Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 578
  • 808
  •   1
Отговори
# 585
Дани, предния път от смрадлика й мина, сега не съм я киснала. Ако има трети епизод ще пусна една урина, пък да видим..

# 586
Синът ми беше с хрема миналия уикенд буквално за 3 дни всичко му мина..аз след него цъфнах с гърло ,два дни живи мъки не ми се говореше от болка ..сега пък съм с кашлица ..изкарвам ги тези вируси по зле от детето..

# 587
Имаше период, в който и аз бях така и вско което лепнех го обръщах на кашлица. Да те успокоя...ще мине....аз бях така първите 2 градински години на голямата.

# 588
Момичета направих голямя глупост, и двете са сополиви, на малката капем гентазон, на голямата триовижън и вечерта разменим капките!!! Супер много се притесних, защото до колкото им чета съставките са несъвместими изобщо. Дали се отнасят тези реакции в случай на венозен прием или да хода в бърза помощ?

# 589
  • shumen
Нехе,според мен не е проблем с еднократни дози,но ако ще ти е по-спокойно ги заведи на спешен.
Мартина,ако има пак пусни една урина.
Брин,дано не е пневмония при малечка.
Ваня,дано са добре и двете и стига болести.
Ликеуинд,и аз съм така.Всичко що изкара детето лепя и аз.
Моя е добре,само дето го опъва дето се е ожулил и малко го боли и зор яде.Мажа го с цикатардина и се моля да няма нищо на зъбите.И да питам след това нещо ефикасно за белези,че да не му останат по лицето.

# 590
  • Враца
Аз не бих се притеснила толкова от антибиотични капки за нос и то еднократно, не мисля, че ще има някакъв проблем. Знам, че понякога и 112 отговарят на медицински въпроси по телефона, но не знам колко е удачно в случая.
За белези аз съм ползвала терезиенойл и съм доволна, малко е скъпичко, но ако се започне на пресен белег върши добра работа.

# 591
danaeka вземи за мазане Bepanthen. Той е за рани и върши чудесна работа.

# 592
Дани, изписаха на малката за брадичката келокот, но аз не виждам ефект...
Hexe, някои от страничните ефекти са за обичаното приложение на антибиотиците, а не за капките. При положение, че са 2 деца в 1 къща, вероятно имат една бактерия и аз капя едно и също, така няма объркване.
Забелязвам, че малката подсмърча та чак се дави като пусна климатика. Мит е скоро и не е на кучи студ пуснат....каква може да е причината? Като играе в друга стая не подсмърча.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:39 от Ваня А.

# 593
  • shumen
Ще трябва да взема и аз нещо за белези,че на брадичката си е изчоплил раните и ще му останат.Днес ми заяви,че си е смачкал един брекет отпред и го е махнал,но онзи ден ортодонтката я нямало и сестрата го е погледнала и е казала,че не е проблем и тя го е пратила на снимка.
Ваня,и моя като подсмърчаше беше в стаята с климатика.В другите стаи нищо му няма.

# 594
За белезите съм чувала за цикатридина, имаше и едно старо мазило, ама не се сещам името. Аз съм мазала белези от варицела с нещо на биодерма без ефект. Сега и от това келокот не виждам ефект.
А за брекетите е за бой.... според мен няма да му останат белецш, повърхностни са.

# 595
  • shumen
Ваня,направо си е за бой.Аз добре,че бях на работа,че иначе щеше да се побъркам сигурно.Не,че като го видях,не се карах,но се бях поуспокоила.А като се обадиха и ми казаха направо ми призля.
За белези аз след секциото мазах с контратубекс,но ефект не видях.
За белези не знам дали няма да му останат,защото на брадата вече е разчоплил раните.

# 596
През няколко дни вече два пъти каката се оплаква,че я боли гърло...нз дали наистина е така или й е сухо и не може да усети точно,какво да й дам 4+г.иначе близалките обича даже си взе една днес тя си ги близже и без болка 😃 мисля си за нещо по-силно тантум верде може ли ама е силно май за нея.Дали не е от ваксината ....вече какво ли не си мисля,не ходи на градина, обикаляме парка ако някой кашля изчезваме много я пазим заради бебето,беше на село там е друг въздуха,сладолед почти не е яла пак я ограничаваме...мисля всякакви варианти 🤷соли давам 3,марсианци,освен пак да купя близалки,че свършиха

# 597
И моята голямата е така и за това е екстрадирана при баба си. Спокойно може да смуче тантум верде или да го пръскате от детския. На Исла смучките стават за овлажняване. И мен ме съмнява, че е сухота при  моята, но не мога да съм сигурна. Иначе и даваме клеева тинктура, а днес баба и ще и бърка някакви щуротии с джинджифил, мед и лимони....на края детето ще избяга  🤣

# 598
Съмняваме,че още не може да смуче,хруска солите примерно,затова близалки

# 599
За възрастта става и Ефизол, но щом не може да смуче е по-добре нещо за пръскане.

Общи условия

Активация на акаунт