Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 586
  • 808
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Ваня,направо не ме питай като го видях снощи как се изплаших.Моля се само и зъбите да са добре.Изплашил се е,не ще колело сега.Дано и се спре вече,че направо ще ме побърка.

# 571
  • София
А как изобщо хванаха бактерията?
Не знам. Тя има дълъг инкубационен период. Общо взето, малкият не е правил нищо особено през това време. Виждал се е с 1-2 деца, които са ок.

# 572
Преди няколко дни моята по време на баня започна да пищи, че я боли вулвата. Видимо нямаше нищо, киснах я в смрадлика мина й. Така до днес. Прибрахме се от навън, пишка, изкъпа се, отиде пак да пишка и започна да пищи отново.
Преди може би 2-3 седмици се случи два пъти да се напика. Тя е без памперс откакто беше на година и половина и инциденти не сме имали. Тази сутрин пак се случи, докато ме чакаше да изляза от тоалетната. Сега, детето е страхотен чешит, знаете чакаме близнаци до месец и честно казано аз не знам дали не е някакъв повик за внимание, защото напоследък ми е все по - трудно излизането (не че не я извеждам, но сякаш вижда колко съм неенергична вече). Въпроса ми е - възможно ли е да е някаква уроинфекция, която да си трае без да вдига Т, вече толкова време? Сякаш не ми се вярва, но не знам, наистина.

# 573
Може да е възпаление към сапуна, шампоана, душ гела и т.н.

# 574
Не е сменяно нищо. От година и повече се къпе с едно и. Също.

# 575
  • Враца
А пила ли е скоро антибиотик? Моята дъщеря получи нещо подобно след антибиотик и бяха гъбички. Аз бих действала отново със смрадликата и сироп уринал акуд за няколко дни, ако не отмине до понеделник пусни обикновена и стерилна урина.

# 576
Marthina, да не е цистит? Боли ли я като пишка?

# 577
Аб не е пила от повече от година. Даже май две, не знам.
Стана от сън, ходи да пишка и й няма нищо. Не знам какво е това чудо.
Единствено на ум ми идва възможно ли е да се дере леко с някое ъгълче на нокът и от там да й щипе? Знам ли..

# 578
Аб не е пила от повече от година. Даже май две, не знам.
Стана от сън, ходи да пишка и й няма нищо. Не знам какво е това чудо.
Единствено на ум ми идва възможно ли е да се дере леко с някое ъгълче на нокът и от там да й щипе? Знам ли..
Имахме подобно чудо декември,вечерта на село преди лягане ... ще пишка и пищи ...реве със сълзи нищо не изпишка защото я болеше ами сега .....банини и рецепти със сода бикарбонат....така веднъж и на сутринта беше ок пусках урина вс ок изпи едно шише с червена боровинка сиропа как беше....уринал 🤷
И тия дни пак както си седя следобед и рисува без да е пишкала седи и вика мамо виж дали имам трънче на ду*у🫣🥶..гледам чисто няма нищо...но явно се е разчесала по силно,леко обелено та я намазах с Бочко и това беше.(Ест събуди бебето този рев 🥴)
И аз така години я къпя с едно и също и още пера с бебешки
* И двата пъти без т без нищо.
И да втория път точно нещо с нокътче и според мен е одраскано....тя и ги ръба смятай колко са зле ,по цял ден забележки ако някой знае трик

# 579
  • Враца
При дъщеря ми беше по същия начин, но не беше рев от болка, а по -скоро каза, че я щипе и я сърби. Видимо нищо и нямаше, но този дискомфорт продължи дълго и понеже беше по време на прием на антибиотик се оказа някаква дисбактериоза и гъбична инфекция. Уринала е много подходящ за уринални инфекции, но няма да навреди и да не е това. Колко е голямо детето?

# 580
На 4г и 7 месеца.

# 581
И моята е толкова почти 4,6 и аз мисля,че няма да навреди

# 582
  • shumen
Уринала няма да навреди,ако не е уроинфекция.
Мартина,а със смрадлика пробва ли?
Ваня,как сте?Как е каката?

# 583
  • Sofia
Малкия изкара микоплазмена пневмония. Много гадно нещо, тъй като въобще не си личи за какво става въпрос първоначално. Аз го помислих за алергична кашлица.
Голяма гадост, така е.
Малката февруари беше с микоплазмена пневмония (беше на 1г и 10м). Без температура, нищо не се чуваше на слушалка и с много леки отклонения в кръвната картина, на които никой лекар не обръщаше внимание. След месец кашлица й направиха снимка и лъсна двустранна пневмония. Изследваха я за микоплазма и беше положителна. Откара два седмици на два антибиотика (беше и хоспитализирана 1 седмица).

И сега треперя, защото пак кашля по същия ужасен начин. Няма температура и няма отклонения в кръвната картина. И двете педиатърки не чуват нищо на слушалка. Тази по здравна каса само ни повтаря, че имала много секрети и заради тях не може да чуе много добре. Каза също, че в момента имало много деца (нейни пациенти) с бронхити и пневмонии.
Кашлицата и секретите назад си продължават и ни включиха антибиотик. Даде ни и направление за рентген. В понеделник имаме час за пулмолог.
Толкова съм се наплашила от тая микоплазма, ама все се надявам да не сме изтеглили пак късата клечка само няколко месеца след предишната пневмония.

# 584
Дани, малката подсмърча и духа с нос, не знам как да го опиша....ама голямата каза, че прави като ютията на баба 🤣 духа носа, но рядко излиза нещо. Голямата е заточена при баба си, боли я гърлото. Дала съм и тантум верде и вит Ц и прави гаргари със сода.

Общи условия

Активация на акаунт