Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 563
  • 808
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Елла,дано има ефект от тях.
Ваня,как е малечка?Подсмърча ли още?
За задна хрема Синекод помага.

# 631
Синекод е противокашлично и бих го давала само след препоръка на лекар (адекватен, такъв, на който вярвам). Знаете, има кашлица, която не трябва да се подтиска и може да стане беля.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 19:08 от toni1189

# 632
Синекод е противокашлично и бих го давала само след препоръка на лекар (адекватен, на такъв, на който вярвам). Знаете, има кашлица, която не трябва да се подтиска и може да стане беля.
Абсолютно сте права,то спира кашлицата благодарение на това,че подтиска активността на центъра в мозъка който отговаря за кашлицата.

# 633
Според вас вярно ли е това .
Черния дроб се увеличавал ,защото бебето било малко .
И се увеличават органите .
Малката ми дъщеря се роди малка - хипотрофче (под 2500 гр). Беше малка в корема, сега на 2г пак е на долна граница и като кг и като ръст. И на ФМ са я гледали и след раждането са й правили 2-3 пъти ехограф на коремни органи. Никой никога не ми е споменавал за уголемен черен дроб или други органи.

Тя в момента е на годинка и 2 месеца но баща й не иска да я водим за проверка .
В нашия град не е ок апаратурата .

# 634
Дани, по-добре е носа, макар че още си подсмърча, но предните 2 дни беше повече.

# 635
  • shumen
Ваня,явно от капките е било.
Сироп давам само по препоръка от лекар.
Моя също е по добре.Болката мина и отока спадна от АБ.

# 636
Мами, от сряда вечерта детето ни, което на 3 г и 7 мес има температура, която стига на моменти до 39. Два пъти ходихме на лекар, последно в петък. За всеки случай изписа АБ, като каза по наша преценка. По думите на лекарката детето има зачервено гърло. Тази сутрин в 06 ч установих, че има 39 и дадох Нурофен. Сега детето има 38-38,5. Да почвам ли АБ или да чакам прегледа в понеделник? Притеснява ме температурата.

# 637
Мами, от сряда вечерта детето ни, което на 3 г и 7 мес има температура, която стига на моменти до 39. Два пъти ходихме на лекар, последно в петък. За всеки случай изписа АБ, като каза по наша преценка. По думите на лекарката детето има зачервено гърло. Тази сутрин в 06 ч установих, че има 39 и дадох Нурофен. Сега детето има 38-38,5. Да почвам ли АБ или да чакам прегледа в понеделник? Притеснява ме температурата.
Пуснахте ли кръвна картина и црп, за да се изключи бактериална инфекция. Каква е диагнозата, освен червено гърло. При четвърти ден с температера, бих дала АБ, но винаги пускаме изследвания

# 638
  • shumen
Ани аз бих започнала АБ.От сряда Т днес е събота е 4 ден и според мен си е за АБ вече.
Ние днес трябваше да сме на Варна с още едно семейство,но другото детенце от снощи повръща и ни се размина.

# 639
Не сме пускали кръвна картина и ЦРП, в понеделник сутринта сме на лекар, но вероятно в 19 ч ще дам АБ.
Само червено гърло има, според прегледа. От сряда вечерта, към 21 ч вдигна Т.Аз ги броя три дни, но за мен е максимално време за температура.

# 640

Здравейте, дами,
Аз пиша, за да Ви питам този обрив дали прилича на петата болест. Имам го вече повече от седмица. И на двете свивки та ръцете, сърби леко, не зная какво е

# 641
Аз бих дала аб.
Ако до 2-3 ден няма подобрение, в нас е ясно на къде отиват нещата.

# 642
Ани, миналата година моето дете изкара вирус с Т от четвъртък вечерта до неделя вечерта вкл. Буквално до последно имаше 38.5. Не е пил АБ. Вече бях се настроила Понеделник сутринта дс го водя при педиатърката и да изписва АБ, но той спря да вдиига.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 17:36 от toni1189

# 643
Ох, много ми е притеснено! Просто не знам как да постъпя. Таткото е против АБ, но ако стане проблем, аз съм "на пангара"...
Като има температура детето, редувате ли Панадол и Нурофен или давате само едното? Педиатърката ми каза минимум на 4 часа да се дават температуропонижаващи, пък една майка ми се изсмя какви били тези редувания при дете на 3 г, тя Панадол никога не била давала, само Нурофен 🤔

# 644
Ами много зависи самото дете как понася температурата. При нас на едното изобщо те му влияе, играе, хапва си. Ако е така, може и да се изчака. Аз лично никога не чакам де. И редувам Панадол и Нерофен на 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт