Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 515
  • 808
  •   1
Отговори
# 60
АЦЦ, Флудитек, те втечняват секрета. Противоалергично също...Иначе антибиотик тя не му ли изписа за преди операцията, за да се изчисти тази инфекция?

Не, тя каза че е важно да не е в гърдите нещо. Ние ще отидем четвъртък на педиатърката. Няма изчистване това чудо. Аб пи, капки сумати… няма братче.

# 61
Тони, там  има бактерия и докато е там няма да стане. Антибиотични капки са единствения шанс...

# 62
Антибиотични капки- Вегамокс за 7дни.
Бактериите не са резистентни към тях и детето ще се оправи, моята педиатърка, когато положението зазлее много и няма оправяне, изписва тях, по- добре са от прием на антибиотик през устата, все пак капки действат локално.

# 63
Питай опериращата лекарка за кашлицата, не знам колко кашля, но по принцип ако наистина е само от сополи не би трябвало да има проблем. До колкото знам не трябва да има температура.

# 64
Ваня, склонихме на трети капки АБ Макситрол..от миналия четвъртък, защото вече бяхме решили каква е слееващата ни стъпка.😞😞😞 Утре са последен 7-ми ден..

# 65
  • Враца
А тестовете за този RSV вирус има ли значение на кой ден от симптомите ще се направят?
Синът ми е с температура от неделя, просто както си лежеше и четеше книжка на обяд го втресе и след 15 Мин вече беше с 37.5температура, неделя го изкарахме сравнително спокойно, но вчера беше ад. 40 градуса температура и няма сваляне, ходихме на преглед, пуснах изследвания, но като цяло нищо му няма освен постоянната температура. Днес е една идея по-ниска, но още има и все на 3-4 часа я вдига. В четвъртък му е завършването, имат тържество, а той най-вероятно ще го пропусне. Първи клас е и беше много вълнуващо за него, но при нас  винаги имаме ли някакви планове, някой се разболява. Не знам какво е това чудо, но утре, ако още има температура ще пусна нови изследвания, ЦРП му беше 22 вчера и уж е вирус, но направо изгоря това дете.

# 66
Тони, не знам, ама и при нас често, дори и след АБ или АБ капки е имало случаи, в които има подобрение след първите дни, после "забива" и секретът и хъркането си остават 🤷 Сякаш кортикостероидите най-добре действат...

Ние бяхме на преглед. Чисти са им гърдите и на двамата, на дребното горе му се чува "нещо" и затова изписаха 5 дена инхалации с Пулмикорт. На каката само Кависепт. И на двамата Виброцил, на каката Моксифлоксацин и Мупироназал, на дреното Коларгол. Ушите също са им добре, гърлата съвсем леко зачервени. Аз се чудя все пак дали да не ги оставя на самолечение, само промивки на носа... Утре ще ги види и личният лекар. Дали да не задържа дотогава...? Покашлят от време, не изглежда страшно.

Анелик, хубав въпрос, аз днес направих комбиниран тест на 2-3-ти ден и беше отрицателен. Каката е болна от по-дълго, нея не съм я тествала щото ми досвидя да хабя тест, тя е на 5-6ти ден някъде. Може да направите тест и за ковид. Пулмоложката каза, че се не циркулира РСВ вируса, не го изключи напълно все пак, но каза, че си циркулират други вируси...

# 67
Днес бях на педиатър с малкия. Кардиолог, там ме пратиха, казаха че болките в краката са ставни. Утайката е двойно завишена.
Доволна съм от прегледа. Полезното, с което се включвам да пиша в темата е, че според нея не трбява да му давам Имунотрофина и подобни имуностимуюатори. Имунитетът на често боледуващите деца бил достатъчно реактивен и допълнителното му стимулиране не се знае накъде ще избие (образно казано).

# 68
АЦЦ, Флудитек, те втечняват секрета. Противоалергично също...Иначе антибиотик тя не му ли изписа за преди операцията, за да се изчисти тази инфекция?

Не, тя каза че е важно да не е в гърдите нещо. Ние ще отидем четвъртък на педиатърката. Няма изчистване това чудо. Аб пи, капки сумати… няма братче.
С риск да ме линчувате , но с хомеопатия пробвали ли сте?

# 69
Тони, пробвай Бронхостоп. Бих казала и Ериус, но не мисля, че е подходящ при предстояща операция,защото трябва да правят тест за алергии към упойката. Не спирай капките на 7ми ден, а ги продължи 10. Ще стане иначе като предния път.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 18:06 от Ваня А.

# 70
За имуностимулаторите и аз съм писала нещо такова. Д-р Бояна Петкова е казвала в уебинари, че нейни колеги-хематолози са против имуностимулаторите, защото не се знае къде ще избие. Надявам се да съм запомнила правилно и да предавам точно чутото. Освен Имунотрофина (по-продължително заради сливицата) и Резиста кидс (за кратко), други имуностимулатори не съм й давала на каката. На дребното пък нищо все още. Като чуя Изопринозин, още в кабинета си знам, че това нещо няма да го купувам.

Нашият УНГ като го питах дали се прави тест за упойките - каза не. За АБ преди операцията също каза не Rolling Eyes Могло евентуално след това...

# 71
Под имуностимулаори вероятно се визират истинските такива като Изопринозина, а не комбинациите от витамини и екстракти, които са основно търговски трик без доказан терапевтичен ефект.

# 72
Тони, т.е. Макситрола грам не е помогнал или е помогнал донякъде? Ако е второто, капи поне 10 дни, ако е първото, освен да минавате на други капки...
Барбалена, вярно е това за тестването, аз като я водих миналия месец, УНГ ми каза, че по принцип не ги тестват, но моята ще я тестват задължително, ако я оперират, защото си има предистория с алергии и т.н.
Ние утре започваме физиотерапия, да видим какъв ще е ефекта и изобщо ще има ли..

# 73

С риск да ме линчувате , но с хомеопатия пробвали ли сте?

Не просто хомеопатия, но даже при класически хомеопат. Имаше супер подобрение, но за малко. За година и половина спряха да действат силните потенции и лекарства, които овладяваха сливицата.

Ейпъл, има подобрение, но просто не спира кашлицата отхрачващат. Стискам палци за физиотерапията Simple Smile

# 74
  • София
Аз вече съмсем се сбърках с обрива... Мшна на малкото, а днеска ръцете на голямата същите, и на лицето малко. То лицето още снощи го загледах. Чудна работа дали не  е някой вирус, макар че си е по частите, които мазах със стария крем, но пък това беше на 24ти, защо при голямата ще е сега....

Баш си е някой нов вирус според мен. Имаме същия обрив (ако може изобщо да се нарече така, не е релефно, само са зачервявания), и аз и дъщеря ми. 3 дни имах висока Т без никакви други симптоми, освен че се чувствах като премазана от валяк и ме боляха всички мускули, обривът изби някъде 2 дни след като я свалих. Детето беше с Т, но преди 2 седмици, може междувременно да е лепнала и нещо ново, но не е била зле като мен. По лицето нямаме обрив и двете, по ръцете и краката е по-забележим.

Общи условия

Активация на акаунт