Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 511
  • 808
  •   1
Отговори
# 45
Аз вече съмсем се сбърках с обрива... Мшна на малкото, а днеска ръцете на голямата същите, и на лицето малко. То лицето още снощи го загледах. Чудна работа дали не  е някой вирус, макар че си е по частите, които мазах със стария крем, но пък това беше на 24ти, защо при голямата ще е сега....

# 46
Само на ръцете ли има? На вирус ми прилича. 5-та болест е с обрив по лицето, ръцете и краката.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 20:21 от Рейна

# 47
Да не е слънчева алергия? Били ли сте на слънце днес?

В темата за витамин Д някои съфорумки писаха за бързо изгаряне/слънчева алергия при липса на витамин Д. Аз съм с недостиг и след престой на слънце ръцете почват да ме сърбят...

Но даа, Рейна е права може би. По-скоро е вирус така една след друга.

# 48
Ръцете и то на тениска...малката шмаше и на вратлето. Вече няма сякаш. Голямата има на едната буза и на ръцете и тя, ама по-малко. Ако е вирус е с инкубация 2 дни. Не са имали температура. Аз имах температура на 22ри, но с нищо друго...нали съм рискова, та ме изследваха яко.
От слънце се обостря. Но на малката излезе в колата след като я намазах със миналогодишния крем, та за това реших, че е алергия.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 20:40 от Ваня А.

# 49
Възможно е и от крема да е, никога не използвайте миналогодишни слънцезащитни кремове защото стават вредни.

# 50
  • shumen
Ваня,може и вирус да е щом и двете една след друга.
Тони,дано е здрав,ако се решите да я вадите.

# 51
Момичета, както си спяхне, изведнъж се разбудих, дребното нещо се размърда, дадох му да суче, отказа, опита се да се изкашля, излезе нещо доста ларингитно, почна да плаче без глас някак... Грабнах го на ръце да правим инхалации с пулмикорт, докато баща му приготвяше инхалатора, се опитвах да го държа на прозореца. Той е забравил за инхалациите и плака и се дърпа много, но му пуснахме детски и се успокои. В един момент взе да трепери. Приключихме с инхалацията и сега си легнахме, гушкам го, завила съм го, суче и оставихме прозореца широко отворен. Чудя се круп ли направи, трябваше ли да ходим до спешното... Добре е сега сякаш, но чувам сополите като диша Cry Оставям така прозореца и сутринта ще пиша на една пулмоложка дали може да го прегледа...

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 02:00 от Барбалена

# 52
Имало ли е температура преди инхалацията?
А с тая пета болист не се ли вдига температура?

# 53
Не знам Sad Като си лягахме не ми се видя да е по-топъл. Аз нали още кърмя, и като го гушкам и като лапне зърното го усешам. Сега в момента ми се струва, че има, определено е по-топъл... Ще им правя тест за RSV вирус като се събудят

# 54
В болницата ни казваха, че инхалации не си правят като има температура. Та ако е имал температура и сте правили инхалации, можи треперенето да е дошло от там.

# 55
Може и да е имал, той реално не сука преди инхалацията, а по време на инхаацията вратата на терасата беше отворена...

А за температурата за 5-тата болест, аз като цяло за тази болест разбрах оттук. Преди това бях чувала само за розеола, което май е различно - три дена висока темп и на 4-тиа обрив

# 56
Май не е розеола. Розеола голямата кара на 2.
Дребната е втора седмица на градина. Сливицата е добре...пръскам Риноджермина след гентазона.

# 57
Дъщеря ми само един ден беше с температура като изкара пета болест, но доколкото знам не е задължителен симптом. Някои имат по ден, други по два, три дни, трети изобщо не вдигат.

# 58
Момичета, дайте ми съвет - как да спрем тази кашлица с храчки от задната хрема. Педиатърката изписа миналата седмица нано тус и капки, но … ефект няма. Трябва да се оправи за операцията. Ясно е, че всичко е от тази гад сливицата. Вече аз самата нямам търпение да се оттървем от нея. Докторката чоже да звънне след две седмици, може и след два дена. Той трябва да е ок../

# 59
АЦЦ, Флудитек, те втечняват секрета. Противоалергично също...Иначе антибиотик тя не му ли изписа за преди операцията, за да се изчисти тази инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт