Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 578
  • 808
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Изобщо нямам идея какъв й е секретът - всичко е отзад, отпред е абсолютно чист носа. Пръскам с Морска вода (тип Маример и подобни) и после ползвам аспираторче с накрайник за уста. Такова за прахосмукачка дори и не си помислям да използвам, защото дори с това, което имаме, се мята като заклан петел и пищи.
Но все пак, когато носът е пълен успявам да го изчистя. Сега обаче няма нищо за чистене, всичко се стича назад.

Най-много да го пробвам и този Scaler Silver и да видя как ще го понесе.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 17:42 от Brin de muguet

# 616
Тонзилик сироп е по-добър от Скалера

# 617
Тонзилик сироп не го ли изписват за сливиците? Подобен на Имунотрофината.

# 618
Е, то като цяло да се сравняват сироп и спрей/капки за нос ми се видя странно, ама реших, че има грешка..😁

# 619
Действа добре на имунитета на горните части тонзилика

# 620
  • shumen
Как са болните?
Ваня,как е каката?
Мими,моя също казва,че понякога му дразни гърлото,но е от сухота според мен.
За ефизол и аз знам,че е за по големи деца.
Ние вчера минахме през ортодонтката и също каза,че нищо му няма на зъбите и брекетите,но изписа АБ заради
отока.Минахме и на кожен,но там се случи една смотана баба дето не го и погледна,а каза,че нищо не вижда.Поне направлението не използва и каза да и се обадя пак,но хич няма да я търся,а ще видя някоя друга.

# 621
Сменихме близалките един час избира 😃голям фен
Аз друго се чудя възможно ли е след ваксината варивакс да избие пъпка...смисъл имаше една на рамото вече почти я няма,беше на село върна се с друга на корема някакви странни са не като от комар,нямат връхче, а като топче са не я сърбят само ми казва,че има аз я мажа с фенистил....или си въобразявям ...един вид да трупа антитела ...🤷

# 622
Мими, може да избие пъпка, не е притеснително.
Дани, добре е голямата, прибрахме си я. Малката много се сополиви. Спрях спрея, защото има кръв от време на време откакто го почнахме.

# 623
  • shumen
Мими,възможно е.
Ваня,не спря ли сопола от венозния АБ?

# 624
Не, продължи си и с клацида и след него.... Тя мрази да си духа носа,но щом днес сама го направи поне 5 пъти, смятай... Прозрачен или бял, но гъст и я затъква. Ще видим от утре как ще е без спрея.

# 625
Здравейте!
Детето ми кашля от вече бая време. Най-вече сутрин, рядко като спи следобед/вечер и при активни дейности (тичане, скачане). Чисти са дробовете. Няма сополи. Понякога лекари виждат секрет, друг път-не. Гърлен и носен секрет излезнаха чисти. Май леко се повлиява от инхалации с физ. р-р. Чудя се какво да я правя тази кашлица. Някакви идеи?

# 626
  • shumen
Ваня,пробвай без спрея.Може и от него да е повече този сопол.
За кашлица аз правя инхалации.Да не е от задна хрема?

# 627
Задна хрема е едно от предположенията. Какво се прави при задна хрема?

# 628
  • Пловдив
При задна хрема обикновено кашлицата е при легнало положение и сутрин след събуждане.
Ако детето ви кашля повече, докато тича и скача, аз бих направила снимка. При нашето така беше един месец, всичко уж добре, нищо не се чуваше на слушалка. Но тя продължаваше да кашля и то най- вече при активна физическа дейност.
Накрая вече питах личната за снимка и излезе бронхит.

# 629
Ние почнахме Моксифлоксан и Ериус по препоръка на ЛЛ. Дано подобри нещата.

За подкашляне при чисти изследвания - едно море ще оправи нещата:) дъщеря ми подкашляше след боледуване цял месец зимата, но после се оказа бактерия в носа, която правеше задна хрема и й създаваше позиви за кашляне. Синек0д я оправи за 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт