Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 550
  • 808
  •   1
Отговори
# 660
Аз днес разбрах, че моят юнак НЕ е алергичен към пчели 😀
Аз съм чувала, че алергия се проявява след втората среща с алергена. Организмът първо трябва да се срещне с алергена, за да може да го разпознае следващият път и да реагира.
Не знам доколко е вярно, не съм лекар, но аз бих го наблюдавала и при следващо ужилване.
И аз така знам.

# 661
Брат ми е алергичен към ужилване от пчели подуването е по 3 ..тестове не са я насочвали майка ми къде ти през 80те ..и паника не съм видяла в нея ..аз като майка сега ако синът ми се подува така ще изпаткам ...

# 662
Моите деца реагират на ухапване от комари. В момента на голямото на едно място пришката му е с диаметър 10 см..малкото пък пи АБ наскоро, че беше започнал сепсис..

# 663
  • Sofia
И при моите деца ухапванията от комар стават гигантски : както казваш с диаметър 10 см, подути, горещи, после от червени стават сини, все едно някой ги е удрял. Но с възрастта все по-рядко се получава.

# 664
  • shumen
За повръщане давам натриев цитрат,а за разтройство Лопедиум,но той не знам за колко големи деца е.
Ваня,днес все пак стигнахме до морето.Добре си изкарахме,но доста сме поизгорели.
Моя е добре да не казвам голяма дума,но още го боли устата и брадата от удара и трудно се храни.
Днес имаме и час за кожен лекар за главата при друга лекарка и да видим тя какво ще каже дали това е себорея или нещо друго.

# 665
A крусти до каква възраст може да се появяват? Дъщеря ми от бебе си имаше много, после поизчезнаха, появи се АД и сега забелязах, че на места пак има крусти. 🤯

# 666
  • Враца
Този въпрос и мен ме интересува. Дъщеря ми имаше много кръсти като бебе, след това нямаше, после пак се появиха около 3тата и година и пак изчезнаха, сега е на 6 и преди няколко месеца пак видях, че има. Много бързо се изчистиха с пяната на Мустела за крусти, но на тази възраст не знам нормално ли е да се появяват още.

# 667
Наше познато приятелче, което е на 5г. има крусти още.

# 668
  • shumen
Крусти до към 7 години мисля,че е нормално да се появяват.
Ние минахме кожен.Себорея било това.Изписа един шампоан на Виши да минем главата с него и спрей Себорал да пръскаме след това и след две седмици да го види пак.

# 669
Голямата имаше на 3 или 4 крусти и я намазах с олио, поседя и паднаха много лесно. Чак не вярвах че бабешкия метод работи.

# 670
Мъжът ми е със себореен дерматит ..последно като ходи на кожен му изписа шампоан на виши деркос от него не го сърби главата,но ту затихва ,ту се обостря ..знам че не тр да се яде сладко ..както и емоциите също мн влияят

# 671
  • shumen
Ликеуинд,точно тоя шампоан му изписа на Виши да се мие през ден.Ще видим ще има ли ефект от него.Сладко си хапва,но умерено,но е много емоционален.

# 672
Аз от Дюкре кеуал съм много доволна или поне бях, когато се обостря. Сега нямам проблеми и мога да ползвам каквото искам,макар че от някои шампоани ме сърби. Аз не  знам защо, но имаше периоди на страшно обостряне при мен и в косата и къде ли не. Една година и на лицето беше страшно. Така и не хванах закономерност от какво става по-зле. Към настоящия момент не пия алкохол и кафе, не ям захар от 2 месеца, но и преди това не ядях много. Преди години когато беше зле пробвах да пия пробиотици,но не помогна. Бях на диета без млечни,защото кърмех алергичното дете, но и това не помогна.
Мисълта ми е, че сега го има, но след някоя година може да няма и следа от дерматита.
А на баща ми най-много му помага да след къпане да си облее косата и лицето с разтворена таблетка нистатин в 500мл вода и не го плакне. Проблема е, че това нещо после цапа възглавниците, ама поне държи под контрол себореята.

# 673
Дъщерята и тя имаше много време крусти, малкият до към 2-3 години и се изчистиха. Аз мажех с олио или зехтин и разресвах.

# 674
И при моите деца ухапванията от комар стават гигантски : както казваш с диаметър 10 см, подути, горещи, после от червени стават сини, все едно някой ги е удрял. Но с възрастта все по-рядко се получава.
да едната пришка взе да става още по-зле и се стреснах. Започнах да правя превръзки както ми показа лекаря да правя на малкото когато се подреди преди 3 мееца. Кортикостероиден крем, отгоре марля с дезинфиктант и бинтовам. Днес уж е по-добре, но много синьо мястото.

Общи условия

Активация на акаунт