физиотерапията, но не било проблем уж. Иначе как е, по 2-3 пъти на ден кашля, нищо особено като кашлица, някакво остатъчно е, нито е пристъп, нито нещо дрънчащо. Кашля сутрин като по часовник след ставане от сън, останалите 2-3 пъти все е провокирано - силни миризми, много скачане или бягане.
Физиотерапия в Терапията ще правим, първо, че там намерих най-ранен час, второ Давидов там ми препоръча. Иначе имахме час и за МЦ Победа, но доста по-напред от този в Терапията.
Инхалатора аз го подсушавам, ама едва ли не остава някоя и друга капка.

# 84
Барбалена, това пък за катво ти е?
И нашия е Омрон, даже маска не ползваме. Личната казва че е достанъчно да държат разпрашителя и да дишат, не е нужна маска дори. Ако дишат пулмикорт им слагам очила за плуване, за да не ходи в очите.

# 85
Барбалена, нашия инхалатор е същия и аз търсих да сменям консумативите, ама като видях цената и се отказах...😄колкото издържи, после нов.

# 86
Писах, писах и всичко се затри...
Исках да имам още един комплект за малкия, че да мога да бъда малко по-небрежна в дезинфекцията. Всъщност, аз не преварявам и дезинфекцирам често. След употреба, кисна в гореща вода от чешмата и слагам частите върху кухненска хартия да съхнат. Затова исках всеки да си има негов си комплект. Намерих разпрашител, въздуховод и въздушни филтри за 21 лв, но пак ми скъпее, че и цена без маска е това.

А частите на Агу Томчи по спомен трябваше да се мият с дестилирана вода Scream, а аз ги миех с филтрирана, с директно чешмяна не съм никога.. Scream И яко подсушаване след това. Много капризен инхалатор.

И мен ме поболва гърлото днес Smiley

# 87
Даа, за Агу купувах вода от аптеката. Още си работи той, но не го ползваме. Супер бавен инхалатор. Котето може да е шумно, ама една инхалация е макс 5 мин.

# 88
Момичета, да ви питам на котето на Омрон сменяте ли филтъра? Видях ме има едно нещо на което пише филтър, сменя ли се това,колко често?

# 89
  • shumen
Тони,АБ капки за бактерия са ни изписвани за 10 дни.7 дни са малко според мен.
Барбалена,аз само мия и подсушавам,но остава по някоя капка.
Ваня,как са децата?Какво стана с обрива на каката?
Светла,вирус е според мен също.
Анелия,аз затова вече не смея да правя сметки и планове,че направя ли все нещо става.

Общи условия

Активация на акаунт