Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 552
  • 808
  •   1
Отговори
# 645
Smilinglady, не е петата болест. И аз го имах преди месец. Алергично ми казаха,  мина от само себе си за 1 седмица

# 646
Благодаря за съветите. Игрив е за момента, просто миналата година така изчакахме и се оказа с пневмония! Оттогава ме е страх и съм предпазлива.

# 647
  • shumen
Не е пета болест това според мен.Алергична реакция е.
Ани,аз също затова започвам АБ на 3 ден с Т.Панадол и Нурофен аз редувам на 4 часа.
Ваня,как сте?Как е малечка?

# 648
Аз бих изчакала до утре сутрин с антибиотика. Ако утре има бих дала.
Редувам панадол и нурофен на 4 часа и си записвам винаги, за да не объркам.
Пневмонията може да стане и въпреки антибиотика....и двете ми деца са правили по 1 пневмония на фона на започнат антибиотик.
Дани, много жалко за морето. Сега чувам от приятели, че коксаки върлува в София....дано там си остане...
Малката си подсмърча, но поне по-малко тече сопола.

# 649
  • shumen
Ваня,дано там си остане коксакито.
Радвам се,че е по добре малечка.Дано спре вече този сопол при нея.
За морето и мен ме е яд,но Август ще ходим за повече време,а сега щеше за един ден.

# 650
  • Sofia
Ох, много ми е притеснено! Просто не знам как да постъпя. Таткото е против АБ, но ако стане проблем, аз съм "на пангара"...
Като има температура детето, редувате ли Панадол и Нурофен или давате само едното? Педиатърката ми каза минимум на 4 часа да се дават температуропонижаващи, пък една майка ми се изсмя какви били тези редувания при дете на 3 г, тя Панадол никога не била давала, само Нурофен 🤔
Ани, при нужда редувам Нурофен и Панадол.

И мен ме е страх от пневмония. Влачиха я малката един месец с кашлица и никой не искаше да й предпише антибиотик. Изкара я февруари. Сега пак се беше разкашляла като дърт пушач. Един-два пъти да е вдигнала много ниска температура.
Но изобщо не се поколебах за антибиотика. На втория-третия ден вече имаше ефект. А преди това какво ли не й давахме и продължаваше да се дави от секрети.
Сега вече е добре и много се чудя дали да я пускам на ясла веднага или да изчакам малко. Много тегаво ни идва, когато е вкъщи, защото все пак и двамата трябва да работим.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 21:16 от Brin de muguet

# 651

Здравейте, дами,
Аз пиша, за да Ви питам този обрив дали прилича на петата болест. Имам го вече повече от седмица. И на двете свивки та ръцете, сърби леко, не зная какво е
такова има и моето в момента. За мен е от жегите.

# 652
Аз бих изчакала с Аб. Малката е била 6 дни с Т от вирус. Отделно е карала няколко пъти вируси с по 2-3-4 дни Т.

# 653
Не редувам, давам ако качва. Но често над 39 давам дозата Нурофен и след час слагам свещичка. Иначе не спада.

# 654
И аз редувам на 4ч...като се запасявам и със свещички,че този Панадол за нищо не става....🤷
Чета коментари във  фб на позната ....детенцето с варицела посред лято....нямат край болестите ...
Аз искам да попитам да си попълня чантата с лекарства за диария 4г както давате ентерол,линекс може ли....за повръщане натриев цитрат го прие добре преди и съм заредена имахме и едни горчиви така си останаха ....
Понеже като ходи на село там няма аптека и аз не ходя,оставам с бебето в града.Да ги заредя.

# 655
За диария е Хидрасек, също рехидратиращи разтвори като Стоперол хидра. За повръщане имашу и едни свещички Вомакур, но не знам за колко годишни са, те не са хомеопатия! За диария също е ре-комфорт, което са няколко хапчета пробиотик, пише как се пият, т.е. дъвчат и имат вкус на ягода.

# 656
Аз днес разбрах, че моят юнак НЕ е алергичен към пчели 😀 Бяхме на плажа и изведнъж писна… ама направо в истерия, а той не е такъв. Сочеше долу пръстите. Веднага отидохме да видим какво става. И опа… извадих жилото. Ужилила го е пчела, била е на пясъка и той е стъпал върху нея явно. Слава Богу всичко е наред, съвсем леко му се поду пръста. Минаха вече 3 часа и половина от тогава. Чудя се да дам ли Ериус за всеки случай или няма нужда?

# 657
  • Sofia
Аз днес разбрах, че моят юнак НЕ е алергичен към пчели 😀
Аз съм чувала, че алергия се проявява след втората среща с алергена. Организмът първо трябва да се срещне с алергена, за да може да го разпознае следващият път и да реагира.
Не знам доколко е вярно, не съм лекар, но аз бих го наблюдавала и при следващо ужилване.

# 658
Аз днес разбрах, че моят юнак НЕ е алергичен към пчели 😀
Аз съм чувала, че алергия се проявява след втората среща с алергена. Организмът първо трябва да се срещне с алергена, за да може да го разпознае следващият път и да реагира.
Не знам доколко е вярно, не съм лекар, но аз бих го наблюдавала и при следващо ужилване.

и аз това също съм го чувала между другото, както и при наш познат след първо ужилване - тежка алергичан реакция. Може би зависи от организма 🤔 Абе дано не се случва пак, че доста боли май……

# 659
Даже доколкото знам след първо ужилване е моментът да се направи тест за алергия. Това беше препоръчал алерголог. Същото важи за антибиотик, тежките реакции се проявяват при повторен прием на антибиотика.

Общи условия

Активация на акаунт