Боледуване на децата ни - тема 79

• 26 563
  • 808
  •   1
Отговори
# 600
Много деца правят алергии към ефизола. На моите им се зачервява устата много. Като казах един път на педиатърката, че съм давала ефизол, тя ми се скара.

# 601
Аз слагам Тантум на 4 годишния.

# 602
  • София
Хлапето в събота се събуди с хрема. Вчерта, посред нощ направи ларингоспазъм, добрата стара лаеща кашлица, загуби си и гласа. Стигнахме до Пирогов, но му се размина урбазона, защото спазъма го отпусна. Правим инхалации с кортикостероид, антихистамин и т.н. Ама мога ли да му промивам носа с физиологичен разтвор и да капя виброцил / ксилометазолин, за да отбъбне лигавицата? Хремата е изключително гъста и явно сте стича назад, защото през деня почти нищо не изкарва. Кашля само след сън, все още сухо и лаещо.

Нещо ми се върти в главата, че при ларингит не се капело нищо в носа, ама как да стане, ако носа му е запушен и хремата си седи. Чудя се на своя глава дали да не пръскам и тантум верде, макар и да твърди, че гърлото го боли само като кашля.

# 603
Дани, Бочко с арника гел е много добро за охлузвания и рани. Дано мине бързо.
Мими, близалките на Софармаси са без захар. Моето е на 4 и понякога казва, че уж я боли, но май е защото иска близалка. Огледай все пак за зачервяване или налепи..

Моето вече 17ти ден влачи сопол и подкашля от него след сън. На морето вадеше ужасни неща, сега количеството намаля, не се запушва, няма Т, но продължава да издухва на моменти. Какво може да е? Бактерия? Капахме 5 дни Трио вижън в носа и очите, защото имаше и гурели на 1 юли, но може би не е било достатъчно. Да вземем освен някакви други капки и да го убиваме гадния сопол. Ама какви? Дайте предложения..

# 604
Феичка, на нас са ни изписвали ксилометазолин и антибиотични капки също при ларингит.
 Заедно с Пулмикорт, сироп за кашлица, противоалергично, калциев глюконат.

# 605
Калциевия глюконат, Хомеожен за ларингита. На моята дъщеря, когато съм пробвала да и пръскам Тантум верде, докато е с ларингит ставаше още по-зле. Ксилометазолин може, а аб капки са подходящи, ако сопола е оцветен - за бистър сопол според мен няма нужда. Кортикостероиден спрей за носа също е вариант.
Трио вижън и изобщо антибиотични капки за 5 дни принципно е малко, освен, ако на 3-тия ден не са изчезнали напълно симптомите. 7-10-14 дни според зависи състоянието и повлияването от тях. Сперсадекс обикновено убиват гадостите, но можете да си пуснете секрет за да се види дали реално има бактерия, каква и има ли нужда от аб капки или може да стане с нещо от сорта на Силвърскалер примерно.

# 606
Според вас вярно ли е това .
Черния дроб се увеличавал ,защото бебето било малко .
И се увеличават органите .

# 607
На мен ми звучи като глупост, но не съм лекар.

# 608
  • Sofia
Според вас вярно ли е това .
Черния дроб се увеличавал ,защото бебето било малко .
И се увеличават органите .
Малката ми дъщеря се роди малка - хипотрофче (под 2500 гр). Беше малка в корема, сега на 2г пак е на долна граница и като кг и като ръст. И на ФМ са я гледали и след раждането са й правили 2-3 пъти ехограф на коремни органи. Никой никога не ми е споменавал за уголемен черен дроб или други органи.

# 609

Трио вижън и изобщо антибиотични капки за 5 дни принципно е малко, освен, ако на 3-тия ден не са изчезнали напълно симптомите. 7-10-14 дни според зависи състоянието и повлияването от тях. Сперсадекс обикновено убиват гадостите, но можете да си пуснете секрет за да се види дали реално има бактерия, каква и има ли нужда от аб капки или може да стане с нещо от сорта на Силвърскалер примерно.

Епъл, даде ми чудна идея, ще сипя сребърната вода в шишето от Зим спрей и ще почна с нея да я пръскам. Принципно не съм фен на АБ капки и АБ без нужда, но просто 18 ден сопол ми идва в повече вече. Днес засега издуха 1 път, пак зелено Sad но като цяло е гъст сопол, може и да върви към изчистване...дай Боже.

# 610
Какво значи антибиотик без нужда....то сопола е зелен и е за 18ти ден, аз виждам нужда.

# 611
Какво значи антибиотик без нужда....то сопола е зелен и е за 18ти ден, аз виждам нужда.

Е перорален антибиотик за зелен сопол не мисля да давам. Ако има нещо, ще е с други симптоми.

# 612
  • Sofia
Някой използвал ли е Scaler Silver?
Пулмоложката каза, че задната хрема на малката била страшна. То са храчки, то е чудо. Кашля като дърт пушач. Отпред нищо не тече и също така аз нищо не мога да издърпам с аспираторчето.
Минахме през Моксифлоксан, капки с Адреналин, сега ни ги смени с някакви други забъркани капки. Но се чудя тези Scaler Silvеr дали няма да помогнат за задната хрема.

# 613
На нас УНГ ни беше изписал Вибролцил, 3х2 за ДВЕ!!! седмции Rolling Eyes Това след АБ лечението при отита. Та, каза, че виброцилът е противооточно май. На мен все ми се струва, че нищо не прави, но капахме близо 10 дена по 2 пъти на ден, вместо по 3 пъти на ден, защото беше на градина. Преди това беше 5-7 дена на ксилометазолин. Ако искаш, пробвайте с Виброцил.

А аспираторчето какво е? Позволява ли да пръскате Стеримар или подобни в нослето? После може с аспиратор за прахосмукачка, ако вашият е за уста. Но преди това задължително физиологичен разтвор да втечни, в случай, че е от гъстия, лепкап секрет...

# 614
Аз съм доволна от силвър скалера, но е някакво кипещо като се капне, едното дете протестира.

Общи условия

Активация на акаунт