Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 538
  • 808
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Синът ми е горе-долу на възрастта на твоя. Неговият стомах е много чувствителен на боклучава храна, особено пържена. Когато яде нещо по-мазно (най-вече пържени картофи) си имам едно наум - често се оплаква от болки в корема, същите проблеми с ходенето до тоалетната (ама не баш разстройство), а понякога стига и до повръщане.
Така като гледам при вас менюто е било доста мазничко и нищо чудно да е от храната, ако няма температура.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 09:36 от Brin de muguet

# 691
Дани, ако е дрискавица само е добре.
Сопола на малката стана цветен, но от понеделник пръскам риноджермина, не знам има ли връзка. Само сутрешното духане беше цветно....ама не спшра пусти сопол. Като свършим риноджермината ще я водя за микро ако още шма сопол.

# 692
Ваня, когато извадиха сливицата на детето, питах точно това докторката - защо нон стоп беше със сополи, или изчезват за малко и съвсем скоро пак. Тя каза, защото сливицата му цялата беше в гной. Та имай предвид, че от нея може и да не спират сополите.

# 693
То може и да е така, ама това положение е от пневмонията насам. Няма го типичното гъгнене като за третата сливица.

# 694
Нашият сопол мина за 5 дни с Моксифлоксан и 3 дни Ериус.
Дани, според мен е от храната. Дано!

# 695
  • shumen
Било е от храната явно.Днес му няма нищо.
Ваня,след толкова АБ и още да има бактериален сопол?

# 696
  • Sofia
Било е от храната явно.Днес му няма нищо.
Знаех си! Тия рождени дни са някакъв ужас в това отношение.
Радвам се, че детето е добре.

# 697
И при мен така два пъти се случи, започвам риноджермина на чисто носле и след 4 дни примерно саполът позеленява и се засилва. Последния път доста се влоши, много обилни секрети имаше и се наложи да я спрем и да започнем антибиотични капки. Вече два пъти се случи това. Не знам дали ще пробвам пак с нея.

# 698
След гадния цветен сопол сутринта положението беше спокойно през деня. При голямата бях забелязала, че между циклите на пръскане сопола беше много гаден като беше болна. Тогава пусках микро и беше чист секрета. Интересно че тогава и мина много бързо. Сега продължавам с малката, чакам да видя какво ще стане. Писна ми от сополи това лято...кутиите със салфетки вървят все едно е учебно време 🤣

# 699
  • shumen
Явно от Риноджермината сопола става  гаден и цветен.
Моя след онази нощ нищо му няма.Явно от храната е било.

# 700
Добре, че е било от храната. Аз сега треперя и се надявам да не ни канят на нищо това лято... все по-малко пазим малката. Гледаме да няма много хора където ходим и видим ли болен там се махаме. Тя не протестира дори, види ли че някой кашля или духа нос не спори, а тръгва. Оня ден едно хлапе дойде просто да гледа какво правим на една пейка и почна да кашля...лелеее, лудите ме хванаха. Добре че таткото не беше наблизо, че щях да го направя на нищо. Станахме и си тръгнахме. Все още не ползваме градския транспорт и прибирането от парка ни отнема час, но вече и за това спряха да мрънкат, което ме радва,все пак е движение. А след това са и по-гладни от обикновено, та хапват добре.

# 701
  • shumen
Ваня,до болка познато ми е.И аз го пазя и все ме имат за луда майка,но не искам болно дете.А за болните по площадки думи нямам.

# 702
Доктор ми е казал, че идеята на Риноджермина е точно да изчисти насъбралия се секрет отзад по сливицата и т.н и било “благородно” (цитирам я) да се издухва секрет.

# 703
При нас се е случвало да хване вирус по време на прием на риноджермина и да става зле. Затова гледам като е на риноджермина да не е на градина. Иначе и аз съм от тези ужасните майки, и не давам въобще да играе с деца по площадките. Има ли, въобще не влизаме, дойде ли - тръгвам си. То може да изглежда здраво, а до преди 2 часа да е имало температура.

# 704
Добре че сте вие, да си "сверя часовника", защото както се възмутя от поредното болно дете на площадка и у дома ме питат, в инкубатор ли ще си гледам детето. Толкова на всички роднини им е странно. И като им отвърна, че ако се разболее детето от друго кашлящо или сополиво на площадката им го оставям да го гледат и ми казват, че моето дете си имало майка!!!
Как е възможно такова нещо? Вчера на площадката едно дете кашля и моето играе до него. И питам кашлящото да не е болно, а то ми отговори, че майка му му давала сироп. А, на площадката имаше и бебета!!!

Общи условия

Активация на акаунт