Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 588
  • 808
  •   1
Отговори
# 555
И моето дете леко кара Варицелата. Но аз бях решила, ако не я изкара до 4та група, тогава да я ваксинирам. Изкара я на 3.

# 556
А на мен преди 5 години ми побеля главата с моя мъж който изкара шарка на 35 години ..просто беше ужасно след 3 дни ми идеше да се хвърля от 4я етаж ..хубаво майка му са го пазили да не се зарази аз да му мисля после или която и да е ...аз също имам ужасни спомени от моята варицела буквално с пъпки и в гърлото и болки а как сърбеше и не исках синът ми да я изкарва ..и аха да слагам ваксината той беше второто дете в групата   което цъфна ..изкара я леко въпреки моите страхове но пък беше лепнал и някаква кашлица която беше по страшна ...

# 557
  • shumen
Ваня,грип стоп съм ползвала за моя и проблем не е имало.Може от Пулмикорта също да тече повече носа.
След варицелата имунитета му се срина и  лепеше всичко де що има.

# 558
Аз изкарах скоро Варицела на 30+. Карах я сравнително леко, но подозирам, че ми се отрази върху нервната система. Не знам възможно ли е? Малкият я кара по-тежко от мен. За щастие нямаше срив в имунитета и почти нее  е боледувал оттогава.

# 559
Дани, да си забелязала повече сополи от грип стопа? Направо се дави на моменти. Издухва гъсти прозрачни и бели сополи, ама жилави. Няма как да има бактерия след 5 антибиотика...ама е тегаво.

# 560
Грип стоп много ползвам аз, но не съм забелязвала повече сополи. Обикновено ако са вода ги сгъстява и по - лесно се духат.
Ако приемате съвети - много ефикасно е първо да капнете нещо с ксилометазолин и после грип стопа. Спират почти веднага сополяците.

# 561
Може би наистина са по-гъсти и се затъква повече като диша.

# 562
  • Sofia
Големите не съм ги ваксинирала против Варицела. Заразиха се когато бяха на 4г и 2г и я изкараха много леко.
Обаче като гледам малката как от нищото влиза в болница и реших, че е по-добре да я ваксинирам.

Когато малката беше с такива сополи - гъсти, прозрачни и бели, но жилави и разтегливи, педиатърката отсече от раз че е Мораксела. Взехме й секрет и наистина беше Мораксела. Във вашия случай обаче, наистина не знам дали е възможно. Освен ако са били антибиотици, от които не се влияе Моракселата. Иначе сега на нас за гъстите и давещи сополи ни помогнаха капките с адреналин (много учудващо за мен).

# 563
Аз не мисля, че може да е бактерия при 5 антибиотика. Но ако продължи ще я водя пак. Имаме право на още 2 прегледа при лекарите от болницата.

# 564
  • shumen
Ваня,от грип стопа сополите не бяха повече,а по гъсти.Според мен не е бактерия след тия пет антибиотика.
Аз съм с питане?Кое е по добре за охлузвания Арника или цикартадина мас?Днес Дени се е пребил с колелото.Скачали са някакви скокчета и е набил спирачки доколкото разбрах на пръст и се е преметнал през кормилото и си е ударил брадата и зъбите.Аз бях на работа, нашите са го водили на зъболекар и им е казала,че на брекетите няма нищо и го е изпратила на снимка,В Понеделник ще ходи пак с нея и само се моля да няма нищо и на зъбите.В паниката обаче майка ми е забравила да пита дали да го мажем с нещо и с какво.На своя глава го е намазала с цикартадина,но не знам дали не е по добре с Арника.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:03 от danaeka

# 565
Дани, с каквото ще да е, според мен. Аз не вярвам толкова в арниката, но цикатридината или пък пантенол.
А той със скоби ли е или с брекети?
Голямата се оплака от гърло и я пратих при баба и, за да предпазим малката. Гледах го, не  е червено според мен. Ама и от къде да е лепнала нещо....в тая жега не е ходила никъде освен 1 път на тенис и то на открито.

# 566
  • shumen
Ваня,с брекети е.Доста се е ударил в лицето и зъбите и сякаш малко му е подута дясната буза.Мажем с Цикатрадина,но му щипе малко.Ето така изглежда днес.

Дано голямата не се разболее.

# 567
Ох, как се е разбил. Пантенола и той щипе според голямата. Вазелин вожи, той не щипе. Иначе мани другото, зъбите да са добре.
Една млада баба на прощадката веднъж ми разказа, че неяния син се бил прибил епично, зъбите се били разклатили и с май година някаква физиотирапия са ги спаили, но не знам какво беше.

# 568
  • София
Малкия изкара микоплазмена пневмония. Много гадно нещо, тъй като въобще не си личи за какво става въпрос първоначално. Аз го помислих за алергична кашлица.

# 569
А как изобщо хванаха бактерията?

Общи условия

Активация на акаунт