Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 545
  • 808
  •   1
Отговори
# 120
Да, де..ние знаем, но физиотерапевтката явно не знае. Здраве да е, ще си изкараме курса, пък после ще видим какво ще правим. Питах днес, отговориха ми, че може и да се е объркала, но нищо, то всичко идвало от гърлото и няма никаква нужда от процедури на носа. Това всичко е задната хрема и третата сливица... Е, при такъв отговор какво да се занимавам повече? Няма смисъл..

# 121
Що да няма смисъл? Аз бих търсила начин да оправя нещата.
Моята цяла седмица е сополива без да тече сопол, само като кихне. И от снощи кашля, днес бая и то.

# 122
Ние три пъти сме правили физиотерапия, и всякаш след последния път носът му стана още по-зле. И някой от хилядите УнГ, с които съм говорила, ми беше казал че е абсолютно възможно. Не бил много сигурен “ефекта”.
Стискам палци при вас да има добър ефект.
Ние си чакаме, ех Мутафова и днес не звънна 😂 викам на мъжа ми, ще е топ каръщина ако го държим цял Юни и тя не се обади. Юли и Август не искам операция.

# 123
Тони, защо не и звъннете вие след седмица примерно?

# 124
  • shumen
Тони,изчакай още седмица и звънни ти,ако не ти се обади лекарката.
Аплегардън,аз затова отказах физиотерапия във Шумен и Варна,защото физиотерапевтите много знаеха.Предпочитам в Трявна.Там преди да започнат нагревките лекар преглежда детето и тогава ги назначава.Аз също правя на мен на кръста и съм доволна.
Ваня,как сте?Дано не я сърби каката и да минава скоро.

# 125
Дани, още има пришки. Лошото е, че амй и аз имам по ръцете... на моменти са ярки и се вшждат, в други моменти не се виждат....та изобщо не знам какво става.

# 126
  • Враца
Момичета, смятам, че с доста вируси и бактерии съм се сблъсквала през последните 8 години, но сега съм малко шах. Синът ми имаше висока температура 4 дена, от вчера вече няма и след преглед се установи, че е с гнойна ангина и е на АУгументин. Днес се оказа, че две деца от неговия клас са със скарлатина. Той няма малинов език, обрив или някакъв симптом на скарлатина, но възможно ли е да е със същата бактерия и просто при него да е преминало като ангина, а не като скарлатина? Какво да очаквам? Няма вече смисъл от тест или гърлен секрет защото е на антибиотик от 3 дни, ясно, че ще го пие 10, но яко се притесних. Не сме карали никога скарлатина, чета за всякакви усложнения и се паникьосвам.

# 127
Съмнявам се да е същата бактерия, защото скарлатинената бактерия не прави налепи. Щом пие аб всичко е наред!

# 128
Синът ни беше с бактерията на скарлатината октомври месец миналата година. Беше си просто болен, кашляше (обичайно). Не пи антибиотик по съвет на пулмолога, който го следи. Оправи се, после пуснах бърз тест за скарлатина и беше отрицателен (по съвет ма друг педиатър, понеже не пи антибиотик). Нищо странично не е имал, не е и бил болен от скарлатина.

По нашата "сага" - секретът е чист а той пие Волтарен като нвкой дядо 😁
Няма никакви оплаквания, чакам да пуснем след оше седмица пак кръвни изслвдвания, за да проследим утайката.

# 129
Вчера излязоха и последните резултати на дъщеря ми. Както и предишното изследване хистамина е на ръба, но в норма на горна граница. Очаквано за мен, защото тя започва трети месец от диетата и още като ходихме при алерголога попитах какъв е смисъла да пускам изследвания, когато тя вече е на диета и лечение, а той твърдеше, че трябва да е минало прекалено много време от диетата за да се отрази. Е, явно не е чак толкова прекалено това време...Изследвания за стотици левове, от които единственото, което разбрахме е, че диетата явно и действа. Очаквам да получа обратна връзка от алерголога все пак, да видим дали ще и изпише още нещо или ще се молим с половин година диета и пробиотици да свърши този ужас.

# 130
Момичета, смятам, че с доста вируси и бактерии съм се сблъсквала през последните 8 години, но сега съм малко шах. Синът ми имаше висока температура 4 дена, от вчера вече няма и след преглед се установи, че е с гнойна ангина и е на АУгументин. Днес се оказа, че две деца от неговия клас са със скарлатина. Той няма малинов език, обрив или някакъв симптом на скарлатина, но възможно ли е да е със същата бактерия и просто при него да е преминало като ангина, а не като скарлатина? Какво да очаквам? Няма вече смисъл от тест или гърлен секрет защото е на антибиотик от 3 дни, ясно, че ще го пие 10, но яко се притесних. Не сме карали никога скарлатина, чета за всякакви усложнения и се паникьосвам.
Ако желаете , след 10-тина дена пуснете AST. Ако стойностите са завишени , значи си е въпросната бактерия.

# 131
Не се шашкай, лекува се с антибиотик. Моето дете е имало поне 2-3 пъти, може и повече. Само веднъж имаше усложнение, болки в ставите и силна умора, но АБ беше слаб, изписаха друг.

# 132
  • shumen
Анелия,не се шашкай!Скарлатина се лекува с АБ.
Ваня,явно е вирус при вас.
Бръм,да не са болки на растежа и от това да го боли крачето и да го щади или от уплаха да е.

# 133
Ами завишена е утайката и има възпалителен процес. Това е, което ме притеснява. Никой не спомена, че може да е от растежа. А и той като не може да обясни какво и къде го боли.
Едно време дъщеря ни ми обясняваше, че я боляла главата. Чак пред месец разбрах, че всъщност не я е боляла главата, а кожата на главата защото косата й била вързана. ЦРП беше 7, СУЕ -32.

# 134
Честит първи Юни на децата! Да са много здрави, безгрижни и щастливи!
Днес ни е последен 10-ти ден на Макситрол, от 6-7 ден започна отново да си издухва и днес вече са много сополите, зелени разбира се 😂 Такъв ад под небето не ни се беше случвал от яслата. Ясно е, че няма да спрат. Все пак и АБ по по антибиограма. Продължаваме с промивки на носа и това е. Ще е дълъг месец вкъщи работа и гледане. Но.. това е положението. Егати носа, егати чудото.

Общи условия

Активация на акаунт