Подсичане на бебе

• 505
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Нова съм тук. Имам момиченце на месец и половина. Скоро намерих промоционална цена на мокри кърпи и ги купих. До сега съм използвала на бочко със смрадлика и след като иги смених бебенцето ми се подсече. Излезнаха и ранички в зоната. Възможно ли е да е от смяна на кърпите и какъв крем ви е помагало на вас? Аз я мажа с крем здраве бебе за подсичане обаче не помага.

# 1
В някои аптеки предлагат правен крем за подсичане. Аз съм мазала детето само с такъв и не е имал проблеми. Иначе е възможно да не му понасят кърпичките на кожата.

# 2
При моя син се получаваше само при слагане на определена марка пелени. Може и там да е проблемът.

# 3
  • София
Ползваме бепантен унгвент. Пробвайте.

# 4
Подсичане до ранички е възможно  да е гъбична инфекция. Първо заведете детето на лекар и вземете натривка да проверят в лабораторията за гъбички - някои деца правят такива от памперси. Едното ми дете ползваше дори най-евтините памперси без проблем, другото от всички правеше гъбички.
Възможно е да е от смяната на мокрите кърпички или памперсите. Крем "Здраве" изсушава. Срещу обикновеното подсичане ми помагаше "Павловича мас" на мен, но е добре първо да се уверите дали става въпрос за подсичане и след това какво е подходящо за Вашето бебенце конкретно.

# 5
От подсичане до подсичане има разлика. Ако е до рани ще започне, ако вече не е започнало да сълзи. Тогава педиатър, задължително, това е ужасно. Иначе Бепантен и Судокрем. Бочко и здраве са мазни и подсичат още повече, според мен. Ако е по-сериозно няма да помогнат.

# 6
Значи някои деца не йм понася добре бърсането с кърпички. За моя син съм установила,че ако не го измия ,а само забърша с кърпичка то на 100%си гарантираме да е с подсечено дупе ,така че гледам да не използвам кърпички освен в някой наложителни ситуации. Пробвайте да спрете кърпичките и само плакнете с водичка и вижте дали ще има промяна,нищо не губите стига да не ви мързи .
За крема при нас върши работа Бепантен бейби

# 7
При подсичане и зачервяване, съм ползвала Мустела 1-2-3, той е с витамини вътре и бързо му е минавало на моето момче.
Понякога и ние с мм го ползваме дори. На него му излиза обрив от студ, всичко сме пробвали, оказа се, че точно бебешкия крем му помогна (знам и ние реагирахме така🫣🤣🤣)
Аз го ползвам ако ми е излязла пъпка по лицето и случааайно(всеки път) я разчовъркам.

Съветвам Ви да не си сменяте мокрите кърпички. Върнете в употреба Бочкото, щом на детето му понасят те (моето се подсича от Бочковците, понеже са много сапунени).

# 8
  • над кукувичето гнездо
Цикатридина крем

# 9
  • Телиш/Плевен
Бебето е твърде малко и не е удачно да сменяш каквото и да било, след като му е понесло добре, защото рискът новото нещо да не понесе, е голям. Напълно възможно е да е от кърпичките. Бепантен и Судокрем съм ползвала за моята дъщеря, когато е имала подсичане. Веднъж имаше по-сериозно такова и се оправи с крем Cicalfate на Avene, по съвет на педиатърката, но тогава беше на около 2 годинки.

# 10
Ако проблема идва от урината ?
Може да намажете бебето с чиста мас.
От физиката знаете Simple Smile мазнина с вода не се смесва.
Аз пробвах всичко .... Мутели, бочковци.
Не помогна нищо.
И склоних да пробвам с мас.
Мина за 12 часа.
Ако има инфекция или алергия към памперса,  по-скоро не.
Ако е само подсичане от урината , буммммм оправя нещата.

Общи условия

Активация на акаунт