Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 543
  • 808
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
И при моите деца ухапванията от комар стават гигантски : както казваш с диаметър 10 см, подути, горещи, после от червени стават сини, все едно някой ги е удрял. Но с възрастта все по-рядко се получава.
да едната пришка взе да става още по-зле и се стреснах. Започнах да правя превръзки както ми показа лекаря да правя на малкото когато се подреди преди 3 мееца. Кортикостероиден крем, отгоре марля с дезинфиктант и бинтовам. Днес уж е по-добре, но много синьо мястото.
Да, стават големи синки, които после като минават стават зелени. В яслата на сина ми лелките се бяха притеснили какво е и ни звъняха. Аз мазах с Елоком (кортикостероид).

# 676
  • shumen
Брин,Елоком на моя му е изписван за главата,но ефект няма.
Днес се изми със шампоана на Виши и каза,че мирише ужасно.

# 677
Дани, голямата ми дъщеря имаше като мъничка и баба и я намазана със свинска маз и се махнаха. Звучи брутално, но помогна.

# 678
  • shumen
Нехе,на Дени е себорея.

# 679
Някое дете да има алергия към никел? Интересува ме как изглежда?
Малката носи от известно време една гривничка с малка калинка и забелязах, че на ръката има на няколко места червени грапави кръгчета с формата на калинката. Не е казвала да я сърби. Мислех че са се появили ако е била затиснала гривничката като спи, но днес я накарах да я свали и не си махнаха.

# 680
Аз имам алергия към никел - става на малки червени пъпчици. Не са мехурчета и не сърбят.
Аз имам следния въпрос - шефката ми е здраво болна, хубав ларингит, обаче идва ма работа в малък офис, без въздух и прозорци. Диша, говори и прочие. Как да не си го пренеса вкъщи? Маската не е опция. Вечер като се прибера жабуря със сода, смуча фариностим. Уточнявам, че днес е трети ден на шефката. Т.е. ако съм цъфнала, утре ще видя.

# 681
Ми няма как да се предпазиш. Не мога да ги разбера такива хора, акъл нямат ли?

# 682
От вирус трудно се бяга. Преобличане и къпане веднага след прибиране, често миене на ръце и дезинфекция. Маската винаги е опция, друг е въпросът колко е комфортно и колко ни е приоритетно здравето ни.

# 683
  • shumen
Няма как да се предпазиш според мен.Такива хора за мен акъл нямат да сеят зарази навсякъде.

# 684
Някой да ми потвърди това за 5-тата болест? Накратко, в събота и неделя имаше такива петна по бузите. В понеделник минаха и се появиха на ръцете около свивките. Минаха и вчера нямаше. Днес са тези. Знам, че 5-тата болест мести обрива, не е релефен и не я сърби.

# 685
  • shumen
Димитрова,а Т има ли?За 5 болест е характерен обрив и Т.

# 686
Данаека, няма и не е имала. Предния път докторката ми каза, че парвовирус б19 температурата не е задължителна. При някои деца върви само с обрив, започващ от главата и слизащ всеки ден надолу в рамките на седмица. Изглеждаш като дантела. Увеличава се на топло и слънчево. Без други съпътстващи симптоми. Не е релефен и не сърби.
Аз видях още в събота петната по бузите, но нали не е на градина, викам на мъжа ми, караме 5-тата болест. Той ми вика - ти си параноичка, нищо му няма на детето.

# 687
Това е! Изкарахме я и аз и децата без температура. Едното дете не го сърбеше, мен малко ме сърбеше, а другото дете много....

# 688
Бузите червени ли са? Наше познато детенце изкара с червени бузи и обрив, без Т.

# 689
  • shumen
Моя тази нощ го е болял корема и ходил до тоалетна,но не съвсем рядко поне 5 пъти каза майка ми,че аз съм нощна смяна.Накрая към 3 му е дала нош-па,отпуснало го е и е заспал и сега спи.Чудя се дали е вирус или е от храна нещо,че снощи беше на рожден ден и са яли каза пица,пилешки хапки, пържени картофи,торта.Ще го следя днеска и се моля само да не е лепнал вирус,че неделя бяхме на море с една позната и Понеделник тя цъфна с ентеровирус.

Общи условия

Активация на акаунт